Dr. Vízhányó Gréta

Fogorvos, fogpótlástan rezidens

„Ha nagy leszek, fogorvos leszek” – olvasta gyerekként egy rendelő falitáblájára kifüggesztett rajzon a szöveget, és úgy érezte, neki szól az üzenet. Korán jött tehát az elhatározás, egyenes út vezetett a Semmelweis Egyetemre. Rátermettségének köszönhetően részt vehetett a Konzerváló Fogászati Klinika tehetséggondozó programjában, de a Fogpótlástani Klinika digitális munkacsoportját is erősítette. A digitális eszközök alkalmazására, illetve szépérzéke, kézügyessége kamatoztatására a lehetőséget leginkább a protetika berkein belül érezte adottnak.

2020 szeptemberében rezidensként érkezett a Profidentbe. Támogató, befogadó közegre lelt, hatalmas biztonságot ad az itt tapasztalt segítőkész hozzáállás, az, hogy mindig van kihez fordulnia, ha válaszra, megerősítésre van szüksége.

Minden nap új kihívásokat, új lehetőségeket hoz, minden nap egy újabb alkalom, hogy a tökéletesre törekedjen. Jelenleg a fogászat valamennyi területén kipróbálja magát, gyűjti a tapasztalatokat, hogy aztán később biztos tudás birtokában az érdeklődése középpontjában álló területeken, a digitális munkafolyamatokban, az implantációs fogpótlási technikákban és az esztétikai restaurációkban bontakozhasson ki teljesen. 

Empátiával közelít mindenkihez, szorongó páciens esetén pedig még fokozottabb türelmet tanúsít, rászánja az időt a félelmek oldására. Vallja, hogy az a páciens, akinek lelkével törődik az orvosa, a kezelés során nyugodtabb, együttműködőbb, távozáskor elégedettebb, a következő alkalommal pedig fesztelenebb. Beavatkozáskor finoman, óvatosan, ugyanakkor dinamikusan teszi a dolgát, fájdalommentes és gyors munkára törekszik.

A hétvégéit, amikor csak teheti, vidéken tölti, olyankor szülei, húga és a kutyája kapják a főszerepet. Ami még feltölti, az a sport. Tizenkét éven át úszott versenyszerűen, életét a tanulás és az edzések határozták meg. Kemény, személyiségformáló évek voltak, kitartását, maximalizmusát, küzdeni tudását innen hozza. Az úszás mára inkább mentális kikapcsolódást nyújt, fizikai szinten futással, túrázással teszi próbára magát.