Kedves Páciensünk!

Klinikánk hétfőtől péntekig 8.00 és 19.00, szombaton 9.00 és 16.00 óra között áll az Ön rendelkezésére. A telefonos megkereséseket nyitvatartási időben tudjuk fogadni; amennyiben más időpontban hívja ügyfélszolgálatunkat, visszahívjuk Önt.

Klinikánkon minden feltétel adott ahhoz, hogy a fogászati beavatkozásokat maximális védelem mellett, teljesen biztonságosan végezzük el.

Klinikánk nem számol fel infekciókontroll díjat.

 

Amit mi teszünk annak érdekében, hogy kizárjuk a fertőzés kockázatát:

 • A klinikánkra érkezők hőmérsékletét még a recepciós pultnál ellenőrizzük, a pácienseket csak megfelelő értékek esetén látjuk el. Emellett mindenkivel aláíratunk egy nyilatkozatot arról, hogy tüneteket nem észlel magán, nem érintkezett bizonyítottan fertőzött személlyel stb.
 • Szakembereink a járványügyi szabályoknak megfelelő – egyszer használatos vagy sterilizálható – védőfelszerelésekben kezelik pácienseinket (FFP maszk és sebészi maszk kombinációja, hosszú ujjú ruha, amelyre ráfed a kesztyű, kezeslábas izoláló ruha, egyszer használatos köpeny, steril és izoláló kesztyűk, légmentes szemüveg, hajháló, plexi arcvédő pajzs stb.)
 • Recepciós kollégáink is védőfelszerelésben végzik munkájukat.
 • A kialakult helyzetre válaszul rendelőnkben az eddigieknél is jóval szigorúbb higiénés szabályokat vezettünk be. Kiemelt figyelmet fordítunk a minden páciens után elvégzett alapos fertőtlenítésre, amely érinti a kezelőhelyiségeket, a várótermet, a mosdókat, a kezelőszékeket, kilincseket, asztalokat, székeket, foteleket, a padlót.
 • A rendelő teljes területén rendszeresen szellőztetünk, a levegőt ózonnal vírusmentesítjük, ami köztudottan rendkívül hatékony a különböző kórokozók, így a COVID-19 ellen.
 • Kollégáink – az orvosoktól és asszisztensektől kezdve a recepciósokon át a takarító személyzetig – oktatása az új járványügyi és higiéniai szabályokról, a szükséges extra teendőkről mind elméleti, mind gyakorlati szinten megtörtént.
 • Az érkezők számát tudatosan szabályozzuk, így lehetőség van arra, hogy várakozó pácienseink betartsák a járványügyi helyzetben előírt távolságtartást.
 • Kollégáink csakis egészséges állapotban vállalják a munkát; bármilyen tünet esetén inkább otthon maradnak. Munkatársaink hőmérsékletét rendszeresen, napi szinten mérjük, és random tesztelésnek vetjük őket alá. Vigyázunk magunkra, hogy vigyázhassunk pácienseinkre is.

 

És amit Öntől kérünk a fertőzés kockázatának elkerülése érdekben:

 • Amennyiben a koronavírus okozta megbetegedés tüneteit (pl. szaglás elvesztése, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom, fáradékonyság) tapasztalja magán, kérjük, mondja le időpontját!
 • Kérjük, hogy a megadott időpontra pontosan érkezzen, kísérő nélkül. Kiskorú gyermeket egy felnőtt kísérhet.
 • Kérjük, hogy a váróba érkezés után a recepción kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékkal alaposan dörzsölje be kezét!

Kollektív érdekünk, hogy az egyéni felelősségvállalás megtörténjen, ezért pácienseinket a szabályok betartására, a józan ész és a lelkiismeret diktálta magatartásra kérjük. Ezzel:

 • elkerüljük a felesleges kontaktusokat
 • minimalizáljuk az egy helyiségben lévő személyek számát
 • megfelelő időt biztosítunk a fertőtlenítésre és az előkészítésre

és legfőképpen valódi biztonságot teremtünk mind pácienseink, mind kollégáink számára!

Hisszük, hogy a keresztfertőzések megakadályozására mindig is felkészült, és 2020 tavasza óta, ha lehet, az eddigieknél is szigorúbb szabályok szerint működő fogászatok a hétköznapi élet egyéb helyszíneinél – munkahely, iskola, menza, tömegközlekedési eszközök, bevásárlóközpontok – jelenleg jóval biztonságosabb környezetnek számítanak!  

Együttműködését hálásan köszönjük! Várjuk Önt nagy szeretettel és maximális törődéssel!

A Profident csapata

 

Miért állítjuk azt, hogy a fogászati ellátás semmivel sem jelent nagyobb kockázatot a COVID-19 megjelenése óta, mint azelőtt? Cikkünkből megtudhatja!