„Szóval lehet ezt így is csinálni!” – a következtetésre gyermekkorában jutott a fiatal fogorvos, méghozzá az általános iskolai kínkeserves fogászati élményei után, az első magánklinikai kezelése alkalmával. Ekkor megfogadta: ennek a tapasztalatnak az örömét szeretné átadni másoknak, ha egyszer felnő.

A 2016 májusában csapatunk tagjává vált Dr. Papp Bálint nemrégiben ünnepelte születésnapját, ennek apropóján beszélgettünk vele a kezdetekről, a klinikánkon szerzett eddigi tapasztalatairól, no meg arról, mivel éri el, hogy a legjobb formában legyen a hétköznapok során.

Látni az embert a fog mögött

„A fogorvosokkal kapcsolatos félelmeimet a magánfogászatokon szerzett élményeim teljesen elfeledtették” – meséli dr. Papp Bálint, aki szerint a gyerekek sok esetben nincsenek tisztában az alapvető fog- és szájápolási szükségletekkel, és legtöbbjük csak akkor kerül a fogorvosi székbe, amikor már baj van. „Az iskolai fogászati látogatások során a fogorvosoknak rövid idő alatt sok gyermeket kell egymás után kezelni, a hangsúly tehát a gyorsaságra és hatékonyságra kerül, míg a megnyugtató kommunikáció, az egyéni fizikai és pszichés terhelhetőség figyelembevétele pedig háttérbe szorul. Az ilyen negatív gyermekkori élmények aztán makacsul rögzülhetnek és a fogorvostól való félelem alapjává válhatnak.”

„Számomra pont azért jelent nagy örömet, amikor a kezdetben félénk páciens a kezelés végén boldogan száll ki a székből, a következő alkalomra pedig már bátran jön. Ehhez türelemmel és megértéssel kell a páciens felé fordulni, a jó fogorvosláshoz látni kell a fog mögött az embert” – mondja kollégánk.

Profidentes profizmus!

Klinikánk fogorvosa a Debreceni Egyetemen szerezte végzettségét, idén pedig csatlakozott a Profident csapatához.  Ez nem jelenti azt, hogy ezzel hátra is dől: a konzerváló fogászati szakterületét hamarosan szájsebész specializációval egészíti ki.
„Úgy érzem, nagyobb magabiztosságot szerezhetek, ha a szakmán belül több terület specialistájává válok: egy szakszerű foghúzáshoz, vagy éppen a bölcsességfogak operációjához ez a képesítés elengedhetetlen, nem mellesleg így más kollégák munkáját is megtámogathatom majd, gondolok itt például a fogszabályozást megelőző beavatkozásokra” – folytatja dr. Papp Bálint, aki szerint a munkatársak közti együttműködés, egymás véleményének kikérése igen fontos eleme a szakmának.
„A szakmai fejlődés fontos része a csapatmunka: bár mindenkinek kialakul egyéni stílusa és technikája, érdemes ellesni egy-egy fogást a tapasztalt kollégáktól. A közös munka teszi lehetővé, hogy egymás tapasztalataiból merítve fejlesszük tudásunkat, osztozzunk a sikerekben és ez az, ami megerősít minket abban, hogy érdemes volt ezt a pályát választani!”

„Szerencsére a Profident segítőkész és kiváló szakemberekből álló csapata osztja ezt a szemlélet, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy gyorsan megtaláljam a helyem a közöttük!”

Amikor a köpeny a fogason pihen

A jó munkához elengedhetetlen alkalmanként kikapcsolódni egy kicsit, így hát kíváncsiak voltunk, mivel tölti legszívesebben szabadidejét Dr. Papp Bálint.
„A sportolás fontos szerepet játszik az életemben. Leginkább a szabadban is űzhető sportok kapcsolnak ki, mint például a teniszezés és a lovaglás, de a hétköznapokban, idő híján egy konditermi edzés is remekül kiszellőzteti a fejem – a lényeg a rendszerességben van!”