Bartók Anita

Dentálhigiénikus

Gyermekkoromtól fogva cukrásznak készültem, de amikor a pályaválasztásra került a sor, rájöttem, hogy az én utam más. A META-Don Bosco Szakgimnáziumban folytattam tanulmányaimat, 2017 óta szakképzett fogászati asszisztensként dolgozom. A cukrászat hobbiként maradt az életem része.

A Profident csapatához 2018-ban csatlakoztam; Dr. Gucsi Végh Krisztián vezető főorvosnak asszisztálok. Inspirál a Főorvos Úr elhivatottsága, illetve a klinikán zajló valamennyi tevékenységet átható profizmus, ezért is éreztem szükségét, hogy szakmailag tovább fejlődjek és elvégezzem a klinikai fogászati higiénikus képzést is. Asszisztensi munkám során folyamatosan tanulok. Sokszor volt alkalmam például dr. Rácz Berta parodontológus szakorvosunk mellett dolgozni, parodontológiai műtéteknél asszisztálni, így plusz tapasztalatokra tettem szert a fogágybetegségek kezelésével és azok utógondozásával kapcsolatosan. A gyakorlatban megszerzett ismereteket remekül kamatoztatom a dentálhigiéniai munkám során is.
Dentálhigiénikusként fő célom a kíméletes és fájdalommentes kezelésen túl az azt elérni, hogy pácienseim elégedetten, mosolyogva és megfelelő tudással felvértezve távozzanak a fogkő-eltávolítás után. A tanácsadás során a gyakorlatban is bemutatom a szájápolási technikákat, hiszen az a cél, hogy a rendelőben elsajátított lépéseket otthon is bátran alkalmazzák és beépítsék a napi tisztálkodási rutinba. Ez azért kiemelten fontos, mert az egészséges íny és fogsor a helyesen kivitelezett, alapos és rendszeres fogmosással kezdődik. A rendszeres szűrővizsgálat és professzionális szájhigiénés kezelés jelentőségére is felhívom pácienseim figyelmét.