Gyorsaság, kíméletesség

Fazekas Tamás doktor szakterülete a konzerváló fogászat és fogpótlástan. Az egyetemi időszak kezdetétől e szakirány felé vonzódik leginkább, igaz, a fogászat többi területe is érdeklődéssel töltötte és tölti el.

Munkájában precizitásra, gyorsaságra és kíméletes kezelésre törekszik. „Empatikus alkat vagyok, átérzem és megértem a pácienseim esetleges kételyeit, félelmeit, ezért törekszem az alapos és érthető kommunikációra, valamint a gyors és fájdalommentes kezelésre. Akkor vagyok igazán elégedett, ha a páciens is elégedett.

Számomra a fogorvosi munka szépségét az új életminőséget kapott emberek öröme adja.”

Anatómia és barkácsolás

„Kora gyerekkoromtól érdekelt az emberi szervezet pontos működése; hamar felmértem, hogy a legtöbb tudást e témában az orvosi egyetemen sajátíthatom el. Emellett mindig is szerettem az aprólékos, finom manuális munkákat, így nem volt kérdés, melyik karon kötök ki.”

Aki kíváncsi…

Amikor ki kell emelnie néhányat a fogorvosként is meghatározó személyes tulajdonságai közül, picit elgondolkozik: „Az egyik talán az, hogy a kezelések során odafigyelek minden apró részletre; remélem, ebben a pácienseim és az asszisztens kollégák is megerősítenének. Amit biztosan tudok, hogy nyitott vagyok az új dolgokra, valamint megvan bennem a szakma iránti alázat és a szorgalom, ami nélkül a tudás vajmi keveset ér.

A teljes pályafutáson végighúzódó sikeresség kulcsa a kimeríthetetlen kíváncsiság, a folyamatos fejlődés iránti igény.”

Tamás elsősorban saját szakterületén belül szeretne tovább fejlődni, tökéletesíteni és bővíteni tudását, megismerni minden újdonságot. „Óriási szerencsém, hogy a Profidenten belül erre van lehetőség, orvos kollégáim – a rendszeres külső és belső továbbképzéseknek hála – mindig képben vannak az aktuális újdonságokkal kapcsolatban. A technikai háttér is adott a szakmai tudás folyamatos bővítéséhez, a magas színvonalú munkához: van mód például mikroszkopikus gyökérkezelésre, amivel nem sok rendelő büszkélkedhet. Nem csak én gondolom így, a többi itt dolgozó fiatal is vallja, hogy az inspiráló szakmai környezet, az itt dolgozó nagy tudású szakemberek, a hatékony szakmai együttműködés és a rendszeres tapasztalatcsere hatalmas lendületet ad mindannyiunk karrierjének. Az a szakmai és emberi útmutatás, amit itt kapunk, életre szóló minta és fogódzó lehet.”

Szabadidő? A szabadban!

 

Szabadidejében szívesen sportol, szeret futni „csak úgy” és a labda után is, a foci régóta nagy szerelem. Sajnos az utóbbi időben kevés időt tud szakítani az ilyen jellegű programokra, mint ahogy a sportközvetítések nézésével töltött órák száma is jelentősen lecsökkent az életében. „Van azonban, amihez ragaszkodom: a kedvesemmel és a barátaimmal való szabadban eltöltött aktív idő, hegymászás, erdőjárás, valamint – lévén, hogy meglehetősen családcentrikus vagyok – a családi kötelékek ápolása.”