Az All-on-4 koncepció lényege

1 műtét

Ennek keretében eltávolítjuk az esetlegesen még meglévő, ám menthetetlen fogakat, majd azonnal beültetjük az implantátumokat. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, így a beavatkozás nem jár fájdalommal.

4 implantátum fogívenként

A csavarokat speciális szögben, úgynevezett „döntésben” helyezzük be, így, bár fogívenként mindössze négy implantátumot (felső állcsontban olykor hat csavart) alkalmazunk, egy komplett fogsort is rájuk illeszthetünk és stabilan rögzíthetünk akár a teljes állcsontív hosszában. A beültetésre kerülő implantátumok pozícióját a 3D CT felvételek és a digitális tervezőprogram alapján előre precízen meghatározzuk.

Akár 2-3 nap alatt rögzített pótlás

A mechanikai stabilitás másik óriási előnye, hogy ezek az implantátumok azonnal terhelhetők, vagyis akár 2-3 napon belül a lenyomat alapján készült személyre szabott fix, tehát nem kivehető ideiglenes pótlást kap a páciens.

Nincs csontpótló műtét

Mivel azon a területen, ahova a szögtörött implantátumokat ültetjük, szinte még mindenkinek elegendő a csontja, így csontpótló műtét nélkül végezhető sikeres rehabilitáció.

Rövidebb gyógyulási idő

Mivel nincs szükség csontpótlásra, eleve nyerünk hat hónapot! A gyógyulási idő csökkenését eredményezi, hogy kevesebb implantátumot ültetünk be, valamint az a tény is, hogy ezek az újgenerációs implantátumok hamarabb integrálódnak a csontba.

Akár élethosszig tartó eredmény

A szakszerűen beültetett, magas minőséget képviselő implantátumok (a Nobel Biocare Group fejlesztése) megfelelő karbantartás (otthoni szájhigiénia, rendszeres fogászati ellenőrzés, dentálhigiéniai kezelés) mellett egy életen át kitartanak!

Extrák – az All-on-4 még ennél is többet ad!

Teljes élet már az ideiglenes fogsorral

A természetes kinézetű és érzetű híd a gyógyulás időszakára tökéletes esztétikai megoldást nyújt, és funkciójában is bőven kielégíti az elvárásokat. Mivel a fogsor rögzített, a páciens nem szembesül a kivehető protézis során gyakran tapasztalt kellemetlenségekkel.

Nincs csontleépülés, ínysorvadás

A fix ideiglenes pótlás a természetes fogakhoz hasonlóan stimulálja az ínyt és a csontot, így nem következik be azok leépülése.

Az íny pontosan gyógyul

Mivel azonnal felkerül az implantátumokhoz kapcsolódó rögzített ideiglenes pótlás, nem kell külön felszabadítással bajlódni. Az íny pontosan úgy gyógyul, ahogyan az a végleges fogsorhoz szükséges.

Minden szempontból tökéletes végleges fogsor

Az ideiglenes pótlás próbaként is szolgál, az azzal töltött hónapok alatt a páciens számtalan benyomást szerez, amit a végleges fogsor tervezésekor figyelembe veszünk; így annak színe, formája, mérete, harapásmagassága tökéletes lesz!

Számítógép vezérelte tervezés

A tökéletesen illeszkedő, kényelmes, természetes hatású, remekül funkcionáló végeredményt garantálja az is, hogy ennél a rendszernél a végleges fogmű 3D-s CAD/CAM (computer-aided design és computer-aided manufacturing) technológiával készül.

A végleges fogsor anyaga

A végleges fogsor anyaga többféle lehet. Az innovatív cirkónium biokompatibilis, rendkívül erős, természetes hatású, roppant esztétikus. De bármit is választ a páciens – akár a legkorszerűbb megoldást, akár a sokat bizonyított, népszerű fémkerámiát –, az elkészült fogművel teljes életet élhet.

A kezelés menete

A hagyományos kezelés lépései

  1. Konzultáció
  2. 1. műtét: az esetlegesen még meglévő, de használhatatlan saját fogak eltávolítása
  3. 2. műtét: ha szükséges, 3-6 hónap múlva csontpótlás, kivehető ideiglenes fogpótlás alkalmazása
  4. 3. műtét: 6 hónappal később az implantátumok beültetése (teljes fogatlanság esetén állcsontonként 6-8 implantátummal számolunk); a kivehető ideiglenes fogsor beillesztése
  5. Kb. 6 hónap gyógyulási idő után a végleges rögzített fogsor behelyezése
Σösszesen akár 18 hónap

(Az egyes lépések közötti időtartamok tájékoztató jellegűek, egyénenként eltérhetnek)

Az All-on-4 kezelés lépései

  1. Konzultáció
  2. Egyetlen műtét: az esetlegesen még meglévő, de menthetetlen saját fogak eltávolítása; az implantátumok beültetése (állcsontonként négy implantátummal számolunk)
  3. 2-3 napon belül a személyre szabott, rögzített ideiglenes fogsor behelyezése
  4. Maximum 6 hónap múlva a végleges rögzített fogsor behelyezése
Σösszesen 6 hónap

Ami még felmerülhet Önben az All-on-4-ral kapcsolatban

Melyek a kontraindikációk?

A hagyományos implantációs eljárásokkal megegyeznek az ellenjavallatok: alkoholizmus, erős dohányzás, drog- és gyógyszerfüggőség, egyes betegségek, állapotok (csontanyagcsere-zavarok, elhanyagolt diabétesz, súlyos szív- és érrendszeri probléma, várandósság), fejlődésben lévő állkapocs.

Mire számíthat költségek tekintetében?

Bár egyszerre talán magasabb összeget kell kifizetni érte, mindent összevetve az All-on-4 költséghatékony megoldás, hiszen: mindössze 4 implantátum szükséges; elkerülhető a költséges és fájdalmas csontpótlás; rövid a gyógyulási idő, vagyis a beteg hamar visszatérhet a megszokott életviteléhez; és jóval kevesebbszer kell a fogorvost felkeresni. A kiadások mérlegelésekor nem szabad elfelejteni, hogy ez egy roppant komplex kezelés, a kiinduló pont és a végeredmény közötti hatalmas különbség egyszer s mindenkorra megváltoztatja az életminőséget!

Mi a tartós siker titka?

Az All-on-4 kiemelkedik az egyéb implantációs lehetőségek közül, de nem mindenben különbözik azoktól. A félévenkénti kontroll vizsgálat, a rendszeres fogkő-eltávolítás, a kielégítő személyes szájhigiénia ebben az esetben is elengedhetetlen. Ha mindez teljesül, valamint, ha a beültetés szakszerű volt, a használt műgyökér pedig magas minőséget képvisel, az implantátumok egy életen át kitarthatnak!

All-on-4 egy sokkal jobb életminőségért!

Könnyű belátni, mekkora egy ilyen jellegű beavatkozás pszichés jelentősége, hiszen az addig kiterjedt vagy akár teljes fogatlansággal küzdő páciens a műtétet követő 2-3 napon belül visszakapja régi életét, búcsút inthet beszédzavarainak, felszabadultan mosolyoghat, jóízűen étkezhet, szorongások nélkül érintkezhet embertársaival! Így helyreáll énképe, javul megítélése, fejlődnek szociális kapcsolatai, ami a magánéletére és a karrierjére egyaránt kihat.