Végigjárta a ranglétrát a Profidentben: rezidensként érkezett rögtön az egyetem elvégzése után, és a szakvizsga megszerzését követően is a csapat tagja maradt. Tehetségéhez, elhivatottságához nem fért kétség, szakmai alapossága, szervezőkészsége is hamar nyilvánvalóvá vált; nem véletlen, hogy a Profident korábbi főorvosa, dr. Gucsi Végh Krisztián 2015-ben a helyettesévé nevezte ki. Amikor pedig dr. Gucsi Végh bejelentette, hogy távozik a Profident éléről, a vezetőség őt gondolta legalkalmasabbnak a fogászat szakmai irányítására.

Főorvosi kinevezése apropóján folytatott beszélgetésünk nyilvánvalóvá tette, hogy a Profidentnek nemcsak nagy múltja és markáns jelene, de rendkívül ígéretes jövője is van.

Olvassák el a dr. Szura Andrással készült interjút!

A főorvosi kinevezését megelőzően 6 évig a Profident helyettes főorvosa volt. Mi volt a feladata és hogyan állt helyt?

Dr. Gucsi Végh főorvos úr távolléte esetén én feleltem a szakmai munkáért, hozzám fordulhattak a kollégák, ha kérésük, kérdésük volt, esetleg problémába ütköztek. Hogy hogyan álltam helyt, azt a kollégáimtól kellene megkérdezni. De azt gondolom, úgy remélem, hogy jól. Egy biztos: minden erőmmel és tudásommal támogattam a kollégáim munkáját és a vezetés ténykedését, ugyanúgy, ahogyan maximális odaadással láttam el a pácienseimet.

Hogyan érte a főorvosi pozíció elfoglalására vonatkozó felkérés? Sokat gondolkozott?

Megérintett, hogy a cégcsoport vezetősége rám gondolt első körben. Gondolkozni? Arra nem volt időm. Gyakorlatilag a felkérés alkalmával eldőlt, 2-3 nap múlva pedig egészen biztossá vált bennem, hogy igent mondok. Éreztem, hogy tudom ezt csinálni, vannak ambícióim, ötleteim, és ezek nem üres vágyak, hanem komoly tervek, akár kiforrott elképzelések, melyeket meg szeretnék valósítani.

Ezek az elképzelések folyamatában beleillenek a Profident eddigi fejlődési ívébe?

Ha a terveim megvalósulnak,

a Profident az marad, ami volt, azt képviseli, amit eddig, csak még jobb lesz.

Elődeimnek hála biztos alapokra építkezünk, nem kell a gyökerekig visszanyúlni és kicibálni azokat. Apró hibákat javítunk, hiányosságokat pótlunk, és aztán nekiállunk az építkezésnek. Mindig előre kell lépni ahhoz, hogy fennmaradhassunk ebben a rohanó világban; az újítás, fejlesztés nem kérdés, hanem alapkövetelmény.

Hová, milyen irányba viszi tovább a fogászatot?

Elsődleges célom, hogy a Profidentet – ha lehet – még vonzóbbá tegyem úgy a páciensek, mint az itt dolgozók, jövőbeni munkatársak szemében. A már meglévő stabil alapokra építkezve és az új irányokat követve a jelenleginél is hatékonyabbá válhatnak a munkafolyamatok, tovább csiszolódhat, tökéletesedhet a páciensekkel való kommunikáció. A digitális világba is belevetjük magunkat, hogy ne csak lépést tartsunk a fejlődéssel, hanem akár meg is előzzük azt. Nincs megállás: szakmai munka, technológia, csapatkohézió, rezidensképzés, ügyfélkapcsolat, pacientúra… mindenben fejlődnünk, bővülnünk kell.

Beszéljünk elsőként a szakmai munkáról.

A szakmai munkáról szólva már a csapatról is beszélünk, hiszen nálunk évtizedek óta komoly csapatmunka zajlik. Alapvető, hogy mind individuumként, mind a team egy tagjaként mindenki úgy dolgozzon, azt tegye és azon a szinten, amit a vezetés elvár, és ami a pácienseink megelégedettségére szolgál. Nem is nevezném igazából elvárásnak ezeket, mi csak megmutatjuk, egyértelművé tesszük, hogyan dolgozik és viselkedik az, aki a Profident csapatának tagja. Akinél esetleg hiányosságot találunk, azt nem pellengérre állítjuk, hanem segítjük, támogatjuk, hogy kiköszörülhesse a csorbát.

Ideálisan az elvárásoknak való megfelelés kölcsönös. Egyetért?

Ez természetes. Elengedhetetlen, hogy a vezetés is tegyen azért, hogy a kollégák elégedettek legyenek szakmailag, emberileg egyaránt; hogy ne csak jól dolgozzanak, de jó legyen nekik itt dolgozni, szívesen járjanak be és örömmel töltsék itt napjaik jelentős részét. Kulcsfontosságú, hogy azonosulni tudjanak a Profident credójával, hitvallásával, mint ahogyan az is, hogy fontosnak tartsák és magukénak érezzék az intézmény sikereit; így tesznek meg mindent érte.

Hogyan tudják a Profident szellemiségét megtartani, hiszen, bár nem jelentős a fluktuáció, de azért időnként vannak személyi változások?

Soha nem volt konkrétan kimondva, hogy mindenki legyen kedves és figyelmes a páciensekkel, a kollégákkal, de valahogy mégis

átjárja a rendelőt a törődés, odafigyelés, a családias légkör.

Hiszem, hogy az itt dolgozókban a belső késztetés például arra, hogy a páciensek jóllétét tartsák elsődlegesnek, ösztönösen megvan, hiszen már az állásinterjúk során is – egyebek mellett – azt figyeli a vezetőség, hogy ki az, aki azonosulni tud a hitvallásunkkal. Hiába hibátlan valaki szakmailag, ha ezt „szeretet-szálat” nem látják benne, nem kerül be közénk. Ez ilyen egyszerű.

Az innovációkat illetően mik a tervei?

Szeretném, ha a digitális fogászat világában a Profident a jövőben nemcsak lépést tartana a konkurenciával, de meg is előzné a versenytársakat. A gyorsabb, precízebb munka és a pácienseink komfortja érdekében intraorális szkennereket szerzünk be. Minden területen figyeljük a fejlesztéseket: amit ígéretesnek látunk, kipróbáljuk, és ami beválik, azt beszerezzük. Ebben a cégcsoport vezetősége is partner, mert ők is elkötelezték magukat a jövő irányai, a digitalizáció mellett.
A digitalizáció mellett természetesen a fogászatunk egyik fő profiljának számító implantológiában, illetve a szájsebészet területén is fejlődésre/fejlesztésekre törekszünk. Fő célunk, hogy továbbra is elérhető áron biztosítsuk pácienseink számára a kiváló minőségben, tapasztalt szakemberek által kivitelezett fogászati implantációs beavatkozásokat. Nem véletlen, hogy az általunk bevezetni kívánt innovációk egy jó része is a szájsebészeti eljárások támogatását, tökéletesítését szolgálja.

A csapat tagjai hogyan tudnak majd lépést tartani a fejlesztésekkel?

Külső képzéseket eddig is tartottunk, a Pécsi Egyetem szervezett kurzusokat kifejezetten a cégcsoportba tartozó fogászatok számára. Ez rengeteg tudást hozott be a rendszerbe. Emellett szeretném, ha rendszeressé válnának a belső oktatások, workshopok; a tudományos témákon túl ezen alkalmak során fejtenénk ki, egyértelműsítenénk, hogy mit várunk el szakmai téren, az ügyfélkommunikáció terén orvostól, asszisztenstől, ügyfélszolgálati munkatárstól. Az emberek csak úgy tudnak megfelelni, ha egyértelművé tesszük az igényeinket, ha van mihez igazodniuk. Sokan talán azt mondanák, keretek közé szorítjuk magunkat, én úgy fogalmazok, hogy fogódzókat teremtünk.

Ön fogja ezeket a protokollokat kidolgozni, az irányvonalakat meghatározni?

Természetesen nem egymagam fogom ezeket megfogalmazni, lefektetni; nem az lesz, hogy majd én megmondom a „tutit”, a többiek pedig elfogadják, hogy ez van és követik a szabályokat. Közös munka ez is, mint minden más, a csapat valamennyi tagját bevonva tervezem az egyes protokollok kialakítását, egy még jobb, még nívósabb Profident megalapozását. Nem „főnök” akarok lenni, hanem vezető, aki tereli, irányítja, együtt tartja a csapatot; nem szabályokat akarok hozni, hanem a többiekkel együtt meghatározni és becélozni az irányt, ami mentén továbbhaladunk a magunk sikerei és a pácienseink megelégedettsége érdekében.
Ez a folyamat számomra is tanulás, amiben számítok a kollégáim támogatására. Azt akarom elérni, hogy bízzanak bennem és higgyék el, hogy ha valamit kérek, annak oka van és hosszú távon a mi közös érdekeinket és céljainkat szolgálja.

Gyakran említi az „állandóságot” és „stabilitást”, nyilván nem véletlenül.

A stabilitás mindig is kiemelt jelentőséggel bír a Profidentben. A mindenkori vezetőség érdeke, hogy itt tartsák a dolgozókat oly módon, hogy megbecsülik őket, a munkájukat, személyiségüket. Jó, ha a páciens ismerős arcokat lát, amikor visszatér, mert akkor érzi magát biztonságban, akkor tudja emberekhez kötni a Profident nevet; márpedig az emberi kapcsolatok, az érzelmek a fogászat világában is hihetetlen jelentőséggel bírnak. És jó, ha a munkatársak is biztonságban érzik magukat, tudják, hogy ha jól végzik a dolgukat, akkor stabil, biztos helyük van ebben a nagyon is bizonytalan, kiszámíthatatlan világban. A nyugodt, megelégedett munkatárs tud csak olyan nyugalmat és derűt teremteni maga körül, amit a pácienseink megérdemelnek. Másképp fogalmazva:

sok elégedett páciensünk akkor lehet, ha sok elégedett itt dolgozó emberünk van.


Jó példa a stabilitásunkra, hogy ebben az embert próbáló időszakban, amikor két hónapra teljesen leállt a rendelés a pandémia miatt, mindössze egyetlen ember hagyott el bennünket. A cégvezetés és elődöm sikere, hogy ilyen viharos, baljós időkben is egyben tudták tartani a csapatot.

És mennyiben igaz az állandóságra való törekvés a pácienseket illetően?

A legnagyobb kincs a stabil, állandó pácienskör, a visszatérő páciens. Ennél jobb reklám talán nincs is, hiszen, ha valaki visszajár, az előbb-utóbb hozza a barátait, rokonait; nem egy olyan család jár hozzánk, ahol már három generáció tagjait kezeljük.

Szeretjük őket, fontosak számunkra, hiszen ők teszik lehetővé, hogy 27 éve működjünk és az élvonalban legyünk.

Hogyan látja a Profident szakmai jövőjét?

Jelenleg is sok szempontból az élvonalba tartozunk, de azt remélem, néhány éven belül minden téren vezető pozícióba kerülünk. Személy szerint akkor lennék elégedett, ha mindaz, ami körvonalazódik, alakul bennem, öt éven belül már működne és bizonyítana.

Mit üzen a kollégáknak és a pácienseknek?

Azt gondolom, eddig is érdemes volt a Profident-családba tartozni, de a jövőben ez még inkább így lesz. Szakmai nívó, csapatkohézió, stabilitás, emberség, odafigyelés, törődés – legyen akár munkatárs, akár páciens, ezt családunk tagjai mind megkapják! A Profident alakulása óta egy igazán szerethető fogászat,

a jövőben pedig még szerethetőbb lesz, ígérem!