Gulyásné Rumi Szilvia

Dentálhigénikus

Fogászati asszisztens és klinikai fogászati higiénikus szakon végeztem 2010-ben a Raoul Wallenberg Humán Szakközépiskolában. Dentálhigiéniai ismereteimet a Központi Stomatológiai Intézet önálló dentálhigiénia osztályán kamatoztattam, miközben a fogszabályozási osztály vezető asszisztenseként is tevékenykedtem. Mindig is azt vallottam, hogy a fogászat legfontosabb területe a prevenció, ami a helyes otthoni szájápolással kezdődik, így lelkesen és lelkiismeretesen instruáltam és motiváltam a nálunk megforduló gyerekeket, serdülőket.

A Profidentbe 2018-ban érkeztem; egy évig asszisztensként segítettem az orvosok munkáját, most már rendszeresen végzek szájhigiénés beavatkozásokat is. Nyugodt, biztonságos, vidám környezetet teremtek, közvetlen hangot ütök meg, ezzel is oldom a szorongást, ami bizony a dentálhigiéniai beavatkozások előtt is jellemző. Továbbra is óriási figyelmet fordítok a tanácsadásra mint a dentálhigiéniai munka szerves részére. Ez bár időigényes, de soha nem hiábavaló. Rendkívül motivál a tudat, hogy nap mint nap segíthetek az embereknek abban, hogy kielégítővé váljon a szájhigiéniájuk, egészségessé a fogsoruk, ínyük, felszabadulttá a mosolyuk. Pácienseim bíznak bennem, visszatérnek hozzám, sőt ajánlanak ismerőseiknek, családtagjaiknak, és ez számomra fontos visszajelzés arról, hogy helyesen járok el a kezelések során.

A Profidentben kiváló, összetartó közösségre leltem, mindenki nyugodt, kiegyensúlyozott és derűs. Figyelünk egymásra és figyelünk a pácienseinkre.