HU

SZAKMAI BEJEGYZÉSEK

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 3. rész

Fogtechnikus kollégánk újabb bejegyzést tett közzé virtuális fogszabályozás naplójában, így Önök is betekintést nyerhetnek fogszabályozó kezelése történéseibe.

Tovább

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 2. rész

Fogtechnikus kollégánk tovább írja egy fogszabályozás krónikáját. Naplója 2. része újabb betekintést enged a szép mosolyt eredményező kezeléssorozatba.

Tovább

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 1. rész

Vésztői Szilvia fogtechnikus kollégánk és egyben páciensünk első élménybeszámolójából kiderül, hogyan zajlik az állapotfelmérés, hogy milyen az, amikor az ember maga önti ki gipszből a fogairól vett lenyomatot, és hogy mennyire komoly tervezés áll egy-egy fogszabályzó kezeléssorozat mögött. Fogadják szeretettel egy fogszabályozás őszinte krónikáját!

Tovább

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, bevezető

Egy fogszabályozás krónikája. Fogtechnikus kollégánk egyik napról a másikra döntötte el, hogy belevág a fogszabályozó kezelésbe. Tapasztalatait, az átélt élményeket naplóban rögzíti.

Tovább

Aki kíváncsi, az dr. Rácz Berta Judit!

„A legnagyobb szakmai eredmény számomra az, ha a munkám folyományaként a kollégák egészséges alapokra építkezhetnek; csak ekkor várható teljes gyógyulás. Úgy is fogalmazhatnék, hogy mi, parodontológusok a környezet felelősei vagyunk” – mondja dr. Rácz Berta Judit parodontológus kollégánk.

Tovább

Tökéletesség az egyszerűség jegyében – az Alpha-Bio implantátumok

Az implantológia a fogorvostudomány legdinamikusabban fejlődő területe. Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a foghiányok pótlásának folyamata szinte napról napra gyorsabb, eredményesebb és kíméletesebb módon történik.

Tovább

Górcső alatt – dr. Csomó Krisztián

„A fogorvosi szakmában megtaláltam mindazt, ami fontos számomra: az alkotást, a gyógyítást, a változatosságot – mondja dr. Csomó Krisztián, a Profident konzerváló fogászat és fogpótlástan orvosa.

Tovább

„Egy életre szól a Profidentben kapott útmutató”

„Az a szakmai és emberi útmutatás, amit itt kapunk, életre szóló minta és fogódzó lehet” – vallja dr. Fazekas Tamás, aki 2017 ősze óta tagja a Profident csapatának. Jelenleg rezidens idejét tölti itt, de szavaiból ítélve kapcsolata a Profidenttel nem szorítkozik majd pusztán erre az időszakra.

Tovább

Kihúzzuk a félelem méregfogát! – szorongás nélkül a fogorvosnál

A fogorvostól való félelem meglehetősen gyakori, van aki emiatt a fogorvosi látogatásokat akár évekig is halogatja – ami miatt az eleinte még könnyedén kezelhető apró probléma is súlyossá válhat. Egy biztos: a fogorvostól való félelmével nincs egyedül! Mos eláruljuk, hogy a Profidentben miért nincsen mitől tartania!

Tovább

A szülőszobából a fogorvosi székbe

Bereczky Mihály (44) családi örökségként kapta a rossz fogakat. Számított rá, hogy előbb-utóbb gondjai lesznek, hiszen végignézte, ahogy több közeli rokona is teljesen fogatlan lett öregségére. Ám ami történt, még így is váratlanul érte.

Tovább

A fogturisták Mekkája,
a fogatlan emberek hazája

Magyarország évek óta fogászati nagyhatalom, az európai fogászati turizmus közel 40 százaléka hazánkba irányul. Míg a külföldiek egymásnak adják a budapesti és a vidéki rendelők kilincsét, ugyanez nem mondható el honfitársainkról. A lakosság több mint egyharmada csak akkor megy el fogorvoshoz, amikor már problémája van, és többen keresik fel a fogorvost foghúzás, mint általános ellenőrzés miatt.

Tovább

Ha távol a fogorvos…
A fogfájás csillapítása házi módszerekkel

Az álomnyaralás rémálommá változhat, ha ránk tör a kínzó fogfájás. Márpedig a fogfájás az olyan, hogy nem nézi a naptárt, elérhet bennünket hétköznap, karácsonykor, de akár a jól megérdemelt vakációnk kellős közepén is. Ráadásul nem csak minket gyötör meg, hanem előbb-utóbb a családunk többi tagját is, hiszen sajgó foggal nehéz jófejnek maradni. (Talán ez a magyarázat a „harapós kedvében van” kifejezés eredetére…?)

Tovább

Van, amin érdemes rágódni! – A cukormentes rágógumi kérdés

A szénhidrátból a szájban élő baktériumok a lebontás folyamatakor melléktermékként savat képeznek, amely rendkívüli módon károsítja az alacsony Ph-ra érzékeny fogfelszínt. Ám ha nem engedjük, hogy a száj Ph-értéke csökkenjen, akkor a folyamat megáll.

Tovább

Fogmosás csak pontosan, szépen….

Nem is gondolnánk erről a (reméljük, mindenki számára) rutin tevékenységről, de valójában nagyon nehéz helyesen fogat mosni. A fogorvosok megfigyelése szerint a legtöbbünk nem jól mozgatja a fogkefét, nem tisztítja meg a fogak összes felszínét és a fogközöket, de a bajok sokszor már a megfelelő fogkefe kiválasztásakor kezdődnek.

Tovább

Önnel is megtörténhet – Minden amit tudnia kell a fogászati implantátumról!

Egy nap egy lejtős budai úton száguldott lefelé, amikor hirtelen kifutott a kerekek alól az út, repült a bicikli és repült Tomi is. A fájdalmas földet érés után kábán tápászkodott föl, az oldalán fekvő bicikli kereke vadul pörgött. Végigtapogatta magát, karja, lába a helyén.

Tovább

Új irányok a fogtechnikában

A fogászatban is egyre nagyobb szerep jut a digitalizációnak, illetve a 3D-s nyomtatásnak. „A CAD/CAM (számítógéppel tervezett, számítógép által legyártott) technológiával elkészített termékek előállítása ugyanúgy kezdődik, mint a klasszikus fogtechnikai módszerek esetében.

Tovább

Viku a Profidentben, avagy blogger a fogorvosi székben

„Nyitott, emberséges hozzáállás, precíz, minőségi orvosi ellátás, és igényes rendelői környezet. Számomra ilyen a tökéletes fogászati klinika” – mondja Bihari Viktória. A közkedvelt Tékasztorik című blog szerzője.

Tovább

Szenvedéllyel a hivatásért – beszélgetés Dr. Horváth Tiborral

„Mindig is érdekelt az implantológia, így külön öröm volt számomra, hogy az egyetemen részt vehettem egy navigációs implantológiával kapcsolatos kutatásban, mely a későbbiekben szakdolgozatom témájául szolgált.”

Tovább

Fotózás és implantológia – beszélgetés Dr. Molnár Zsolttal

„Gyermekkoromtól kezdve lenyűgöz a biológia világa, mindig is érdekelt az emberi test felépítése és működése, valamint a minket körülvevő élővilág. Biológia-fizika szakos gimnáziumba jártam, így a pályaválasztás során fel sem merült bennem, hogy az orvosi szakmától eltérő hivatást válasszak.”

Tovább

Fogászat szívvel-lélekkel – beszélgetés Dr. Hegyi Ferenccel

Dr. Hegyi Ferenc fiatal kora ellenére, tanulmányai illetve szakmai tevékenysége során már több ízben is bizonyította rátermettségét és tehetségét a fogászati hivatást illetően. Mint mondja, családjában mindig is jelen volt a gyógyítás szeretete, mely nagy hatást gyakorolt rá a pályaválasztás során.

Tovább

A jó fogorvos ars poeticája: türelem és megértés

Számomra az jelent nagy örömet, amikor a kezdetben félénk páciens a kezelés végén boldogan száll ki a székből, a következő alkalomra pedig már bátran jön. Ehhez türelemmel és megértéssel kell a páciens felé fordulni, a jó fogorvosláshoz látni kell a fog mögött az embert.

Tovább

Mosolyszobrász – beszélgetés Dr. Abonyi-Orosz Deával

A mindig mosolygós doktornő 2011-ben került a Profident Fogászati Centrumhoz, ahol a fogszabályozás mellett lehetősége nyílt többféle szakterületen is tapasztalatot szerezni.

Tovább

A változás útján

A mai napig sokan tartanak a fogbeültetéstől az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt. A félelmeink nagy része azonban a legtöbb esetben alaptalan. Ezt bizonyítja Mikula Andrea a Profident Fogászati Centrum páciense is.

Tovább

Hasznos félelmek, haszontalan fóbiák

Ki ne álmodta volna már életében, hogy fogai szétmorzsolódtak, vagy nemes egyszerűséggel kihullottak? Pszichológusok hada vizsgálta, mi a megfejtése ezeknek a szorongásos álomképeknek.

Tovább

Tények és tévhitek a fogászati implantátumról

A fogászati implantátum a fogpótlás művészetének egyik leghatékonyabb és legmodernebb eszköze. Ám ahogyan lenni szokott, a módszer népszerűségének növekedésével párhuzamosan a tévhitek száma is megszaporodott a köztudatban, elrettentve ezzel egyes betegeket a beavatkozástól.

Tovább

Gyakori kérdések az implantátumról

Tart a beavatkozástól? Túl drágának tartja? Nem hisz a tartósságában? El sem tudja képzelni, hogy valamit beültessenek a szájába? Itt megtalál mindent, amit tudni akart az implantátumokról, de félt megkérdezni.

Tovább

Merjen mosolyogni! – 5 érv az implantátum mellett

A foghiányos állapot számtalan egészségügyi, illetve esztétikai problémát okozhat mindennapjaink során. Szerencsére a modern fogimplantátumoknak köszönhetően ma már helyreállíthatjuk mosolyunkat, és visszaszerezhetjük elveszett önbizalmunkat!

Tovább

Fogak, foci, falmászás – beszélgetés Dr. Tomka Móriccal

„Bár a jövőbe nem látok, úgy érzem, megtaláltam a helyem a Profidentben. Mindig is a csapatjáték vonzott, és itt egy team tagjaként jóval több a szakmai lehetőség, mintha külön utakon járnék. “

Tovább

Mindent a szájzuhanyról

Először is tisztázzuk: a szájzuhany nem helyettesíti a fogmosást, de nagyszerű kiegészítője annak! Segítségével hatékonyabb lehet a szájápolás, de fontos, hogy tisztában legyünk a használat helyes módjával!

Tovább

Örömet szerezni jó!

Dr. Kardos Viktória fél éve erősíti a csapatot, és azóta is minden nap van ok az örömre sikeres fogkezeléseinek köszönhetően.

Tovább

Szerelem első látásra

Kislány korában nyári munkára jelentkezett egy orvosi rendelőbe. A “látogatás” mindent eldöntött.

Tovább

Az állandóság biztonsága

Dr Gucsi Végh Krisztián a Profident család egyik legrégebbi tagja, aki az állandóságot, a nyugalmat nem csak a magánéletben, de fogorvosként is nagy értéknek tartja.

Tovább

A foghiány már a múlté – fogpótlás implantátummal

Több ezer implantátumot ültetett be az utóbbi évtizedben Dr. Molnár Zsolt, aki szerint szinte minden foghiány orvosolható ezzel az eljárással.

Tovább

Ne rettegjen tőle! A gyökérkezelés nem fáj

Ha megvágjuk az ujjunkat, természetesen nem jut eszünkbe, hogy levágassuk a karunkat. Ugyanígy nem szükséges egy begyulladt fog miatt azonnal a foghúzásra gondolnunk, mivel a legtöbb esetben gyökérkezeléssel megmenthető lehet saját fogunk. Ráadásul a kezelés ma már fájdalommentesen elvégezhető.

Tovább

Áthidalható problémák

Itt az ideje a tévhitek eloszlatásának: a cirkónium híd nem sugároz, nem okoz allergiát, ellenben kemény, ellenálló, így nem csak a metsző-, de az őrlőfogak esetén is alkalmazható. Dr. Gucsi Végh Krisztiánnal a korszerű, esztétikus, fémmentes hidakról beszélgettünk.

Tovább

A hollywoodi mosoly titka

Ma már itthon is könnyedén hozzájuthatunk a vakítóan fehér celebmosolyhoz, elég, ha profi szakemberhez fordulunk. Házi praktikákkal, neten rendelt kétes szerekkel viszont ne kísérletezzünk.

Tovább

5 tévhit a fogfehérítésről

Gyakran halljuk, hogy az ápolt megjelenés fél siker, legyen szó állásinterjúról, randevúról vagy akár egy szimpla baráti összejövetelről. Talán mondanunk sem kell, hogy külsőnk ragyogásán sokat dob fogunk hófehér csillogása is, ami – ha nem otthon kísérletezgetünk, hanem egy jó szakember segítségét kérjük – szerencsére bármikor elérhető.

Tovább
Profident Fogászati Centrum
Hívjon minket!
Kapcsolat