Kupa Tünde

Dentálhigiénikus

Fogászati asszisztensi pályámat 1996-ban Kolozsváron kezdtem, ahol először egy magánklinikán, később azzal párhuzamosan egy iskolai fogászati rendelőben dolgoztam. Már akkor fontosnak tartottam a fogászati egészségnevelést, ezért is vállaltam örömmel a feladatot, hogy rendszeres előadásokat tartsak a diákoknak az egyéni prevenciós módszerek és a helyes szájápolási technikák elsajátítása érdekében.

Dentálhigiéniával 2008 óta foglalkozom. A Profident Fogászati Centrumba 2011-ben érkeztem, kezdetben csak asszisztensi munkát végeztem, ám 2018-ban lehetőség nyílt arra, hogy dentálhigiéniai ismereteimet is kamatoztassam. Munkámat szeretettel és odaadással végzem.

A dentálhigiéniai kezelések során pácienseimmel próbálom megértetni a helyes íny- és fogápolás jelentőségét, és temérdek információval látom el őket a szájhigiéniai eszközök megfelelő használatát illetően; ha kell, gyakorlati bemutatót is tartok számukra.

Örömmel tölt el, amikor a kezelésen átesett páciens elégedetten távozik, megköszöni a precíz és alapos munkát, a széleskörű tájékoztatást. Az pedig, amikor visszatér és látom, hogy mennyit javult, fejlődött a szájhigiéniája a tanácsaim hatására, hatalmas sikerélmény és erős visszajelzés számomra. Ilyenkor érzem azt igazán, hogy milyen értékes az az idő, amit edukációra, tanácsadásra szánok!