Dr. Molnár Anna Lujza

Fogorvos

Zalaegerszegen nőtt fel. Gyerekkora óta erre a pályára készül: édesanyja fogorvos, sokszor leste meg őt munka közben, imádta a rendelői közeget, annak sajátos illatát. 

2015 és 2021 között volt a Semmelweis Egyetemen hallgatója. Az igen magas színvonalú képzéshez az Erasmus ösztöndíjjal Madridban töltött szemeszter csak hozzáadott: fejlődött a kommunikációs eszköztára, és addig ismeretlen technikákat is volt módja elsajátítani. Komplex szemlélet alapján zajló gyakorlati oktatásban volt része; sokat dolgozott „élesben”, így jelentős tapasztalatokra tett szert. 

Szakosodás előtt szerteágazó ismereteket, stabil alapokat kíván szerezni. Sokáig vonzódott a szájsebészethez, de a parodontológia is megérintette; szakdolgozatát a fogágybetegségek témakörben írta. Jelenleg fő érdeklődési köre a komplex, kihívásokkal és lehetőségekkel teli protetika. Fejlett szépérzékkel, kreativitással, művészi hajlamokkal megáldott ember, nem csoda, hogy leginkább az esztétikai irány vonzza. 

A diploma megszerzése után néhány hónapon át állami támogatású ellátásban ténykedett: ennek köszönhető az, hogy leleményesen oldja meg a váratlan helyzeteket és igen gyorsan dolgozik, de soha nem a minőség, precizitás rovására.  

A Profidentbe 2021 őszén érkezett. Azt mondja, szakmailag itt minden a fiatalok javát szolgálja, hatalmas energiát fordítanak arra, hogy magasan képzett új generációt neveljenek ki. Sokféle beavatkozást végez, fogtömések, gyökérkezelések, foghúzások, protetikai munkák színesítik kezelési palettáját. 

A fogorvoslásban sok a sikerélmény, de a kihívás is, hiszen emberekkel – akik gyakran fájdalommal, szorongva érkeznek – kell foglalkozni. Dr. Molnár Anna Lujza épp ezt tartja szakmája fő szépségének. Vallja, hogy a fogorvoslás lélektan is, a munka meghatározó részét a kommunikáció teszi ki. A beavatkozás akkor lesz sikeres, ha létrejön az összhang páciens és kezelőorvos között; ezért rászánja az időt a beszélgetésre, sőt, ha van rá mód, az első alkalmat teljes egészében az ismerkedésnek szenteli. 

Fontosnak tartja, hogy minden orvos kezében legyen valami olyan passzió, amivel a pörgős, váratlan szituációkkal és erős érzelmi ingerekkel teli napok után le tudja nyugtatni az idegrendszerét. Számára ilyen a festés, a tánc. Lételeme az utazás, párjával gyakran motorra ülve kalandoznak. A jóga hosszú ideje az élete része. 2022 májusában sikeres Flow jógaoktatói vizsgát tett. A jóga oktatásával gazdagítani kívánja mások életét, és kíváncsi várakozással tekint elébe, hogy mindeközben hogyan, merre fejlődik majd ő maga.