Dr. Szakács-Simon Csongor

Fogorvos

Kézdivásárhelyről származik, a marosvásárhelyi egyetemen folytatta tanulmányait 2013 és 2019 között.
Mindig egészségügyi pályára készült, vonzotta a gyógyítás, az, hogy embereken segíthessen. Fontos volt számára az is, hogy kézügyességét, kreativitását kamatoztathassa, alkothasson; valamint, hogy újra meg újra kihívásokkal nézhessen szembe. A gimnázium utolsó évére egyértelművé vált számára, hogy a fogorvoslásban találja meg mindazt, amit keres. Az egyetem után egy olyan rendelőben kezdett dolgozni, ahol hamar önálló munkát vártak tőle; mélyvíz volt a javából, és egyben remek lehetőség a tapasztalatszerzésre.

Mindig is tudta, hogy nem akar otthon maradni, így magyarországi állásokra pályázott. Aki mer, az nyer: egyszerre két helyen is pozíciót ajánlottak neki, és ő mindkettőt elvállalta. Igazán azonban akkor találta meg a helyét, amikor 2021 szeptemberében bekerült a Profident szakmailag és emberileg egyaránt rendkívül nyitott, befogadó és inspiráló csapatába. 

Jelenleg főként általános konzerváló kezeléseket, kisebb szájsebészeti beavatkozásokat, fogpótlásokat végez, akár teljes protetikai szájrehabilitációkat is. Érdekli a fogászati implantáció és az ínyplasztika, szeretne bekerülni a szájsebészeti rezidensi képzésbe. Közel áll hozzá az esztétikai vonal, szívesen foglalkozna mosolytervezéssel a jövőben. 

Nem titkolja, hogy voltak fogászati gondjai, rengeteg szituációt átélt páciensként. Tudja, hogy mivel jár egy foghúzás, gyökérkezelés, a fogszabályozás, és hogy mit szeretne hallani, mire kíváncsi, mitől tart a kezelésre érkező ember. Minden esetben alapos tájékoztatásra és traumamentes beavatkozásra törekszik. Jól kommunikál, ami a beleérző képesség mellett szintén fontos tulajdonsága egy fogorvosnak, hiszen a beszélgetés az egyik leghatásosabb feszültségoldó, szorongáscsökkentő eszköz. Igyekszik közös témát, kapcsolódó pontokat találni pácienseivel, aminek talaján létrejön az összhang, megteremtődik a bizalom. 

A változatosság, mozgalmasság nemcsak a munkában, de a magánéletben is lételeme; olyan alkat, aki szereti próbára tenni magát. Nem véletlen, hogy fő hobbija a rendkívül összetett és intenzív sportág, az egyszerre kitartást, erőt, robbanékonyságot, pontosságot kívánó crossfit.