Dr. Horváth Tibor

Dento-alveoláris sebész szakorvos

2015-ben, rezidensként érkezett a Profidentbe.

Gyermekkora óta érdekelte a gyógyítás, sokáig állatorvos akart lenni, de végül a fogorvosi hivatás mellett döntött.
Diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte 2015-ben; szakvizsgáját 2018-ban tette le.

Mindig jobbat, többet akart az átlagnál, és ez így volt az egyetemen is, ahol kutatások, tanulmányi versenyek aktív résztvevője volt. Bekapcsolódott egy a navigációs implantológiával kapcsolatos kutatásba, később ez szolgált szakdolgozata témájául.

Szinte kizárólag szájsebészeti beavatkozásokat végez, mert a specializációban hisz: mindenki a legjobb tudását nyújtva ténykedik a maga területén. Ez persze csapatmunkát feltételez, ami a Profidentben meg is valósul, ahogy mondja, egymás gondolatait is ismerik.

Komoly tapasztalattal és óriási esetszámmal büszkélkedhet, sok, mások által reménytelennek ítélt problémát orvosolt már. Népszerű a páciensek körében, mert elhivatott, magabiztos tudású szakember, aki mindig a páciensek érdekeit tartja szem előtt: kíméletesen, gyorsan, ugyanakkor nyugodtan és precízen dolgozik. Empatikus, éppen ezért időt szán a pácienssel való beszélgetésre, amivel a szorongást is oldja és megalapozza a kölcsönös bizalmat, ami a siker záloga. Vallja, hogy a kezelés a konzultáción kezdődik, nem akkor, amikor beadja az érzéstelenítő injekciót.

Követi a fejlesztéseket, másképp nem is tudna az élvonalban maradni. 2019-ben a Nobel Magyarországon keresztül részt vett egy All-on-4 tanfolyamon Lisszabonban, a technológia „szülővárosában”. Az ínyplasztikai műtétek is érdeklik, amit viszont mindennél jobban be szeretne építeni a napi munkájába, az a Khoury-módszer, a saját csontból nyert blokkok alkalmazásának technikája. Ez a típusú csontpótlás az orvos részéről sok tanulást és gyakorlást kíván, ám cserébe a sikerességi rátája csaknem 100%-os, és számos olyan csontdefektus kezelésre alkalmas, amire más módszerek nem. Nemrég tért haza a technológia fő specialistájaként ismert Dr. Frank Zastrow kétnapos kurzusáról. A saját csontblokkos beavatkozást a Profidentben is szeretné meghonosítani, szerinte ez a jövő.

Szabadidejében rendszeresen fut, gyakran méretteti meg magát futóversenyeken.