dr. Csák Boglárka

Profident felpezsdítve – Beszélgetés dr. Csák Boglárka szakmai vezetővel

Dr. Csák Boglárkát 2023-ban nevezték ki a Profident szakmai vezetőjévé. Nagyratörő, reformer, de a rendelő három évtizedes működése alatt elért eredményeket és a tradíciókat szem előtt tartó szakmai elképzelésekkel érkezett.

Implantációs fogpótláson átesett pácienseink

„Profident, ahol mi vagyunk fontosak!” – Egy páros fogászati rehabilitáció története

Mária és Imre fogpótló eljáráson estek át klinikánkon. A házaspár a hat hónap alatt szerzett Profident-tapasztalatait és -élményeit kedves e-mailben összegezte nekünk. Mindkettőjüknek köszönjük a számunkra szívmelengető, a hezitálók számára pedig motiváló beszámolót!

3Shape intraorális szkenner

Intraorális szkenner – A digitális fogászat vívmánya, amivel mindenki nyer!

A tökéletes végeredményhez vezető út a precíz lenyomatvétellel kezdődik. A 3D digitális képalkotásra képes intraorális szkennerrel pillanatok alatt kaphatunk átfogó képet a fogsor pontos állapotáról, ami hihetetlen módon megkönnyíti a diagnosztikát és a tervezést. 

Bernadett előtte-utána

Egy bátor lány hosszú útja a harapási rendellenességtől és dentofóbiától a megújult mosolyig

Fiatal páciensünk, Bernadett fogai egy harapási rendellenesség következményeként menthetetlenül tönkrementek. Az új mosolyáért hosszú és küzdelmes utat járt be.

Fogcsikorgatás miatt lekopott fog rehabilitációja

Fogcsikorgatás, szorítás miatt lekopott fogsor teljes rehabilitációja a Profidentben – Egy mosolyrestauráció története

Egy fogcsikorgatás miatt tönkrement, esztétikáját és funkcióját vesztett fogsor teljes rehabilitációjának története.

„A hivatásom egyben a hobbim is!” –
dr. Breiner Marcell parodontológus kollégánkkal beszélgettünk

„Komplexitásán túl más is vonzott a parodontológiában. E szakág alapja az, ami számomra mindig fontos késztetés volt: a segíteni akarás. Hiszen a parodontológiai kezelések kiemelt célja a fogmentés.”

„A fogorvoslásban kiteljesedek” –
dr. Baczkó Katinkával beszélgettünk

Már gyermekként az orvoslás érdekelte. Szenvedélyesen szereti a munkáját, hivatásában kiteljesedik. Dr. Baczkó Katinkával beszélgettünk.

dr. Horváth Dániel és páciense, fogpótlás

Győztes csapaton ne változtass! – Újabb sorsfordító fogpótlás a Profidentben

„A Profidentben elvégzett implantációs beavatkozásnak köszönhetően megváltozott az életem! Évek óta nem éreztem ilyen felszabadultságot! Szeretném másokkal is megosztani az örömömet!” Fogadják szeretettel Zsuzsanna történetét!

Mosoly helyreállítás implantátummal, csontpótlással, fémkerámia és cirkónium koronákkal

Kísérőként érkezett először rendelőnkbe, de már akkor eldöntötte: ha valaha belevág a régóta tervezett mosolymegújító kezelésbe, azt csakis a Profidentben teszi!
Hogy milyen élmény hatására szavazott nekünk bizalmat, hogy vajon megszolgáltuk-e a belénk vetett hitét, és hogy hogyan változtatta őt meg a nálunk kapott kezeléssorozat, arról a féléves kontrollon mesélt nekünk.

Aki mindig is fogorvos akart lenni –
Dr. Molnár Anna Lujza

Kiskorától erre a hivatásra készült. Hogy mi fogta meg őt hatévesen a fogorvoslásban, és jelenleg mit tart szakmája fő szépségeinek? Ismerjék meg dr. Molnár Anna Lujza történetét!

„A fogorvoslás gyógyítás, alkotás, lélektan” –
Dr. Kiss Nikoletta

Támogató családba érkezett: zenetanárként ténykedő szülei úgy nevelték, hogy az álmait követve kiteljesíthesse önmagát. Vonzották a művészetek, de a természettudományok is közel álltak hozzá. A fogorvoslás iránt középiskolás korában kezdett érdeklődni, végül ezt választotta hivatásául.

Íme, a 6 leggyakoribb indok, ami miatt halogatjuk a fogászati szűrést – kifogások, melyeken könnyű fogást találni!

Érdeklik a szükséges fogászati beavatkozások elodázására leggyakrabban használt ürügyek?
Gyűjteményünkben nemcsak felsoroljuk a legtöbbször hallott kifogásokat, de azonnal fogást is keresünk – és találunk – rajtuk!

„Nem érdemes halogatni a fogászati kezelést, de belevágni nagyon is az!”

A halogatás művészetét valamennyien jól ismerjük és sajnos gyakoroljuk is, pedig legtöbbször nagy árat fizetünk érte. Történetünk főszereplője, László – bár alapvetően a cselekvésben hisz – maga is beleesett ebbe a csapdába, amikor fogászati problémái megoldását – félelem és egyéb okok miatt – éveken át elodázta.

Szövetpótlás saját vérből – a PRF technika alkalmazása a fogászatban

Fiatal hölgy érkezik szájsebészeti beavatkozásra, cisztaeltávolításra. A ciszta hatalmas, ráadásul tünetet sem okozott, a más okból készített röntgenfelvétel mutatta meg; szerencsére, mert ha tovább nő, igen súlyos gondokat okozhatott volna.
Egy ekkora ciszta kiterjedt üreget hagy az eltávolítása után, így a gyógyulás egy lassú, sok kockázatot magában rejtő folyamat – lenne, ha nem létezne a PRF sajátvér-terápia! Az eljárással jelentősen támogathatjuk a különböző szájsebészeti műtétek után a sebgyógyulást és szövetregenerációt. És ez nem minden, hiszen a PRF eljárást fogászati implantációhoz elégtelen csontállomány esetén is bevethetjük a csont biztonságos pótlására!

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 10. rész

Hú, de rég volt az, amikor Szilvia utoljára hírt adott magáról! De most újra köztünk van, megérkezett a következő bejegyzéssel, ami az eddigieknél messzebb repít vissza az időben – élete legszebb napját tárja elénk.

Mindig jól és mindig jobban! – beszélgetés dr. Joó Ádámmal

Már az egyetemi képzésre jelentkezéskor érezte, a szájsebészet az ő útja. A csúcsra tör, a legjobbak közé akar kerülni; tehetségét, elhivatottságát nézve erre minden esélye megvan. Dr. Joó Ádámmal beszélgettünk.

Jobb később, mint soha! –
Egy életátalakító fogászati kezeléssorozat

Álljon itt egy egyedülálló módon inspiráló történet, 39 éves páciensünk esete, akinek életét alapjaiban változtatta meg a Profidentben végrehajtott felső fogsor rehabilitáció.

Éva története

Íme, egy újabb Profidentes sikertörténet, ahol a komoly fogászati problémák megoldásán túl páciensünk bizalmának megszerzése is kihívások elé állította kollégáinkat. De ők ezt az akadályt is vették – Profidentes profizmussal és emberséggel! Éva kameránk előtt is mesélt a rendelőnkben szerzett pozitív élményeiről.

szájzuhany

Szájzuhannyal az igazán hatékony otthoni szájápolásért!

A szájzuhany nem helyettesíti a fogmosást, de nagyszerű kiegészítője annak! Segítségével hatékonyabbá tehető a szájápolás, de fontos, hogy tisztában legyünk a használat helyes módjával, illetve azzal, kinek ajánlott és kinek nem!

implantációs beavatkozás

A Profident mint végső mentsvár –
egy fogászati kálvária vége

Mi van akkor, ha valaki egy korábban átélt negatív fogászati élmény miatt már nem tud hinni a szakembereknek? Csapatunk egy emberként vallja, hogy a lerombolt bizalom újraépíthető. Nem kell hozzá más, mint magabiztos szakmai tudás, törődés, türelem, empátia és egy kis vidámság.
Páciensünk a Profidentben mindezt megtalálta, és ennek, valamint bátorságának hála, véget ért fogászati kálváriája.

Gyógyítunk és védünk – megbízható fogászati ellátás a koronavírus idején is!

Amióta májusban újraindulhatott a fogászati ellátás, még jobban figyelünk az eddig is kiemelten kezelt higiéniára és egyéb óvintézkedésekre, hogy a járványügyi helyzetben is biztonságban érezhessék és tudhassák magukat pácienseink.

Szilvi fogszabalyozas damon q Roma

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 9. rész

Hosszabb hallgatás után újabb naplóbejegyzéssel jelentkezik fogszabályzós páciensünk, Szilvia. Vegyék fel újra a krónika fonalát!

myofunkcionális tréner

A kisgyerekek „fogszabályzója” –
a myofunkcionális tréner

Nem kell megvárnunk a maradó fogak megjelenését a fogszabályozáshoz, hiszen az innovatív myofunkcionális trénert már egészen kis korban bevethetjük.

dr. Csillag Eszter

Akinek a maximum a minimum –
dr. Csillag Eszter

Az Ausztriában töltött fél évtized alatt megtanult önállóan, magas színvonalon ténykedni. A tökéletességre törekszik, kizárólag a maximum teszi elégedetté.
Dr. Csillag Eszterrel beszélgettünk.

ujjszopás

Hogyan segít, hogyan árt? – az ujjszopás és a cumizás

Szülők és szakemberek körében is megoszlanak a vélemények: tiltsuk, engedjük? Meddig jó, mikortól árt? A gyerekkori ujjszopásról és cumizásról beszélgetünk.

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 8. rész

Repülnek a hónapok, egyre több a teleírt oldal Vésztői Szilvia naplójában. Íme, a fogszabályozás krónikája nyolcadik bejegyzése!

A múltból építkezünk, a jelent megéljük,
a jövőt építjük – 25 éves a Profident!

25 év. Ennyi ideje létezik a Profident! Mi a negyed évszázada tartó töretlen siker titka? Jubileumi cikkünkből – sok egyéb más mellett – ez is kiderül!

A cukorbetegség fogászati következményei – súlyosak, ám nem elkerülhetetlenek!

Górcső alá vesszük a cukorbetegség okozta fogászati panaszokat és adunk néhány tippet, hogyan kerüljük el azokat!

fogszabályozás krónikája

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 7. rész

Nyelvtörőkkel traktálja Önöket, megosztja bizonytalanságait, apró örömeit, és egy csodálatos hírt: íme, Szilvia fogszabályozás krónikája újabb fejezete!

fogszabalyozó kezelés

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 6. rész

Fogtechnikus kollégánk, páciensünk és egyben krónikásunk, Vésztői Szilvia már a hatodik bejegyzésnél tart fogszabályozás-krónikájában. Hosszú még az előtte álló út, de lelkesedése és mosolya töretlen és letörhetetlen.

dr. Horváth Dániel

Rendelő, próbaterem, grund: 3 közeg, 1 ember – dr. Horváth Dániel

A rendelő, a focipálya és a koncerttermek között oszlik meg ideje. Ugyanúgy dolgozik, ahogyan a bőrt rúgja, vagy épp a klarinétot fújja. Teljes odaadással, szívvel-lélekkel.
Ismerjék meg dr. Horváth Dániel kollégánkat!

fogszabályozás

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 5. rész

Fogtechnikus kollégánk és páciensünk, Vésztői Szilvia naplójába gyűlnek a beírások. Itt a fogszabályozás krónikájának ötödik fejezete, amelyben többek között az első készülék-beállításról mesél.

Jót és jól enni – Ön is szeretné újra átélni?

Cukorbeteg páciensünk életében minőségi változást hozott a fogászati implantáció. És nem csak azért, mert ismét megeheti kedvenc steakjét!

Dr. Danka Eszter

Lágyság és finomság a fogorvoslásban –
dr. Mártonné dr. Danka Eszter

Lehet a fogorvoslást finoman és lágyan művelni? És ha lehet, hogyan?
Olvassa el dr Mártonné dr. Danka Eszterrel, a Profident konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosával készült beszélgetésünket, ahol többek között erre is fény derül!

fogszabályozás

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 4. rész

Új fejezettel bővült fogtechnikus kollégánk és egyben páciensünk, Vésztői Szilvia virtuális fogszabályozás-krónikája, tele érdekes és meglepő fordulattal. Ezt a részt se hagyják ki!

Félelmen innen és túl –
Egy sorsfordító fogpótlás története a szakember szemszögéből

46 éves páciensünk nagy utat járt be a Profidenttel, és nem csak a félelem leküzdését illetően. Beszámolójában nyíltan beszélt fogászati problémáiról, a sikeres kezelés életminőségre gyakorolt pozitív hatásairól. A vele történteket nem csak ő élte meg csodaként, hanem a Profident munkatársai is. Kezelőorvosa, dr. Gucsi Végh Krisztián is szívesen emlékszik vissza az esetre, ami szerinte számos tanulságot hordoz.

stéges fogpótlás

Félelmen innen és túl –
Egy sorsfordító fogpótlás története a páciens szemszögéből

46 éves páciensünk nagy utat járt be a Profidenttel, és nem csak a félelem leküzdését illetően. Érdemes megismerni a történetét, leginkább azért, mert rendkívül nyíltan beszél fogászati problémáiról, illetve a sikeres kezelés életminőségre gyakorolt pozitív hatásairól.

mikroszkópos gyökérkezelés

Fájdaloműzés fájdalommentesen és precízen – a mikroszkópos gyökérkezelés

A mikroszkóppal végzett gyökérkezeléseknek hála a korábban húzásra ítélt fogak megmenthetővé válnak; márpedig a saját fogak megtartására egyre nő az igény.

fogszabályozás

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 3. rész

Fogtechnikus kollégánk újabb bejegyzést tett közzé virtuális fogszabályozás naplójában, így Önök is betekintést nyerhetnek fogszabályozó kezelése történéseibe.

fogszabályozás

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 2. rész

Fogtechnikus kollégánk tovább írja egy fogszabályozás krónikáját. Második bejegyzése a készülék felhelyezéséről és a kezdeti, nem várt nehézségekről szól. No és arról, hogy mégis, ezek ellenére töretlen a derű benne és a mosoly az arcán.

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, 1. rész

Vésztői Szilvia fogtechnikus kollégánk és egyben páciensünk első élménybeszámolójából kiderül, hogyan zajlik az állapotfelmérés, hogy milyen az, amikor az ember maga önti ki gipszből a fogairól vett lenyomatot, és hogy mennyire komoly tervezés áll egy-egy fogszabályzó kezeléssorozat mögött. Fogadják szeretettel egy fogszabályozás őszinte krónikáját!

Úton a szép mosoly felé –
egy fogszabályozás krónikája, bevezető

Egy fogszabályozás krónikája. Fogtechnikus kollégánk egyik napról a másikra döntötte el, hogy belevág a fogszabályozó kezelésbe. Tapasztalatait, az átélt élményeket naplóban rögzíti.

Tökéletesség az egyszerűség jegyében – az Alpha-Bio implantátumok

Az implantológia a fogorvostudomány legdinamikusabban fejlődő területe. Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a foghiányok pótlásának folyamata szinte napról napra gyorsabb, eredményesebb és kíméletesebb módon történik.

Górcső alatt – dr. Csomó Krisztián

„A fogorvosi szakmában megtaláltam mindazt, ami fontos számomra: az alkotást, a gyógyítást, a változatosságot – mondja dr. Csomó Krisztián, a Profident konzerváló fogászat és fogpótlástan orvosa.

Kihúzzuk a félelem méregfogát! – szorongás nélkül a fogorvosnál

A fogorvostól való félelem meglehetősen gyakori, van aki emiatt a fogorvosi látogatásokat akár évekig is halogatja – ami miatt az eleinte még könnyedén kezelhető apró probléma is súlyossá válhat. Egy biztos: a fogorvostól való félelmével nincs egyedül! Mos eláruljuk, hogy a Profidentben miért nincsen mitől tartania!

A szülőszobából a fogorvosi székbe

Bereczky Mihály (44) családi örökségként kapta a rossz fogakat. Számított rá, hogy előbb-utóbb gondjai lesznek, hiszen végignézte, ahogy több közeli rokona is teljesen fogatlan lett öregségére. Ám ami történt, még így is váratlanul érte.

A fogturisták Mekkája,
a fogatlan emberek hazája

Magyarország évek óta fogászati nagyhatalom, az európai fogászati turizmus közel 40 százaléka hazánkba irányul. Míg a külföldiek egymásnak adják a budapesti és a vidéki rendelők kilincsét, ugyanez nem mondható el honfitársainkról. A lakosság több mint egyharmada csak akkor megy el fogorvoshoz, amikor már problémája van, és többen keresik fel a fogorvost foghúzás, mint általános ellenőrzés miatt.

Ha távol a fogorvos…
A fogfájás csillapítása házi módszerekkel

Az álomnyaralás rémálommá változhat, ha ránk tör a kínzó fogfájás. Márpedig a fogfájás az olyan, hogy nem nézi a naptárt, elérhet bennünket hétköznap, karácsonykor, de akár a jól megérdemelt vakációnk kellős közepén is. Ráadásul nem csak minket gyötör meg, hanem előbb-utóbb a családunk többi tagját is, hiszen sajgó foggal nehéz jófejnek maradni. (Talán ez a magyarázat a „harapós kedvében van” kifejezés eredetére…?)

cukormentes rágógumi

Van, amin érdemes rágódni! – A cukormentes rágógumi kérdés

A szénhidrátból a szájban élő baktériumok a lebontás folyamatakor melléktermékként savat képeznek, amely rendkívüli módon károsítja az alacsony Ph-ra érzékeny fogfelszínt. Ám ha nem engedjük, hogy a száj Ph-értéke csökkenjen, akkor a folyamat megáll.

Fogmosás csak pontosan, szépen….

Nem is gondolnánk erről a (reméljük, mindenki számára) rutin tevékenységről, de valójában nagyon nehéz helyesen fogat mosni. A fogorvosok megfigyelése szerint a legtöbbünk nem jól mozgatja a fogkefét, nem tisztítja meg a fogak összes felszínét és a fogközöket, de a bajok sokszor már a megfelelő fogkefe kiválasztásakor kezdődnek.

Önnel is megtörténhet – Minden amit tudnia kell a fogászati implantátumról!

Egy nap egy lejtős budai úton száguldott lefelé, amikor hirtelen kifutott a kerekek alól az út, repült a bicikli és repült Tomi is. A fájdalmas földet érés után kábán tápászkodott föl, az oldalán fekvő bicikli kereke vadul pörgött. Végigtapogatta magát, karja, lába a helyén.

fogtechnika 1

Új irányok a fogtechnikában

A fogászatban is egyre nagyobb szerep jut a digitalizációnak, illetve a 3D-s nyomtatásnak. „A CAD/CAM (számítógéppel tervezett, számítógép által legyártott) technológiával elkészített termékek előállítása ugyanúgy kezdődik, mint a klasszikus fogtechnikai módszerek esetében.

Viku a Profidentben, avagy blogger a fogorvosi székben

„Nyitott, emberséges hozzáállás, precíz, minőségi orvosi ellátás, és igényes rendelői környezet. Számomra ilyen a tökéletes fogászati klinika” – mondja Bihari Viktória. A közkedvelt Tékasztorik című blog szerzője.

Fotózás és implantológia –
beszélgetés Dr. Molnár Zsolttal

„Gyermekkoromtól kezdve lenyűgöz a biológia világa, mindig is érdekelt az emberi test felépítése és működése, valamint a minket körülvevő élővilág. Biológia-fizika szakos gimnáziumba jártam, így a pályaválasztás során fel sem merült bennem, hogy az orvosi szakmától eltérő hivatást válasszak.”

A jó fogorvos ars poeticája: türelem és megértés

Számomra az jelent nagy örömet, amikor a kezdetben félénk páciens a kezelés végén boldogan száll ki a székből, a következő alkalomra pedig már bátran jön. Ehhez türelemmel és megértéssel kell a páciens felé fordulni, a jó fogorvosláshoz látni kell a fog mögött az embert.

A változás útján fogászati implantációval

A mai napig sokan tartanak a fogbeültetéstől az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt. A félelmeink nagy része azonban a legtöbb esetben alaptalan. Ezt bizonyítja Mikula Andrea a Profident Fogászati Centrum páciense is.

fogászati implantátum

Hasznos félelmek, haszontalan fóbiák

Ki ne álmodta volna már életében, hogy fogai szétmorzsolódtak, vagy nemes egyszerűséggel kihullottak? Pszichológusok hada vizsgálta, mi a megfejtése ezeknek a szorongásos álomképeknek.

Tények és tévhitek a fogászati implantátumról

A fogászati implantátum a fogpótlás művészetének egyik leghatékonyabb és legmodernebb eszköze. Ám ahogyan lenni szokott, a módszer népszerűségének növekedésével párhuzamosan a tévhitek száma is megszaporodott a köztudatban, elrettentve ezzel egyes betegeket a beavatkozástól.

középkorú pár

Gyakori kérdések az implantátumról

Tart a beavatkozástól? Túl drágának tartja? Nem hisz a tartósságában? El sem tudja képzelni, hogy valamit beültessenek a szájába? Itt megtalál mindent, amit tudni akart az implantátumokról, de félt megkérdezni.

alma

Merjen mosolyogni! – 5 érv az implantátum mellett

A foghiányos állapot számtalan egészségügyi, illetve esztétikai problémát okozhat mindennapjaink során. Szerencsére a modern fogimplantátumoknak köszönhetően ma már helyreállíthatjuk mosolyunkat, és visszaszerezhetjük elveszett önbizalmunkat!

Dr. Szerényi Mária

Szerelem első látásra

Kislány korában nyári munkára jelentkezett egy orvosi rendelőbe. A “látogatás” mindent eldöntött.

A foghiány már a múlté – fogpótlás implantátummal

Több ezer implantátumot ültetett be az utóbbi évtizedben Dr. Molnár Zsolt, aki szerint szinte minden foghiány orvosolható ezzel az eljárással.

Ne rettegjen tőle! A gyökérkezelés nem fáj

Ha megvágjuk az ujjunkat, természetesen nem jut eszünkbe, hogy levágassuk a karunkat. Ugyanígy nem szükséges egy begyulladt fog miatt azonnal a foghúzásra gondolnunk, mivel a legtöbb esetben gyökérkezeléssel megmenthető lehet saját fogunk. Ráadásul a kezelés ma már fájdalommentesen elvégezhető.

Áthidalható problémák: a cirkónium pótlások

Itt az ideje a tévhitek eloszlatásának: a cirkónium híd nem sugároz, nem okoz allergiát, ellenben kemény, ellenálló, így nem csak a metsző-, de az őrlőfogak esetén is alkalmazható. Dr. Gucsi Végh Krisztiánnal a korszerű, esztétikus, fémmentes hidakról beszélgettünk.

A hollywoodi mosoly titka

Ma már itthon is könnyedén hozzájuthatunk a vakítóan fehér celebmosolyhoz, elég, ha profi szakemberhez fordulunk. Házi praktikákkal, neten rendelt kétes szerekkel viszont ne kísérletezzünk.

mosoly

5 tévhit a fogfehérítésről

Gyakran halljuk, hogy az ápolt megjelenés fél siker, legyen szó állásinterjúról, randevúról vagy akár egy szimpla baráti összejövetelről. Talán mondanunk sem kell, hogy külsőnk ragyogásán sokat dob fogunk hófehér csillogása is, ami – ha nem otthon kísérletezgetünk, hanem egy jó szakember segítségét kérjük – szerencsére bármikor elérhető.