Dr. Velich Norbert

Dento-alveoláris sebész szakorvos, maxillofaciális szájsebész

Bár fogorvos szülei szerették volna, ha más irányba indul el, mégis az orvosi pályát választotta. Életútja merőben eltér a szokványostól, mivel Dr. Velich Norbert először általános orvosi diplomát szerzett a budapesti Semmelweis Egyetemen, majd jó néhány évvel később úgy volt a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának diákja, hogy már rendelkezett fogorvosi, valamint szájsebészeti szakvizsgával – ezeket a SE-n szerezte meg általános orvosként –, sőt, PhD fokozattal is bírt.

Az, hogy általános orvosi és fogorvosi diplomája is van, azt eredményezi, hogy rendkívül széles spektrumot felölelő tudással rendelkezik, ami az esetek komplex szempontok szerinti átlátását teszi lehetővé.

Több mint egy évtizeden át dolgozott a Semmelweis Egyetem Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján, ezért rendkívül jártas a bonyolult száj- és maxillofaciális sebészetben, valamint az implantációs protézisek behelyezésében. Később Dr. Velich egy elismert nemzetközi magánfogorvosi cégnél dolgozott, mint klinikai igazgató. A hatalmas betegforgalmat bonyolító klinikán rengeteg külföldi – angol, ír, francia, német, svájci, osztrák – pácienst fogadott, és számtalan implantálást végzett. Mostanra elmondhatja, hogy túl van tizenötezer implantátum beültetésen és többszáz csontpótló eljáráson.

Munkájában maximalista. Tisztában van azzal, hogy a fogászat nem teljesen egzakt tudomány, hiszen egy-egy eset kimenetele nem csak és kizárólag a szakemberek munkáján múlik, egyéb tényezők is befolyásolják azt; de vallja, hogy amíg ő nem tesz meg mindent, addig nem várhatja el, hogy a beteg is hozzáadja a magáét a gyógyuláshoz, és még a szerencse is a pártjukon álljon.

Fontosnak tartja az önképzést, az erre való igényt, indíttatást még az egyetemi kórház berkeiben töltött 12 év alatt tette magáévá. Rendszeresen publikál tudományos cikkeket neves nemzetközi szakmai lapokban, illetve – gyakran előadóként – állandó résztvevője a hazai és nemzetközi szakkongresszusoknak. A Nobel Biocare Magyarország és az Alpha Bio Magyarország vezető mentora és előadója.

Jelenleg Anglia és Magyarország között osztja meg idejét; a Profidentben kéthetente rendel és végez komplikáltabb szájsebészeti beavatkozásokat. Kevés szabadidejét a családjával tölti: két kislány és egy kisfiú édesapja, így sokan várják haza a ködös Albionban töltött munkahét után.