Dr. Szőnyi Dóra

Parodontológus rezidens

2020 őszén érkezett a Profidentbe.

Mindig is gyógyítani vágyott, embereken akart segíteni. Kiemelkedő kézügyességgel bír, szenvedélyesen szeret rajzolni. Évekig hegedült, ahol szintén fontos az ujjak fürgesége, a finom mozdulatok. Fogászaton dolgozó családtagjának köszönhetően számára a fogorvosi rendelő egyet jelentett a derűvel, biztonsággal; mindezt összevetve nem csoda, hogy a fogorvosi pályát választotta.
A Semmelweis Egyetemen diplomázott 2018-ban, rezidens éveit is ott tölti.

Bár vonzotta a szájsebészet, mégis a parodontológia mellett döntött, mert ott a finomsebészeten túl jelen van a prevenció, az edukáció, ami számára kiemelten fontos. Szakmai életének első éveiben az íny- és fogágybetegségek tudománya mellett a fogászat egyéb területein is rutinra, szerteágazó ismeretekre kíván szert tenni: így láthatja át egészében az adott esetet, így tud kommunikálni a különböző szakterületi specialistákkal, akikkel közösen, csapatban ténykednek.

A fogászati problémák, a száj és annak ápolása intim téma, az arról való beszélgetés tapintatot és érzékenységet kíván, bizalmi kapcsolatot feltételez. Dr. Szőnyi empatikus, valamint kiváló kommunikációs képességekkel bír, így megtalálja a módját, hogyan adja át úgy az információkat, hogy az ne érintse kellemetlenül a pácienst. Tapasztalata szerint sokan igénylik, hogy egy szakember megfogja a kezüket és terelgesse őket, hálásak a törődésért.

Ő ugyan soha nem élte meg traumatikus élményként a fogászati látogatásokat, de ez nem jelenti azt, hogy ne érezne együtt a szorongó páciensekkel. A félelem oldásában komoly szerepe van a pozitív megerősítésnek, hogy a páciens megértse, mennyire bátor dolog, hogy eljutott idáig, beült a kezelőszékbe és rábízta magát a szakemberre, akinek egyetlen célja van: megoldást találni a problémájára.

Kikapcsolódásként fut, jógázik, hegycsúcsokat hódít meg.