Dr. Joó Ádám

Dento-alveoláris sebész szakorvos

2020 nyarán érkezett a Profidentbe.

A reál- és természettudományok szeretete, logikus gondolkodása, kézügyessége és vágya, hogy embereken segítsen, ösztönözte arra, hogy a fogorvosi hivatást válassza. Fontos szempont volt számára, hogy fogorvosként folyamatos kihívásokat, fejlődési lehetőségeket találjon, és megvalósítsa ambícióit, kiélje kreativitását. A fogorvoslásban sikeres karrier párosulhat harmonikus családi élettel, melyek tökéletesen kiegészítik egymást.

Már az egyetemre való jelentkezéskor sejtette, a sebészet az ő iránya. 2018-ban végzett a Semmelweis Egyetemen summa cum laude minősítéssel, majd a nagy múltú Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinikán kezdte meg a szájsebészeti szakképzést. Magyar, angol és német nyelven részt vesz a fogorvostan-hallgatók oktatásában, valamint a Fej-Nyaksebészeti Osztályon segít a betegek ellátásában.

A Profidentbe rezidens évei alatt érkezett. Szakavatott kollégák támogatása mellett a szájsebészeten túl általános fogászattal foglalkozott, minden területen tapasztalatokat gyűjtött. 2022 elején szerezte meg a szakorvosi végzettséget. Azóta szájsebészeti eljárásokat végez; az implantációs beavatkozások állnak érdeklődése középpontjában. Azt vallja, hogy a mosoly restaurációjakor alkotó szerep jut a sebésznek is, a biztos alapokra való építkezés a siker kulcsa.

A logikus gondolkodásmód, szervezőkészség, alaposság mellé jelentős empátia társul. Azt mondja, sokszor ezen és a megfelelő kommunikáción múlik a siker. Fontos az összhang, hogy a páciens is érezze, közös a cél, mert így boldogan, szorongások nélkül vesz részt a folyamatban. Számára az jelenti a sikert, amikor a páciens úgy távozik, hogy a kapott végeredmény felülmúlta elvárásait.
Elismeri a fejlesztéseket, de minden csúcstechnika csak akkor ér valamit, ha a megfelelő esetben alkalmazzák. A kezelések során fontos az emberközpontúság. Mindig a páciens esetének legmegfelelőbb technikát és kezelési tervet kell választani, a páciens igényei és a szakmai szempontok figyelembevételével.

Szerencsés alkat, a kihívások nem bénítják, hanem motiválják. Mindig kicsit másképp csinálni, jobban teljesíteni – ez a hitvallása. A csúcsra törekszik, a legjobbak közé szeretne kerülni.

Fő szabadidős tevékenysége a sportolás. Sokféle sportban kipróbálta magát. Az utóbbi időben rendszeresen fut, futballozik, teniszezik és túrázik. A futás mentálisan teljesen kikapcsolja, felfrissülve, új energiával tud nekivágni a következő munkanap kihívásainak. Imádja a természetet, ezért belföldön és külföldön egyaránt sokat utazik, a világot járva új inspirációkat talál.

Ha többet is szeretne megtudni dr. Joó Ádámról, a vele készült hosszabb, személyesebb hangvételű anyagunkat ITT találja!