A változás útján

A modern fogimplantátumoknak köszönhetően ma már helyreállíthatjuk mosolyunkat, és visszaszerezhetjük elveszett önbizalmunkat. A mai napig mégis sokan tartanak a fogbeültetéstől az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt. A félelmeink nagy része azonban a legtöbb esetben alaptalan. Ezt bizonyítja Mikula Andrea a Profident Fogászati Centrum páciense is, aki a kezeléssel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt nemrégiben. 

Mikula Andrea

Mikula Andrea egy közeli ismerősön keresztül jutott el a Profident Fogászati Centrumhoz. Idősebb kolléganője pozitív tapasztalatait hallva úgy döntött, hogy hosszú idő után végre rászánja magát egy kezeléssorozatra, mellyel rendbe teteti koronákkal és körhíddal korrigált fogazatát. Míg felső fogsorán a fogak pótlását teljes körhíddal oldották meg 10 évvel ezelőtt, addig alsó fogsorának rágófogaira koronákat helyeztek fel.

 

„Az egyik kolléganőm hatására szántam rá magam a kezelésre. Ő szintén a Profidentben készíttette el az implantátumokat, és bár csontpótlásra is volt szüksége, rendkívül könnyedén viselte a beavatkozást, így én is bátran bele mertem vágni”

Miután a csontozat jó állapotban volt, a Dr. Molnár Zsolt fog és szájsebészeti szakorvossal folytatott konzultáció után Andrea az implantátumok mellett döntött.

„Őszintén szólva én személy szerint a kivehető fogsort rendkívül riasztónak találom. Többek között ezért is választottam az implantátumot. Szerettem volna megelőzni, hogy az évek múlásával kivehető fogsorra legyen szükségem. Emellett Molnár doktor úr meggyőzött, hogy az implantátumok segítségével sokkal természetesebb hatása lesz a fogsoromnak” – mondta Andrea.

Dr. Molnár Zsolt

A kezelés során dr. Molnár Zsolt Andrea felső fogsorának hátsó nagy őrlőfogát eltávolította, így sikerült egy teljes körhidat készíteni erre a területre. Ezután az alsó fogsor összes hátsó őrlője következett. A három hónap gyógyulási időt követően Andreának két-két implantátumot helyeztek be erre a területre, majd nem sokkal később elkészült a kész fogpótlás is.

„A doktor úrral abban maradtunk, hogy elöl a kis metszőfogak érintetlenül maradnak, mert bár azok sincsenek tökéletes állapotban, még használhatóak, nem mozognak és az íny sem sorvadt. Bár az eredeti terv az volt, hogy cirkóniumból készül a felső körhíd, később Molnár doktor mégis lebeszélt róla, mert mint mondta, a fogsorom nem elég stabil, így rövidtávon probléma lehet vele. Ennek hatására végül egy szép porcelán készülék mellett döntöttünk”

A teljes kezelés végül egy évet vett igénybe. Andrea orvosával kapcsolatban elmondta, rendkívül elégedett volt vele mind emberileg, mind pedig szakmailag.

„Csakis jókat tudok mondani róla. Udvarias, segítőkész, nagyon odafigyel, és aprólékosan dolgozik. Mindig mindent megbeszélt velem.”

Andrea esete bizonyítja, hogy a fogbeültetés korántsem olyan fájdalmas,vagy kellemetlen, mint ahogyan azt sokan gondolják. Mint mondta, számára sem a beavatkozás, sem a lábadozási időszak nem okozott komoly problémát.

Very high resolution 3d rendering of a dental implant

„Minimális fájdalmat éreztem csak, leginkább egy foghúzáshoz tudnám hasonlítani. Az implantátumok beültetése az esetemben nagyon könnyen ment. A beavatkozás után közvetlenül még egy kicsit jegelgettem az érintett területet, és fájdalomcsillapítóra is csak minimálisan volt szükségem.”

 

A kész fogpótlást Andrea azonnal tökéletesen tudta használni, nem okozott számára problémát sem a beszéd, sem pedig a rágás. Elmondása szerint sokat mosolyog a hétköznapokban, így az eredmény azonnal szembetűnő volt ismerősei számára, akik közül többen is megdicsérték új fogsorát.

„Nagyon elégedett voltam az eredménnyel, mostanra a családom is a Profidentbe jár, így másoknak is csak ajánlani tudom a fogászati centrumot és profi szakmai csapatát!”