Dr. Csillag Eszter

Fogorvos

Dr. Csillag Eszter 2019-ben érkezett a Profidentbe.

Édesanyja fogászati asszisztens, de nem ez adta a fő indíttatást. Embereken akart segíteni, a kézügyességét kamatoztatni; tanulni pedig tudott és szeretett.

2014-ben végzett a SOTE-n, majd, a szívét követve, Ausztriába költözött. Egy éven át fogászati asszisztensként, négy éven át fogorvosként tevékenykedett Bécsben. A fél évtized alatt, az ottani rendszernek hála, minden területen – beleértve a teljes szájrehabilitációs beavatkozásokat – tapasztalatot szerzett.

Hazatérése után, 2019-ben vágott bele a rezidensi képzésbe, és ugyanekkor szegődött el a Profidentbe is. Szereti a támogató, családias közeget és inspirálónak érzi, hogy a rendelő technikailag lépést tart a korral. Ugyanakkor hozzáteszi, hogy bár fontos a technológia és digitalizáció, de az embernél tökéletesebb alkotó nincs. Az eszközök arra valók, hogy segítsék a munkát, nem arra, hogy elvégezzék.

Választott területe a protetika, ami változatos eseteket kínál, igényli a szépérzéket, kreativitást. Az implantációs fogpótlásban való jártasság megszerzése a jelen prioritása. Soha nem fogja azt érezni, hogy nincs már hová fejlődnie, kizárólag a maximum teszi elégedetté.

A legjobbra törekvés mellé türelem, empátia társul, valamint az, hogy semmit nem erőltet rá a páciensére, „csak” segít, hogy az a helyes döntést hozza meg. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy bármi olyat megtenne, amivel szakmailag nem ért egyet: indokolatlanul például nem húz ki fogat, mert tudja, a saját fog nagy kincs.

Szabadidejében hegyet mászik, via ferrata túrákon vesz részt. Éveken át egy amatőr zenekar énekesnője volt, a zene mai napig közel áll a szívéhez.