Szájhigiénés kezelés

Sokan azt hiszik, hogy a fogak egészségéhez elegendő a rendszeres fogmosás. Fogkefével azonban nem lehet minden lerakódást és elszíneződést eltávolítani. A fogkő a baktériumok szaporodásának táptalaja, amely számos fogínybetegség forrása lehet. Ezért ajánljuk, hogy évente legalább kétszer vegyenek igénybe szájhigiénés kezelést, aminek legfontosabb eleme az ultrahangos fogkő-eltávolítás.

ultrahangos fogkő-eltávolítás

A szájhigiénés kezelés lépései: 

  1. Ultrahangos fogkő-eltávolítás (depurálás)
  2. Prophyflex kezelés (polírozás)
  3. Tanácsadás

Ultrahangos fogkő-eltávolítás – depurálás

A szájhigiénés kezelés első lépése a fog professzionális megtisztítása a dentális plakktól és a fogkőtől. A depurálás során ultrahang készülékkel távolítjuk el a kemény fogkövet a fogínyhatár felett és alatt. A termelődött hő miatt hűteni kell: a hűtőfolyadék egyben eltávolítja és kimossa a lerakódott fogkövet. Ezt az eljárást csak azok a páciensek érezhetik kellemetlennek, akiknek a fognyaka nagyon érzékeny; számukra ezt a kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük.

Prophyflex kezelés

A depurálást követően a fogfelszínt modern gépi eszközzel, a Prophyflex készülékkel polírozzuk. A polírozás során tulajdonképpen nagynyomáson fújunk abrazív anyagot a fog felszínére. Ez bikarbonát por mely nagy nyomású vízzel és levegővel keveredve távolítja el a fog felszínéről a különböző lerakódásokat, elszíneződéseket. Biztonsággal használható az nehezen megközelíthető behúzódások és barázdák tisztítására is.

A polírozás kefével, gumiharanggal történik, mely abrazív (szemcsés) polírpasztával egyenletesen polírozza a fogfelszínt. Alkalmas a tömések, az íny szél simítására anélkül, hogy az íny sérülne.

Tanácsadás

A szájhigiénés kezelés utolsó lépése az egyénre szabott tanácsadás. A helyes gondozással megelőzhetjük, késleltethetjük a plakk lerakódását, a fogkőképződést, ezért fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk, gyakoroltassuk az alkalmazandó szájápolási lépéseket. Számos hasznos információval látjuk el a megfelelő eszközök és termékek használatát illetően is. Ha kíváncsi a fogtisztítás egy hatékony kiegészítőjére és annak használatára kattintson ide!