A modern fogimplantátumoknak köszönhetően ma már helyreállíthatjuk mosolyunkat és visszaszerezhetjük elveszett önbizalmunkat. A mai napig mégis sokan tartanak a fogbeültetéstől az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt. A félelmeink nagy része azonban a legtöbb esetben alaptalan. Ezt bizonyítja Mikula Andrea, a Profident Fogászati Centrum páciense is, aki a kezeléssel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt nemrégiben. 

Mikula Andrea

Tíz évvel ezelőtt Mikula Andrea felső fogsorán a fogak pótlását teljes körhíddal oldották meg, míg az alsó rágófogaira koronákat helyeztek. Nagyon is ideje volt az évtizedes munka felülvizsgálásának, korrigálásának, de Andrea csak halogatta a döntést. Egészen addig, míg egy kolléganője be nem számolt neki a Profidentben szerzett tapasztalatairól.

„Kolléganőm implantátumokat kapott, és bár csontpótlást is végeztek nála, rendkívül könnyedén viselte a beavatkozást. Szuperlatívuszokban beszélt a fogászatról, így én is eldöntöttem, a Profidenttel belevágok!”

Miután a csontozat jó állapotban volt, a Dr. Molnár Zsolt szakorvossal folytatott konzultáció után Andrea az implantátumok mellett döntött. „Őszintén szólva, én személy szerint a kivehető fogsort rendkívül riasztónak találom. Többek között ezért is választottam az implantátumot. Szerettem volna megelőzni, hogy az évek múlásával kivehető fogsorra legyen szükségem. Emellett

Molnár doktor úr meggyőzött, hogy az implantátumok segítségével sokkal természetesebb hatása lesz a fogsoromnak”

– mondta Andrea.

 

A kezelés során dr. Molnár Zsolt Andrea felső fogsorának hátsó nagy őrlőfogát eltávolította, így sikerült egy teljes körhidat készíteni erre a területre. Ezután az alsó fogsor összes hátsó őrlője következett. A három hónap gyógyulási időt követően Andreának két-két implantátumot helyeztek be erre a területre, majd nem sokkal később elkészült a kész fogpótlás is.
„A doktor úrral abban maradtunk, hogy elöl a kis metszőfogak érintetlenül maradnak, mert bár azok sincsenek tökéletes állapotban, még használhatóak, nem mozognak és az íny sem sorvadt. Bár az eredeti terv az volt, hogy cirkóniumból készül a felső körhíd, később Molnár doktor mégis lebeszélt róla, mert mint mondta, a fogsorom nem elég stabil, így rövid távon probléma lehet vele. Ennek hatására végül egy szép porcelán készülék mellett döntöttünk”
A teljes kezelés végül egy évet vett igénybe. Andrea az orvosával kapcsolatban elmondta, rendkívül elégedett volt vele mind emberileg, mind pedig szakmailag.

„Csakis jókat tudok mondani róla. Udvarias, segítőkész, nagyon odafigyel, és aprólékosan dolgozik. Mindig mindent megbeszélt velem.”

Andrea esete bizonyítja, hogy az implantátumbeültetés korántsem olyan fájdalmas vagy kellemetlen, mint ahogyan azt sokan gondolják. Mint mondta, számára sem a beavatkozás, sem a lábadozási időszak nem okozott komoly problémát.

fogászati implantátum

„Az implantátumok beültetése az esetemben nagyon könnyen ment. Minimális fájdalmat éreztem csak, leginkább egy foghúzáshoz tudnám hasonlítani. A beavatkozás után közvetlenül még egy kicsit jegelgettem az érintett területet, és fájdalomcsillapítóra is csak minimálisan volt szükségem.”

A kész fogpótlást Andrea azonnal tökéletesen tudta használni, nem okozott számára problémát sem a beszéd, sem pedig a rágás. Elmondása szerint sokat mosolyog a hétköznapokban, így az eredmény azonnal szembetűnő volt ismerősei számára, akik közül többen is megdicsérték új fogsorát.

„Magam is rendkívül elégedett vagyok az eredménnyel. Másoknak is csak ajánlani tudom a fogászati centrumot és profi szakmai csapatát; mostanra már nemcsak én, de az egész családom a Profidentbe jár!”