GARANTÁLJUK pácienseink mosolyát és kényelmét!

A PROFIDENT FOGÁSZATI CENTRUM GARANCIÁLIS FELTÉTELEI

Munkánk során mindig a tökéletes eredményre törekszünk, arra, hogy hosszú távon érjünk el minőségi javulást pácienseink életében. Nálunk a fókuszban a mosoly és a páciens van. Célunk, hogy minden ügyfelünk átélhesse azt a boldogságot, amit egy megújult fogsor adhat.
Azonban a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhatnak a pácienstől és tőlünk független nem várt események, komplikációk. Ennek oka az, hogy a fogászati beavatkozásokat – akárcsak bármely orvosi eljárást – élő szervezeten végzik, így soha nem zárhatók ki teljesen biológiai tényezők, anatómiai sajátosságok, egyéni reakciók.

Mi a Profident Fogászati Centrumban úgy gondoljuk, hogy a garanciavállalásunk egyfajta biztonsági hálóként szolgál, nyugalmat ad pácienseink számára a rendelőnk falain kívül is.

Büszkék vagyunk rá, hogy a felelős és körültekintő eljárásnak köszönhetően nálunk ritkák a garanciális esetek, mint ahogyan arra is, hogy kommunikációnk korrekt, egyenes: a feltételek minden részletét világosan és könnyen érthető módon mutatjuk be.

Biztonság pácienseinknek, szakmai magabiztosság nekünk:

 • Három évtizede nyújtjuk a fogászati kezelések teljes skáláját.
 • Ez idáig közel 150.000 elégedett páciens fordult meg nálunk.
 • Óriási esetszámmal dolgozunk, rengeteg komplex beavatkozást, teljes szájrehabilitációt, implantációs eljárást végzünk, ez rendelőnk egyik fő profilja. – „Ha implantátum, akkor Profident!”
 • Hosszú távon gondolkodunk, minden esetben tartós megoldásra törekszünk, nem pillanatnyi tűzoltásra.
 • Kizárólag prémium minőségű anyagokkal, világszínvonalú márkákkal dolgozunk, a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk és a legmodernebb digitális technológiákat használjuk.
 • Tevékenységünket gondosan meghatározott szakmai protokollok mentén, szigorú minőségellenőrzés szerint végezzük, amit kiterjesztünk partnereinkre (beszállítók, laborok) is.

Mit jelent a garanciavállalásunk?

Az alábbiakban felsorolt feltételek szerint a Profident Fogászati Centrum garanciát vállal (díjmentes javítás vagy csere) minden olyan esetben, amikor anyaghiba vagy a kivitelezés gondatlansága miatt áll elő probléma. Jótállási kötelezettségünknek akkor tudunk eleget tenni, ha a páciens teljesíti a garanciális feltételeinkben leírtakat.

Mely kezelések tartoznak a garanciális feltételeink alá?

Fogászatunk az alábbiak szerint vállal garanciát az elvégzett munkákra:

Kezelés  Garanciális időtartam Megjegyzés
Fix fogpótlások (korona, híd)3 évA garanciavállalás nem terjed ki az ideiglenes megoldásokra (koronák, hidak, műfogsorok).
All-on-4 híd 3 év  
Részleges / Teljes kivehető fogsor 1 év  
Tömések1 év   
Inlay / Onlay3 év   
Héjak1 év
Implantátumok5 évAz implantátum beültetését követő 5 éven belül bekövetkező implantátumvesztés esetén a Profident Fogászati Centrum fedezi a pótlás költségeit, feltéve, hogy a páciens betartotta az alábbiakban felsorolt garanciális feltételeket. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a kezelést követő 3 év után a protézisek meghibásodása implantátumvesztés miatt következik be, csak az implantátumokra terjed ki a garancia.  
Implantátum (csak a csavar)élethosszig (a gyártó vállalása)Az általunk alkalmazott implantátumrendszerekre a gyártók életre szóló garanciát vállalnak, ami azt jelenti, hogy az implantátumot garancia keretében, díjmentesen cseréljük anyaghiba (sérülés, törés) esetén. Ez a garanciavállalás nem terjed ki a felépítményekre és az implantációs fogpótlásokra (korona, híd).

A garancia a kezelés elvégzésekor lép hatályba, és a jótállás meghatározott időtartamának végéig érvényes. Például, ha egy 5 év garanciával rendelkező implantáció 2023. 01. 01-én fejeződik be, akkor a garancia 2028. 01. 01-ig érvényes – abban az esetben, ha a páciens mindenben megfelel az alábbiakban meghatározott kritériumoknak.

Általános garanciális feltételek

Ahhoz, hogy garancia a fent megjelölt időtartamokra érvényben maradjon, a pácienseknek meg kell felelniük az alábbi feltételeknek:

– Féléves kontroll

A páciensnek részt kell vennie az előírt féléves kontrollon. A vizsgálat díjköteles!

– Fogkő-eltávolítás

A páciens évente legalább egyszer (ha a kezelőorvosa másképp rendeli, annak megfelelő gyakorisággal) professzionális dentálhigiénés kezelésen kell részt vennie.

– Általános szájhigiénia

A megfelelő szájhigiénia kulcsfontosságú a fertőzések megelőzésében és az íny egészségének megőrzésében, ezért a páciensnek szigorú szájápolási rutint kell követnie.

FONTOS!

Fogászatunk fenntartja a jogot arra, hogy bizonyos esetekben csökkentse vagy érvénytelenítse a garanciális vállalást. A fogászat mentesül a jótállási kötelezettsége alól:

 • ha a páciens nem jelenik meg az előírt kontrollvizsgálatokon és szájhigiénés kezeléseken
 • ha a páciens elhanyagolja az általános szájhigiéniát
 • ha a páciens nem tartja be kezelőorvosa ajánlásait, utasításait
 • ha a problémát a nem rendeltetésszerű használat okozza (pl. fogpótlásnál, implantátumnál extrém erőbehatás okozta túlterhelés)
 • ha a fogpótlás baleset miatt, sportolás közben stb. megsérül, eltörik, kémiai behatás (vegyszerek) miatt károsodik
 • ha ínyvisszahúzódás történik, csontvesztés áll be
 • egyes betegségek fennállása, azok kezelése miatt kialakuló olyan állapotok esetén, amelyek a szájüreg egészségét negatív irányba befolyásolják (pl. cukorbetegség, epilepszia, csontritkulás, sugárterhelés, kemoterápia, immunhiányos állapot, rheumatoid arthritis)
 • ha a páciensnél rövid időn belül jelentős súlyvesztés vagy súlygyarapodás áll be, illetve a páciens elégtelenül táplálkozik
 • ha a páciens káros szenvedélyekkel él (erős dohányzás, túlzó alkoholfogyasztás, droghasználat), illetve hormonterápiás készítményeket szed
 • ha a páciens pszichés problémákkal, mentális betegségekkel küzd
 • ha a korona / híd alatti saját foganyagban törés keletkezik
 • ha a bruxizmusra (éjszakai fogcsikorgatás), fogszorításra hajlamos páciens nem viseli az orvosa által előírt harapásemelő sínt alvás közben és emiatt sérül a fogmű
 • ha a koronával / híddal ellátott fog később gyökérkezelésre szorul, illetve egyéb olyan komplikáció lép föl, amely okát az állapotfelméréskor készített röntgen nem mutatta ki és így nem volt előre látható, feltételezhető
 • ha a páciens nem rendezi az általunk végzett beavatkozások költségeit

Mi a teendő probléma esetén?

A páciens a panaszok megjelenését követően haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen időpontot kezelőorvosához, hogy mielőbbi megoldást kínálhassunk a problémára.

Elérhetőségek:

Telefon: +36 1 342 2546

E-mail: [email protected]

FIGYELEM!

Amennyiben a páciens a velünk történő konzultáció nélkül más fogászat szakembereit bízza meg a korrekciós beavatkozás elvégzésével, azzal a garancia elvesztését kockáztatja!

A Profident felelősségvállalása

Nem engedjük el pácienseink kezét mindaddig, míg nem találjuk meg a mindenki számára – szakmailag és emberileg egyaránt – teljesen megnyugtató megoldást. 

Kérjük kedves Pácienseinket, hogy bármilyen kérdés vagy probléma esetén bátran keressenek meg bennünket. Mi mindig készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Profident Fogászati Centrum Kft.

Szolgáltató

Budapest, 2022.09.19.