Fogfehérítés

A fogfehérítést elsősorban kozmetikai okból alkalmazzuk. Fehérítés során a fogak világosabb színe a fehérítő anyagból származó savas alkotórész révén jön létre. Nagyon fontos, hogy a fogak és a fogíny tiszták és egészségesek legyenek. Ezért először szanáljuk az esetlegesen fennálló gyulladásokat, szuvasodásokat, majd komplex szájhigiéniai kezeléssel (ultrahangos fogkő-eltávolítás és polírozás) a fogakat mentesítjük a lepedéktől, fogkőtől.  

Tévhit, hogy a fogfehérítés károsítja a fogakat és a fogínyt: több tanulmány igazolja hatásosságát és ártalmatlanságát, sőt a fogzománc, a dentin és a tömések sem károsodnak. A fogfehérítés csak a természetes foganyagnál működik, a koronák, a hidak, az inlay-k (betétek), a tömések nem világosodnak ki. Ezért fontos, hogy először a fogfehérítést végezzék el, és azután az esetlegesen szükséges javításokat.

A kezelés fájdalommentes – egyes esetekben átmenetileg fokozott fogérzékenység, vagy a fogíny fájdalma előfordulhat, de ezek rövid időn belül elmúlnak. A kezelés gyakran megismételhető anélkül, hogy a fogaknál és a fogínynél problémák adódnának. Jó szájhigiéné és rendszeres szakszerű fogtisztítás az eredményt hosszú időre biztosítja. Ma már választhatunk otthoni és rendelői fogfehérítés között.

Otthoni fehérítés

Rendelőnkben elkészítjük a fogmodelljének megfelelő precíziós sínt a felső és alsó fogívre. Otthonában erre a sínre kell felvinni a fogfehérítő gélt és – fogmosást követően – így felhelyezni a fogaira. Az esetleges felesleget le kell törölni. Néhány óra múlva a sín eltávolítható, végül pedig a fogakat ismét szükséges megmosni. Tanácsos ezt az eljárást minden második, vagy harmadik napon megismételni, amíg a kívánt hatást el nem érjük.

Rendelői fehérítés

Professzionális fogtisztítást követően, 1-2 nap múlva ajánlott elvégezni. A beavatkozás másfél órát vesz igénybe, ez idő alatt akár 6-7 árnyalatnyi színjavulást is el lehet érni. A fogak felszínére felvitt fogfehérítő gél, majd speciális kék fény segítségével érhető el a kívánt hatás: a ragyogó, fehér fogsor!