All-on-4

Kiterjedt vagy teljes fogatlanság, elégtelen csontállomány… Ön is ezzel küzd? Ne aggódjon: van megoldás még akkor is, ha nem vállalja a csontpótlást, és hallani sem akar a kivehető protézisről.

 • „Teljes vagy kiterjedt fogatlanságban szenvedek.”
 • „Esetemben az elégtelen csontállomány miatt nem lehetséges a hagyományos implantációs eljárás, de kivehető műfogsorral nem tudom elképzelni az életet.”
 • „A lehető legkevesebb beavatkozással, fájdalom nélkül, a legrövidebb gyógyulási idővel szeretnék eljutni a szép és egészséges fogsorig.”
 •  „Az implantátum beültetést követően egyetlen napot sem akarok fogatlanul vagy kivehető pótlással eltölteni.”
 •  „Fontos számomra az időtényező, mielőbbi megoldásra, azonnali életminőség-javulásra vágyom.”
 • „Nem vagyok hajlandó a kompromisszumokra, csak a legjobbal érem be, olyan végeredménnyel, amivel úgy érezhetem, hogy visszakaptam szép és egészséges saját fogaimat.”

Ha Ön a fenti állítások közül akár csak néhánnyal is azonosulni tud, akkor az ALL-ON-4-t Önnek találták ki!

MI AZ ALL-ON-4 KONCEPCIÓ LÉNYEGE?

A 90-es években kifejlesztett All-on-4 technológia nálunk még kevéssé elterjedt, mindössze pár éve alkalmazzák az innovációkat naprakészen követő rendelők.
Fogászatunkon is elérhető ez a forradalmi eljárás, amivel akár másnapra a lehető legkíméletesebb módon látványos életminőség-javulást érünk el teljes fogatlanságban szenvedő, elégtelen csontállománnyal bíró pácienseinknél is. Az ő esetükben korábban nem jöhetett volna szóba más megoldás, mint a csontpótlás vagy a kivehető protézis.

Lássuk, miben más az All-on-4!

AZ ALL-ON-4 ESETÉBEN:

mindössze 1 műtét vár Önre!

Az All-on-4 technika alkalmazásával elkerüljük a fájdalmas és hosszú gyógyulási idővel járó csontpótló műtétet (sinus lift), mert az All-on-4 koncepció alapján kialakított implantátumokat oda helyezzük, ahol még a legtöbb embernek elegendő a csontmennyisége.
Az egyetlen műtét során eltávolítjuk az esetlegesen még meglévő, ám menthetetlen fogakat, majd ezt követően azonnal beültetjük az implantátumokat. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, így fájdalomtól nem kell tartania. Jelentkezhet néhány napig tartó duzzanat, érzékenység, amire jegelést, fájdalomcsillapítót ajánlunk.

mindössze 4 implantátumot ültetünk be állcsontonként!

A 3D CT felvételek és a digitális tervezőprogram alapján előre meghatározzuk az implantátumok pontos pozícióját. A speciális szögben beültetett különleges kiképzésű csavarok nagy stabilitást biztosítanak, így képes négy csavar megtartani egy komplett fogsort! A hagyományos implantációs eljárások esetén jóval több, akár 8-10 implantátumra van szükség, sokszor csontpótló eljárással egybekötve. Márpedig több műtét, több implantátum = több rizikótényező, hosszabb gyógyulási idő, magasabb költségek.

mindössze 1 nap alatt rögzített pótlást kap!

A módszerrel elért mechanikai stabilitásnak köszönhetően az implantátumok azonnal terhelhetők, vagyis akár másnap személyre szabott, fix, tehát nem kivehető ideiglenes pótlást kap a páciens. A természetes kinézetű és érzetű híd a gyógyulás időszakára tökéletes esztétikai megoldást nyújt, nem kell számolni a kivehető protézissel járó kellemetlenségekkel sem. Könnyű belátni, mindennek mekkora a pszichés jelentősége, hiszen a páciens a műtét másnapjára visszakapja régi életét, búcsút inthet beszédzavarainak, felszabadultan mosolyoghat, szorongások nélkül érintkezhet embertársaival!
Az ideiglenes pótlás egyfajta próbaként is szolgál, az azzal töltött hónapok alatt a páciens számtalan benyomást szerez, amit a végleges fogsor tervezésekor figyelembe veszünk; így annak színe, formája, mérete, harapásmagassága tökéletes lesz!

a hagyományos eljárásoknál rövidebb, 6 hónap gyógyulási idővel számolhatunk!

Nincs szükség csontpótlásra, így eleve nyerünk kb. hat hónapot, és ez még nem minden! Az újgenerációs implantátumok hamarabb integrálódnak a csontba, illetve, mivel az All-on-4-nál az elején felkerül az implantátumokhoz kapcsolódó rögzített ideiglenes pótlás, nem kell külön felszabadítással bajlódni, az íny pontosan úgy gyógyul, ahogyan az a végleges fogsorhoz szükséges.

a végleges fogpótlás minden szempontból tökéletes

Ennél a rendszernél a fogmű 3D-s CAD/CAM (computer-aided design) technológiával készül. Ez garantálja a precíz végeredményt, ami tökéletesen illeszkedik, kényelmes, természetes viseletet nyújt és remekül funkcionál.
A végleges fogsor anyaga többféle lehet. Az innovatív cirkónium biokompatibilis, rendkívül erős, természetes hatású, roppant esztétikus. De bármit is választ a páciens – akár a legkorszerűbb megoldást, akár a sokat bizonyított, népszerű fémkerámiát –, az elkészült fogművel teljes életet élhet.

AMI MÉG FELMERÜLHET ÖNBEN:

Melyek a kontraindikációk?

A hagyományos implantációs eljárásokkal megegyeznek az ellenjavallatok: alkoholizmus, erős dohányzás, drog- és gyógyszerfüggőség, egyes betegségek, állapotok (csontanyagcsere-zavarok, elhanyagolt diabétesz, súlyos szív- és érrendszeri probléma, várandósság), fejlődésben lévő állkapocs.

Mire számíthat költségek tekintetében? 

Bár egyszerre talán magasabb összeget kell kifizetni érte, mindent összevetve az All-on-4 költséghatékony megoldás, hiszen: mindössze 4 implantátum szükséges; elkerülhető a költséges és fájdalmas csontpótlás; rövid a gyógyulási idő, vagyis a beteg hamar visszatérhet a megszokott életviteléhez; és jóval kevesebbszer kell a fogorvost felkeresni. A kiadások mérlegelésekor nem szabad elfelejteni, hogy ez egy roppant komplex kezelés, a kiinduló pont és a végeredmény közötti hatalmas különbség egyszer s mindenkorra megváltoztatja az életminőséget!

Mi a tartós siker titka?

Az All-on-4 kiemelkedik az egyéb implantációs lehetőségek közül, de nem mindenben különbözik azoktól. A félévenkénti kontroll vizsgálat, a rendszeres fogkő-eltávolítás, a kielégítő személyes szájhigiénia ebben az esetben is elengedhetetlen. Ha mindez teljesül, és ha a beültetés szakszerű volt, a használt műgyökér magas minőségű (a rendelőnkben elérhető Alpha-Bio az!), akkor az implantátumok egy életen át kitarthatnak!

SEGÍTÜNK, HOGY EGY SZEMPILLANTÁS ALATT DÖNTSÖN!

Hagyományos kezelés lépései

(Az egyes lépések közötti időtartamok tájékoztató jellegűek, egyénenként elérhetnek)

 1. Konzultáció
 2. Még meglévő, de használhatatlan saját fogak eltávolítása
 3. 3-6 hónap múlva csontpótlás, kivehető fogpótlás alkalmazása
 4. 6 hónappal később az implantátumok beültetése, az ideiglenes kivehető fogsor beillesztése
 5. Kb. 6 hónap gyógyulási idő után a végleges rögzített fogsor behelyezése

> összesen akár 18 hónap.

Az All-on-4 az azonnali, hosszú távra szóló, kompromisszumuktól mentes életszínvonal javulás kulcsa! Az eljárással Ön visszanyeri önbizalmát és felszabadult mosolyát, visszakapja az étkezés örömét, a megfelelő rágófunkciót, és ismét teljes értékű kommunikációt folytathat!