Fogászati röntgen

A korszerűen felszerelt fogászatunkon elengedhetetlen a kiváló diagnosztikai módszerekkel történő munka, ezek egyike a röntgendiagnosztika. A helyszínen  a panoráma röntgenképet, a 3D felvételt, koponyaröntgent valamint kis röntgent (intraorális felvételeket) használjuk. Külön röntgen helyiségünkben készítjük a nagy felvételeket, – emellett mindegyik kezelőszobánk fel van szerelve intraorális röntgenkészülékkel, a gyors és gördülékeny kezelés érdekében. Minden röntgenfelvétel a legszigorúbb sugárvédelmi előírásoknak megfelelően készül. A helyben készített 3D röntgen és 3D tervezés segítségével lehetőség nyílik az implantátum optimális beültetési helyének meghatározására.

Panoráma röntgen

Panoráma röntgen

A pontos diagnózis felállítása érdekében, a biztonságos fogászati státusz megállapításához elengedhetetlen ez a diagnosztikai eszköz. Fogászatunk rendelkezik a legkorszerűbb 3D digitális panoráma röntgenkészülékkel (Vatech). Mivel a készülékről az információ azonnal és közvetlenül a számítógépes informatikai rendszerbe kerül, így az adatok mind a nyolc rendelő számítógép monitorján bármikor megtekinthetők, kikereshetők, továbbküldhetők emailen, vagy kiírhatók CD-re.

Tetszőlegesen nagyítható, így a legapróbb részletek is tökéletesen megragadhatók. Ezeken a felvételeken jól látható az összes fog, valamennyi elváltozás, sőt még az arcüregekről és az állkapocs izületekről is tájékoztatást nyújt. Az implantációs műtétek még nagyobb biztonsága érdekében, a jó tervezéshez elengedhetetlen az úgynevezett RÉTEGFELVÉTEL, melyet ezzel a digitális röntgengéppel készíthetünk.

Intraorális röntgen

Az úgynevezett „kis röntgen” készítése gyakran szükséges. A fogászati székben történik a felvétel, mely scanneren keresztül közvetlenül a számítógépes rendszerbe kerül, ahol azonnal kinagyítva megjeleníthető a felvétel.

Gyakran használjuk gyökérkezeléseknél, mert a pontos endedonciai munkához nagy segítséget nyújt. A tűs kontroll készítése, és főleg a gyökértömés kontrollja elengedhetetlen.

Teleröntgen

A rendelőnkbe gyermekfogászatra és fogszabályozásra érkező nagyszámú gyermekpácienseknél alkalmazzuk az első találkozás alkalmával a teleröntgent / koponyaröntgent. A  felvétel segítségével a kb. két évig tartó fogszabályozási folyamat pontosan kiszámítható, megtervezhető. Röntgen készítésekor a csökkentett sugárdózis miatt alig kapnak terhelést a gyerekek.