Dr. Barki Domonkos

Fogorvos

Fogorvosi diplomáját 2019-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen. Első pillanattól a protetika vonzotta leginkább, mert komplex terület, tele kihívásokkal. 

Az egyetemi évek után hamar jöttek számára a szakmai megmérettetések, hiszen egyből belecsöppent az állami ellátásba. Mélyvíz volt a javából, és remek lehetőség a tapasztalatszerzésre, a stabil alapok elsajátítására.

A Profidentbe 2023 őszén érkezett. Támogató, befogadó közegre lelt, ahol minden megvan, ami igazán lendületet adhat egy fiatal orvos karrierjének: széles pacientúra, magas színvonalú felszereltség, digitális eszközök, kiváló kollégák, hatékony szakmai együttműködés, tapasztalatcsere.

Nagy számban végez konzerváló eljárásokat és akár összetettebb protetikai beavatkozásokat. Kisebb szájsebészeti kezelések, foghúzások, gyökérkezelések is szerepelnek a kezelési palettáján. A jövőben az implantációs protetikai eljárásokra (implantátumokon nyugvó fogpótlások) szeretne fókuszálni.

Kezeléskor maximálisan figyelembe veszi a páciensek igényeit, de szakmailag nem köt kompromisszumot. Úgy fogalmaz, hogy amit a legközelebbi családtagjainak elvégezne, azt tudja csak nyugodt szívvel ajánlani a pácienseinek. 

Ha valaki félelmekkel érkezik hozzá, türelemmel fordul felé. Ha úgy érzi, nem oldható a páciens szorongása, akkor első alkalommal nem kezeli, esetleg csak kisebb beavatkozást végez el nála; de nem hiábavaló az így végződő találkozó sem, hiszen a bizalom megteremtését szolgálja, aminek eredményeként a következő alkalommal már könnyebben vehetők a nagyobb akadályok is.

A páciensek elégedettsége, boldogsága feltölti, és ez nemcsak az összetettebb eljárások, teljes szájrehabilitációk esetén igaz, de a legkisebb kezelésekre is érvényes. 

Amit szakmája igazi csodájának tart, az az, hogy ma már gyakorlatilag bármilyen páciens esetében – érkezzen akár kifejezetten rossz állapotú fogsorral, egyéb nehezítő körülménnyel – meg lehet találni azt a módot, ami lehetővé teszi a kezelését, fogsora rehabilitációját, mosolya megújítását.  

12 esztendős kora óta éveken át versenyszerűen vízilabdázott; a játék még a pécsi évek alatt is megmaradt az életében, akkor az egyetemi csapatot erősítette. Sportolói múltjának köszönhetően elszánt, kitartó, és persze kiváló csapatjátékos. Ahogy fogalmaz, számára természetes, hogy másokkal összedolgozik, együttműködik egy közös célért – ami fogorvosként az emberek életminőségének javítása.