Az állandóság biztonsága

fogorvos

Beszélgetés Dr Gucsi Végh Krisztiánnal, a Profident főorvosával

Van, aki csupán azért fordul a Profident csapatához, hogy minél gyorsabban megszabaduljon kínzó fogfájásától – majd siet is tovább. Ám sokunkat érdekel az is, kit rejt a fogorvosi maszk? Kik azok, akik a Profident családias hangulatáért felelősek, akik odafigyelésükkel oldják a félelmeinket a fogorvosi székben, miközben a tökéletes mosolyunkon munkálkodnak?

Sorozatunk első ünnepeltje dupla évfordulót ül. Februári születésű, és épp egy éve, februárban vette át a Profident szakmai vezetését. Dr Gucsi Végh Krisztián a Profident család egyik legrégebbi tagja, aki az állandóságot, a nyugalmat nem csak a magánéletben, de fogorvosként  is nagy értéknek tartja. Amint a debreceni egyetemi évek és a rezidensi tapasztalatszerzés után Budapestre költözött, egyenesen a Profidentbe vezetett az útja. Azóta eltelt kilenc év, és egy pillanatra sem kívánkozott máshova.

Két kézzel alkotni

„Orvos ugyan nincs a családunkban, de a kémia, a biológia szeretete nálunk mindenkinél tetten érhető volt. A szüleim is vegyészként dolgoztak, a testvérem végül gyógyszerész lett, és a gimnáziumban már számomra sem volt kérdés, hogy hasonló pályát választok. Az országos OKTV versenyen 13. lettem, ami nagy lökést adott, biológiából így már felvételiznem sem kellett. Az orvosi adta magát, és azt is tudtam, hogy olyan szakirányt kell választanom, ahol nem kell nap mint nap megélnem nagy emberi tragédiákat és az éjszakázás, az ügyeletek sem terhelnek. Így találtam meg magamnak a fogászatot, amit azóta sem bánok” – meséli Dr. Gucsi.

Dr. Gucsi

„Fontos volt számomra már gyerekkoromban minden, ami kézügyességet igényel. Szerettem rajzolni, és a kézműves tevékenységeket is kedveltem. Fogorvos lettem, amit nem bántam meg, de mindig is vonzott az ötvösség mestersége: amint több időm lesz, szeretnék hobbi szinten belekóstolni ebbe a csodálatos szakmába” – teszi hozzá Dr. Gucsi. Addig pedig, hogy formában tartsa magát, grafikákat készít.

A munkában gondoskodó típus vagyok

„A rendelőben az a célom, hogy 110 százalékosan teljesítsek, tutorként immár négy éve a hozzánk érkező fiatal orvosokat terelgetem, és szeretek gondoskodni a kollégákról is. Megkönnyíti a dolgom, hogy nálunk nincs rivalizálás, a kezeléseket sokszor team munkában végezzük. Az egyes területek specialistái összedolgoznak, mindenben segítik egymást.

Jó csapatra leltem, nap mint nap inspirál a kollégáim szakmai hozzáállása.

Talán a fogorvosi pálya nem tartogat olyan kihívásokat, mint mondjuk egy szívsebészé, a folyamatos megújulást ez a hivatás mégis maximálisan biztosítja a számomra” – meséli Gucsi főorvos. „A munkatársaimmal ráadásul a szabadidőnkben is szívesen vagyunk együtt, gyakoriak a közös esti programok, a bowlingozás, billiárdozás, a kirándulások” – mondja Dr. Gucsi, akinek az egyik legfőbb hobbija a természetjárás.

túra

Nagy szerelem fűzi a Balatonhoz és az Északi-középhegység kis falvaiban, erdeiben is gyakran barangol. „A feleségem családja révén nemrég a vadászattal is megismerkedtem. Persze nem a vad elejtése vonz leginkább. Számomra az is tökéletes program, ha egész nap jó levegőn vagyunk és a természetet járjuk” – mondja Dr. Gucsi, aki otthon, a négy fal között sem tartja lehetetlennek a vadregényes bel- és külföldi expedíciókat. Szabadidejében kedvenc íróival, Fekete Istvánnal és Kittenbergerrel tesz nagy utazásokat.

Kedves Pácienseink!

Tekintettel a Nemzeti Népegészségügyi Központ 15150-1/2020/EÜIG határozatra, működésünket a mai naptól FELFÜGGESZTJÜK az alábbi tiltás alapján: „Az új koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben 2020. 03.17. napjától visszavonásig a fogászati szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók számára a nem sürgős fogászati beavatkozások elvégzését megtiltom.” [Tovább a teljes határozatra]

Az érintett időszakban telefonos ügyeletet tartunk. Bármilyen fogászati kérdés, probléma esetén keressenek bennünket bizalommal +36 1 342 2546-es telefonszámon, és mi segítünk!

Vigyázzanak magukra és egymásra! A Profident csapata