Dr. Mártonné dr. Danka Eszter

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

2018 tavasza óta tagja a Profident csapatának.

Az egészségügy világa mindig vonzotta, és nagy az igénye a gazdagító emberi kapcsolatokra. Éveken át szenvedélyesen rajzolt és szobrászkodott, az alkotás az élete része. És mivel a fogorvoslás egyszerre kreatív alkotás, gyógyítás és pszichológiai tevékenység, mindent megtalál benne, ami számára fontos.

Az egyetemi évek alatt fogászati asszisztensként dolgozott, így korán megismerkedett a szakma gyakorlati oldalával. A Semmelweis Egyetemen 2015-ben végzett; az intézmény azóta is az élete része, a Helyreállító Fogászati és Endodonciai Klinikán oktat. A tanításban kiteljesedik, az egyetemi közeg pedig inspirálja, hiszen karnyújtásnyira elérhető minden technológiai újdonság és fejlesztés.

Kezeléskor, ameddig csak lehetséges, a saját fog megtartására törekszik. Munkájának fontos része a prevenció és az edukáció.

Derűs, vidám, örök optimista, és hisz abban, hogy tükörként viselkedünk: azt kapjuk vissza, amit adunk. Ha ő mosolyt, nyugalmat, türelmet sugároz, figyelemmel és empátiával fordul a páciens felé, akkor a páciens is feloldódik, megnyugszik, megnyílik; és onnantól nincs akadálya a sikeres együttműködésnek.

A Profidentben remekül érzi magát, mert a rendelőt jellemző nyugodt légkör és emberi tempó mellett sokkal több energiája és figyelme jut egy-egy páciensre. Fontos számára, hogy számíthat a kollégáira, hogy egy csapatként dolgoznak. Ebből a légkörből a páciens is csak profitálhat.