El tudja képzelni...

...a mindennapjait úgy, mintha visszakapta volna eredeti fogait?

A felnőttkori foghiány sokakat érintő probléma, amely számos, akár igen súlyos egészségügyi és pszichés problémához vezethet. Gyakori hiba, hogy a fog elvesztése után éveket várunk, mielőtt felkeressük a fogorvost; pedig nem érdemes halogatni ezt a lépést, különösen napjainkban, amikor az implantátum beültetés rutin beavatkozásnak számít. Tisztában vagyunk azzal, hogy a döntés csak akkor könnyű, ha a sok lehetőség közül egy vitathatatlanul kiemelkedik. De mi megkönnyítjük az Ön dolgát, hiszen a Profident Fogászati Centrumban minden egy helyen van ahhoz, hogy a fogászati implantátum beültetés sikere garantált legyen! Adjon hát magának egy esélyt és jöjjön el hozzánk, hogy újra úgy élhesse az életét, mintha visszakapta volna eredeti fogait! Hogy mit nyerhet, ha belevág? Olvasson tovább!

Nem teszi tönkre
az egészséges fogakat

A fogászati implantátumok egyik legfigyelemreméltóbb előnye, hogy a beavatkozás elvégzéséhez nincs szükség az szomszédos ép fogak lecsiszolására. Az eljáráson keresztül megakadályozhatjuk, hogy a meglévő fogak elmozduljanak a hiány irányába, ami nem csak esztétikai problémákat okozhat, de egyéb súlyosabb egészségügyi következményei is lehetnek: a fogak meglazulhatnak, a folyamat gyulladáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet.

Természetesnek hat,
bátran mosolyoghat

A beavatkozáson keresztül visszanyerheti a foghiány következtében elvesztett önbizalmát, és ismét bátran mosolyoghat! A fogászati implantátumok kényelmesek és észrevétlenek, pontosan olyan hatást keltenek, mint eredeti fogai, a külső szemlélő számára fel sem fog tűnni, hogy fogpótlással rendelkezik. Az implantátumok komfortos viseletet biztosítanak, stabilan rögzülnek a szájban, így nem kell attól tartania, hogy beszéd vagy evés közben esetleg elmozdulnak!

Tartós megoldás

Megfelelő ápolás mellett a fogimplantátum hosszú távú megoldást nyújt a foghiányra, jó eséllyel akár egy egész életen át kitarthat – ellentétben más eljárásokkal, melyek rendszeres cserét igényelnek. Ha összeadjuk az egyéb fogpótló eljárásoknál jelentkező utólagos karbantartási kiadásokat, illetve kényelmetlenségeket, könnyen megérthetjük, hogy a fogászati implantátumok összességében igen költséghatékony megoldásnak számítanak!

Javítja az arc vonalát

Az elvesztett fogak megjelenésünkre is negatív hatással lehetnek, a foghiánytól idősebbnek nézünk ki, arcunk beesetté, ráncosabbá válhat. A fogászati implantátumok egyik legnagyobb előnye, hogy megállítják a csontvesztés folyamatát, ezáltal segítenek fenntartani arcunk, illetve mosolyunk természetes formáját.

Könnyen tisztítható

A fogimplantátumok nem csak megjelenésüket és funkcionalitásukat tekintve ugyanolyanok, mint az eredeti fogak, de ápolásuk sem különbözik a saját fogsor tisztításától. Élethosszig tartó viselésükhöz elengedhetetlen a napi legalább kétszeri alapos fogmosás és a fogköztisztító eszközök használata.

Megőrzi az állkapocscsontok egészségét

A fogvesztés következtében üresen maradt területek számtalan egészségügyi probléma forrásává válhatnak, így például állkapocscsont-vesztést okozhatnak. A fogászati implantátumok nem csak megőrzik, de egyúttal stimulálják is a csontképződést.

 • ajánlatunk

 • INGYENES KONZULTÁCIÓ* ÉS KEZELÉSI TERV

  Az első konzultáció során alkalma nyílik szakorvosunkkal egyeztetni elképzeléseit, feltenni kérdéseit. Az állapotfelmérés alapján részletes kezelési tervben teszünk javaslatot az Ön számára legoptimálisabb implantátum-beültetési lehetőségekről.

 • 10 ÉV GARANCIA

  A titániumból készült Alpha-Bio implantátumokra 10 év garanciát vállal a gyártó. A csavar anyagában történt károsodás (pl. csavartörés) esetén az implantátumot térítésmentesen kicseréljük.

 • SZEMÉLYRE SZABOTT TANÁCSADÁS

  Nem hagyjuk, hogy kérdései maradjanak! Tapasztalataink szerint a konzultációt követően rengeteg kérdőjel marad az implantátum-beültetést fontolgatók fejében. Ezért a Profidentben egyedülálló módon lehetőséget teremtettünk arra, hogy nyugodt körülmények között, egy privát beszélgetés kereteiben egészségügyi menedzserünk igazítsa el Önt az információk sokaságában.

 • ALPHA-BIO IMPLANTÁTUM CSAK 84,900 FT-ÉRT!

  Most egy korona áráért kínáljuk az Alpha-Bio fogászati implantátumot! Addig azonban, amíg a koronákat és hidakat 7-10 évente érdemes cserélni, az implantátum akár életre szóló megoldást jelenthet. Válassza a tartós megoldást - most kihagyhatatlan áron!

 • FÉLÉVES KONTROLL + DENTÁLHIGIÉNIA

  Mi nem engedjük el a kezét: kezelése nem ér véget az utolsó fogpótlás felhelyezésével! Ahhoz, hogy implantátuma hosszú éveken, évtizedeken keresztül kiválóan szolgálja Önt, elengedhetetlen a rendszeres kontroll és dentálhigiénés kezelés. Ezért az első alkalommal ezeket ajándékba adjuk Önnek!

 • MINŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY

  Annak bizonyítékául, hogy Ön valóban Alpha-Bio implantátumot kapott, egy hivatalosan kiállított tanúsítványt kap kezelése végén.

Számoljon!

Ha most kezdi el a kezelést,
minimum* 38 000 Ft-ot spórolhat!

* A kedvezmény implantátumonként 10 000 Ft,
a konzultáción és kezelési terven 10 000 Ft-ot,
a kötelező, féléves kontrollon és dentálhigiénés kezelésen pedig
további 18 000 Ft-ot takaríthat meg.

Számoljon

Alpha-Bio® implantátum

94 900 Ft helyett

84 900 Ft

 • konzultáció
 • kezelési terv
 • féléves kontroll
 • dentálhigénés kezelés

ingyen

Mindent az implantátum beültetésről

Mi a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy kicsi, titániumból készült “pillér”, mely az állkapocs csontjába ültetve helyettesíti a foggyökeret. Erre a gyökérre helyezhető rá a kívánt fogpótlás, legyen szó koronáról, hídról vagy akár teljes fogsorról.

Milyen előnyei vannak a hídpótlásokkal szemben?

 • Nem kell a szomszédos fogat feláldozni
 • Egyetlen fog pótlására is alkalmas
 • Nem csupán a korona részt, de a fog gyökerét is pótolja, így segít a csontmennyiség megtartásában
 • Fémkorona vagy cirkónium korona
 • Csavaros felépítmény
 • Implantátum (műgyökér)

Milyen esetekben érdemes az implantációt választani?

Megfelelő szájhigiénia és anatómiai adottságok, valamint kielégítő általános egészségi állapot mellett bárki alávetheti magát a beavatkozásnak. Az implantációval egy vagy több hiányzó fogat is pótolhatunk, sőt, az eljárás lehetővé teszi, hogy akár teljes foghiány esetén is visszaszerezhessük rágóképességünket és önbizalmunkat! Általánosságban tehát azt mondhatjuk, hogy ameddig az anatómiai környezet megfelelő, vagyis nincs extrém csonthiány, addig az implantáció elvégezhető – életkortól függetlenül.

Mit érdemes tudni az Alpha-Bio implantátumról?

A terméket a 28 éve a szakmában tevékenykedő Alpha-Bio Tec készíti – immár 10 éve Nobel Biocare, a világ elsőszámú fogászati implantátum gyártójának szárnyai alatt. Az Alpha-Bio implantátumok egyik legnagyobb előnye a rendkívül nagyfokú stabilitás, amit az úgynevezett Nano Tec felszín kifejlesztésével ért el a gyártó. A cég az ehhez hasonló úttörő megoldásainak és a garantált minőségű eszközeinek köszönhetően nagy népszerűségre tett szert a fogorvosok és páciensek körében egyaránt.

Az implantátumos fogpótlások fajtái

Egy vagy több sorközi foghiány

 • Nincs szükség az ép szomszédos fogak lecsiszolására
 • Tökéletesen illeszkedik a többi foghoz
 • Természetes hatást és érzést kelt
 • Sima porcelán korona vagy cirkon korona is választható
 • Megőrzi a csont egészségét, megelőzi a csontvesztést

Összefüggő sorhiány

 • vagy több szomszédos fog pótlása 2 implantátummal
 • A fogak és a foggyökerek is helyettesíthetőek
 • Megőrzi a csont egészségét, megelőzi a csontvesztést
 • Sima porcelán korona vagy cirkon korona is választható
 • Kényelmes és stabil

Teljes foghiány

 • Felső és alsó fogsor hiánya esetén is
 • 14 hiányzó fog pótlása 8 implantátummal, vagy 12 fog pótlása 6 implantátummal
 • Stabil és kényelmes, nem mozdul el
 • Megelőzi a csontvesztést
 • Visszaadja rágóképességét, magabiztosan beszélhet és mosolyoghat

Hogyan zajlik a kezelés?

Járja velünk végig a beavatkozás lépéseit és tudjon meg minden részletet!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Első lépés: Implantációs konzultáció

  A beavatkozást minden esetben részletes konzultáció és teljes körű állapotfelmérés előzi meg, melynek során az implantációt végző szakember panorámaröntgent és CT felvételt készít, és felméri, hogy fogai, fogínye és csontszerkezete megfelelő állapotban van-e az implantátum beültetéséhez. Elegendő csontállomány hiányában biokompatibilis csontpótló anyagok és speciális műtéti technika alkalmazásával lehetőség van a csontmennyiség növelésére. Az állapotfelmérés során az esetleges gyulladások, kóros gócok jelenlétére, meglévő fogágybetegségekre is fény derül. Ezekben az esetekben először kezelni kell a problémát, és csak ezután foghatunk hozzá az implantációhoz. Érdemes a beavatkozást megelőzően egy szájhigiénés kezelést is beiktatni, a fogkövet eltávolíttatni, hogy tiszta lappal induljunk neki az implantációnak.

 2. Második lépés: az implantátum beültetése

  Az implantátum beültetése egy apró műtét – de műtét. A helyi érzéstelenítés garantálja, hogy Ön semmilyen fájdalmat ne érezzen a beültetés során. Az előkészületek után a fogorvos szabaddá teszi az implantáció helyét egy ínymetszéssel. Ezután történik az előfúrás, azaz az implantátum csontba helyezése, majd az implantátum felett a fogíny néhány öltéssel bezárásra kerül. Mindez nem tart tovább fél óránál.

 3. Harmadik lépés: a gyógyulás időszaka

  A beültetés után 3-6 hónapos gyógyulási időre kell számítania. Erre azért van szükség, mert a csontnak körbe kell nőnie az implantátumot. Természetesen ezt az időszakot nem szükséges foghiánnyal megélnie. Az implantátum fölé átmenetileg ideiglenes fogpótlást készíthetünk, amelyet ugyan csak óvatosan lehet terhelni, de a kíméletes étkezés nem jelent problémát. Ez a megoldás esztétikailag is megfelelőnek számít.

 4. Negyedik lépés: feltárás és fogínyformálás

  Ha a beavatkozás területén a szövetek már teljes nyugalomban vannak, új találkozóra kerül sor a fogorvosával. Ekkor történik meg a gyógyulási csavar behelyezése, ami aztán lehetővé teszi, hogy az íny elnyerje ideális formáját. Ezt a fogorvos szintén helyi érzéstelenítés mellett végzi: egy kis vágás segítségével szabaddá teszi az implantátum fejét és a csavart “behajtja” az implantátumba; ennek gyógyulási ideje 7-14 nap lehet.

 5. Ötödik lépés: lenyomat készítés

  A gyógyulási idő lejárta utáni találkozón fogorvosa a gyógyulási csavart felépítményre cseréli és lenyomatot vesz, amely alapján a fogtechnikus néhány nap alatt elkészíti a fogpótlást.

 6. Hatodik lépés: a végleges fogpótlás behelyezése

  A kész fogpótlást kezelőorvosa bepróbálja a helyére, vagyis hozzáilleszti a felépítményhez, hogy kiderüljön, minden szempontból megfelel-e mind az Ön elképzeléseinek, mind pedig a szükséges anatómiai kritériumoknak. Ha az implantációs fogpótlás tökéletesen kényelmes, színében, formájában is elnyerte az Ön tetszését és kezelőorvosa is “rábólint”, megtörténhet a végleges rögzítés. Az elkészült új fog ekkor már azonnal terhelhető, felszabadultan viselhető.

 7. Hetedik lépés: Utógondozás

  Fontos, hogy az implantátum hosszú távú tartósságához folyamatos utógondozásra, illetve utókövetésre is szükség van, ezért a fogorvos dolga a beavatkozást követően sem ér véget. A rendszeres kontrollvizsgálatok során orvosa ellenőrzi az implantátum és a fogpótlás állapotát. Mindemellett az implantátum tartóssága Önön is múlik, hiszen a fogászati implantátum, akárcsak eredeti fogaink, megfelelő és alapos ápolást igényel!

Mikula Andrea

„Nagyon elégedett voltam az eredménnyel, mostanra a családom is a Profidentbe jár, így másoknak is csak ajánlani tudom a fogászati centrumot és profi szakmai csapatát!”

Mikula Andrea

Páciensünk teljes élménybeszámolóját itt megtekintheti.

Gyakori kérdések és hasznos információk

 • Milyen korosztálynak ajánlott az implantátum kezelés?

  Gyakori tévhit, hogy az implantátum kizárólag az idősebb korosztály számára jelent megoldást. Valójában a fogászati implantátum kizárólag azoknál a pácienseknél nem végezhető el, akiknél még nem fejeződött be állkapocs növekedése, ezután már bárki számára lehetőség nyílik a kezelésre, aki foghiányban szenved.

 • Mitől függ, hogy kaphatok-e implantátumot?

  Ha Ön elég egészséges ahhoz, hogy kihúzzák a fogát, akkor valószínúleg ahhoz is elég egészséges, hogy implantátumot kapjon. A jó általános egészségi állapot és a megfelelő állkapocs csontozat kulcsfontosságú a beavatkozás szempontjából. Ha mindez adott, általában nincs akadálya az implantációnak.

 • Mekkora fájdalommal jár az implantátum beültetése?

  Az implantátum beültetése helyi érzéstelenítés mellett történik, így maga a beavatkozás teljesen fájdalommentes. A műtétet követően, mint minden szájsebészeti beavatkozás esetében, az
  arc olykor felduzzadhat, akár enyhébb fájdalom is jelentkezhet, ám az esetleges kellemetlenségek jegeléssel és némi fájdalomcsillapító gyógyszerrel teljesen megszüntethetőek. A betegek
  többségének beszámolója szerint a procedúra semmivel sem rosszabb, mint
  egy gyökérkezelés vagy egy sima foghúzás.

 • Mennyi időbe telik az implantátum beültetése?

  Az implantáció időtartama attól függ, hány műgyökeret ültetünk be a szájba és ezek hol helyezkednek el. Egyszerű, komplikációmentes esetben a beavatkozás nem tart fél  óránál tovább.

 • Drága beavatkozás a fog implantátum?

  Igaz ugyan, hogy a fogimplantátumoknak általában magasabb az ára, mint más fogpótlási technikáknak, de a fogbeültetés tartósabb megoldást kínál, mint egy rögzített híd. Ez egy hosszú távú befektetés, melynek egy életen át élvezhetjük előnyeit.

 • Mások észre fogják venni, hogy implantátummal rendelkezem?

  A fogimplantátumok pontosan ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti fogai, természetes hatást keltenek, ezért a külső szemlélő számára a különbség észrevehetetlen.

 • Hatással lesz az implantátum a beszédkészségemre?

  A fogászati implantátumok pontosan ugyanolyan érzetűek, mint az igazi fogak, így nem kell attól tartania,
  hogy beültetés után beszédproblémái, hangképzési nehézségei támadnak. Ellenkezőleg! A foghiány komoly beszédtechnikai hibákat eredményezhet, a fogimplantátum azonban erre is megoldást nyújthat.

Tudjon meg többet!

* Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a már lefoglalt, ingyenes konzultációs időponton előzetes lemondás nélkül nem jelenik meg, úgy a következő konzultációért felszámoljuk az árlistában megadott 10 000 forintos díjat! Kérjük, hogy a lemondást legkésőbb az időpont előtt 48 órával jelezze felénk, hogy más páciensünk lehetőséget kapjon a konzultációs alkalom lefoglalására!

TEKINTSE MEG RENDELŐNKET!

Bejelentkezem első,
ingyenes konzultációra!

Visszahívást
kérek!

Üdvözlöm!
Petán Orsolya vagyok a Profident Fogászati Centrum fogászati szakkonzulense. Örömmel megválaszolom minden felmerülő kérdését, adja meg elérhetőségeit és hamarosan visszahívom Önt!