HU

Örömet szerezni jó!

dr-kardos-viktoriaNem csak szökőévente egyszer ünnepli a Profident Kardos Viktória rezidens doktornőt, akinek épp február 29-ére esik a születésnapja. A fiatal szakember fél éve erősíti a csapatot, és azóta is minden nap van ok az örömre sikeres fogkezeléseinek köszönhetően.

Kardos doktornő családjában nemhogy fogorvos, de egészségügyi szakmában dolgozó rokon sem található. A gyógyítás iránti elhivatottság mégis kisgyerekkora óta kíséri őt. “Ha valaki megsérült, már 8-10 éves koromban is azt volt az első gondolatom: hogyan gyógyíthatnám meg, hogyan szüntethetném meg a fájdalmát? Mivel mindig sok kisállat volt a környezetemben, gyerekként leginkább az állatgyógyászat foglalkoztatott. A biológia is a kedvenc tantárgyaim közé tartozott. Szüleim végül az emberek gyógyítása felé terelgettek, de nem kellett sok hozzá, hogy magam is kiforrott céllal induljak neki a középiskolának. Tizennégy éves koromban már célirányosan a fogorvosi pálya felé fordultam” – mesél Kardos doktornő a kezdetekről.

A segítségnyújtás élménye

A doktornő saját bevallása szerint szeret álmodozni, de úgy döntött, a pályaválasztás terén a realitások talaján marad. Nagyon erős vágyat érzett arra ugyanis, hogy minél hamarabb munkába állhasson, és önállóan kezelhesse a betegeit. Ezért esett a választása a fogászatra, ahol más orvosi szakterületekhez képest hamarabb ugorhatott a mélyvízbe. “Az egyetemen már a második évtől éreztem – ahogy a fogászati szaktárgyakkal egyre jobban megismerkedtünk – hogy jól választottam. Amikor kiléptem az egyetem kapuján, friss diplomásként, egyenes út vezetett a Profidentbe, ahol úgy érzem, hogy az elképzeléseimet maximálisan meg tudom valósítani.” – teszi hozzá a doktornő, akinek a legnagyobb sikerélményt az jelenti, amikor a páciensek akut fájdalmát enyhíteni tudja. “A mindennapjaimban nagyon sokat ad nekem, hogyha konkrét fizikai és pszichés segítséget tudok nyújtani a panaszukkal hozzám fordulóknak. Ha örömet tudok okozni azzal, hogy a fájdalom múlik, az mindent megér.” – teszi hozzá. Kardos doktornő életében a sport is fontos szerepet játszik: amikor épp nem dolgozik, a feltöltődést a Duna parti és a margitszigeti futások jelentik számára.


Kutyák, macskák, barátok

kardos_viktoriaKardos doktornő konzerváló fogászattal tölti leginkább a napjait, de a jövőben szívesen foglalkozna a parodontológiával is. “Remélem, hogy lesz alkalmam kipróbálni magam ezen a területen is. Az biztos, hogy itthon képzelem el a jövőt, megtaláltam a helyem, pályakezdőként most épp ott vagyok, ahol meg tudom valósítani az álmaimat” – mondja a doktornő, aki azért kisebb utazásokat gyakran tesz, hiszen a családja Dunaújvároshoz köti. “Nem tudnék elszakadni a családomtól, amikor csak tehetem, hazaugrok Dunaújvárosba. Olyankor hosszú sétákat teszünk szüleimmel a Duna parton, és elkísér minket a két kutyánk is. A két macskámról se feledkezzünk meg. Otthon pedig várnak a gyerekkori barátok, de a szegedi egyetemi évfolyamtársaimmal is szoros a kapcsolatom.

Legfontosabb személyek számomra szüleim, akik mindig támogattak engem életem során!
11403234_941222329261938_7211399563114928427_n

Profident Fogászati Centrum
Hívjon minket!
Kapcsolat