Dr. Baczkó Katinka

Fogorvos

A doktornő jelenleg szülési szabadságát tölti.

Zenész családba született, szülei zenetanárok, ő maga is több hangszeren játszik. Azonban mégsem ezt az utat választotta, hanem elkötelezte magát a gyógyítás mellett. Gyerekként fogszabályozáson esett át, így a fogorvosi rendelők világa ismerős, sőt később már otthonos volt számára; ezért is határozott úgy, hogy ebbe az irányba indul el.  

Tanulmányait Szegeden végezte 2016 és 2021 között. A diploma megszerzése után először általános ismereteinek bővítésére törekszik, arra, hogy a fogászat minden területén jártasságot szerezzen. Kiemelten érdekli az esztétikai vonal, hiszen hitvallásának tartja, hogy az esztétika ugyanolyan fontos szempont a fogazat helyreállításakor, mint a funkció. 

A Profident csapatához 2021 őszén csatlakozott. Mozgalmas időszakát élte a rendelő – éppen csak lecsengett a COVID, valamint akkor történt a főorvosváltás is – mégis nyugodt és támogató légkör fogadta. Úgy érezte, ez ideális hely a számára, mert itt minden adott egy fiatal számára ahhoz, hogy stabil alapokat szerezhessen, gyorsan fejlődhessen. 

Arra törekszik, hogy a páciensével való első találkozás, ha egy mód van rá, leginkább az ismerkedésről szóljon. „Első alkalommal szeretem megismerni leendő páciensemet, meghallgatom a panaszait, vázolom neki a lehetőségeket, hogy végül megalapozottan dönthessen” – mondja. A megelőzést kiemelten fontosnak tartja, ezért, ha szükségesnek látja, rászánja az időt arra, hogy páciensét bevezesse a megfelelő szájhigiénia rejtelmeibe. Ez a fajta „edukáció” a prevenció sarokköve, vallja. 

Bár a stresszhelyzet doppingolja, mégis azt szereti igazán, ha nyugodt, harmonikus légkörben dolgozhat. Mindig a tökéletességre törekszik (egy sima tömésnél is figyelembe veszi a teljes fogsor sajátosságait). Szereti szakmája összetettségét, mivel az a gyógyítás mellett a manualitásról, valamint az alkotás szépségéről is szól.

Szabadidejét igyekszik tartalmasan tölteni. Művészléleknek mondhatjuk, hiszen kreatív, alkotó ember: rajzol, fest, a koronavírus-járvány miatti leállás idején megtanult horgolni. Imád túrázni, síelni, valamint lételeme a víz, ami nem csoda, hiszen egészen kicsi kora óta úszik. Az úszás adta kikapcsolódás testileg-szellemileg felfrissíti egy tartalmas munkanap után.