Dr. Kiss Nikoletta

Fogorvos

Székesfehérváron nőtt fel. Zenész családba született, így természetes volt számára a zenei közeg. A művészetek mellett a természettudományok is vonzották. Középiskolás korában döntötte el, hogy a fogorvosi pályát választja. Az egyetemre bekerülés után hamar egyértelművé vált számára, hogy jól választott: a gyógyítás, az orvoslás az ő útja. A fogorvoslás rendkívül összetett, rengeteg lehetőség, kihívás van benne, mondja. A gyógyításon túl csaknem minden beavatkozás egyfajta alkotás is egyben, így kiélheti kreativitását, manualitását. 

A Semmelweis Egyetemen diplomázott 2020-ban. A Profidentben több egyetemi társa dolgozik, így talált rá ő is a rendelőre. 2021 óta a csapat tagja, remekül érzi magát ebben a támogató és inspiráló közegben.

A Profidentben általános fogászattal foglalkozik: konzerváló fogászati és protetikai kezeléseket végez. Minden esetben kiemelt figyelmet fordít az esztétikai szempontokra, szépérzéke és korunk pácienseinek igényei, elvárásai is megkövetelik ezt. 

Tervei között szerepel a parodontológia szakvizsga megszerzése. Vonzza a szakágat jellemző komplexitás: a sebészeti vonalon és az esztétikai irányon túl jelen van a prevenció, az edukáció, melyeket kiemelten fontos területeknek tart. Tapasztalata szerint sokan igénylik, hogy egy szakember tanácsokkal lássa el őket a helyes szájápolást illetően, ami a kezelés során elért eredmény megőrzésének egyik kulcsa.  

Bár ő maga soha nem élte meg traumaként a fogászati látogatásokat, ez nem jelenti azt, hogy ne érezne együtt a szorongó páciensekkel, ne tudná magát beleélni a helyzetükbe. Azt mondja, a félelem oldásában komoly szerepe van a pozitív megerősítésnek, hogy a páciens megértse, mennyire bátor dolog, hogy eljutott idáig, segítséget kért, rábízta magát egy szakemberre. Türelemmel, empátiával fordul páciensei felé, időt szán a tájékoztatásukra, nyíltan, őszintén kommunikál velük; az így megteremtett biztonságérzet és bizalom a sikeres együttműködés alapja. A nyugodt légkör kialakításában segíti őt vidám természete, humora; vallja, hogy a nevetésnél nem létezik jobb szorongásoldó. Alapos, de gyors munkára, fájdalommentes beavatkozásra törekszik, és arra, hogy minden esetben a lehető legjobbat nyújtsa.

A mai napig fellép komolyzenei koncerteken. Lételeme a természet, a víz: vitorlázik, szörfözik, és lelkes terepfutó. Legújabb hobbija a siklóernyőzés, ami megadja számára a végtelen szabadság élményét.