Dr. Szura András

Főorvos, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Családjának több tagja is orvosként praktizál, ezért már gyermekkorában lehetősége volt megismerkedni a gyógyítás és az orvosi hivatás szépségeivel. Bár az általános orvosi pálya is kecsegtető volt számára, mégis a fogászat világa került érdeklődése középpontjába. A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán diplomázott 2011-ben.

Dr. Szura András az egyetem elvégzését követően a Profident Fogászati Centrumban kezdte konzerváló fogászat és fogpótlástan szakképzését. A hároméves képzést eredményes szakvizsgával zárta 2014-ben. Addigra már a Profident csapat teljes jogú tagjává vált. De nemcsak kollégái elismerésének örvendett: nyugalmat, harmóniát árasztó, megbízhatóságot sugárzó egyénisége, valamint türelmes, empatikus hozzáállása miatt – a magas színvonalú szakmaiságon túl persze – rendkívüli népszerűségre tett szert pácienseink körében.

A Profident akkori főorvosa, dr. Gucsi Végh Krisztián műszakvezetővé nevezte ki 2015-ben. Ez azt jelentette, hogy a főorvos távolléte esetén dr. Szura felelt a szakmai munkáért, hozzá fordulhattak a kollégák kérdés, kérés, probléma esetén.

Éveken át maximális odaadással támogatta kollégái és a vezetés munkáját, látta el pácienseit. Nem véletlen, hogy 2021 nyarán, amikor dr. Gucsi Végh Krisztián távozott a Profident éléről, a fogászatot magában foglaló cégcsoport vezetősége őt kérte fel a főorvosi posztra. Nagyratörő, de a realitásokat figyelembe vevő elképzelésekkel állt a csapat élére, magabiztosan látott neki a munkának.

Fő célja, hogy a Profidentet – ha lehet – még szerethetőbbé tegye úgy a páciensek, mint az itt dolgozók szemében. A már meglévő stabil alapokra építkezve új irányokba szeretné vinni a fogászatot, még hatékonyabbá tenni az összes munkafolyamatot, tovább csiszolni, tökéletesíteni a páciensekkel való kommunikációt. A digitális fogászat világába még a jelenleginél is mélyebbre kívánja vezetni a rendelőt, hogy ne csak lépést tartsanak a fejlődéssel, hanem akár meg is előzzék azt. A fogászat tudománya rohamtempóban halad előre; hogy mindenki tudja tartani az iramot és naprakész tudással rendelkezzen, rendszeresíti a belső képzéseket.

Mindezt nem egyedül kívánja megvalósítani; mint mondja, nem szabályokat akar hozni, amit aztán mindenki követ, hanem a csapat valamennyi tagját bevonva tervezi a szakmai és ügyfélszolgálati protokollok kialakítását, egy még jobb, még nívósabb Profident megalapozását.

Ugyanazzal az emberséges, empatikus hozzáállással veti bele magát a feladataiba, amit a Profident munkatársai az elődök ténykedése során megszoktak. Nem főnök kíván lenni, hanem vezető, az irányító feladatokat végző kolléga, egy a csapatból.

Azt ígéri, nem cseréli fel teljesen az orvosi széket az íróasztalra: főorvosi tevékenységei mellett a jövőben is változatlanul áll a páciensei rendelkezésére, akik közül sokan évek óta visszatérnek hozzá.