A foghiányos állapot számtalan egészségügyi, illetve esztétikai problémát okozhat mindennapjaink során: kihatással lehet munkánkra, az ételek élvezetére, vagy akár társasági életünkre is. Ilyenkor nehezünkre esik önfeledten mosolyogni, illetve nyilvánosság előtt beszélni, melytől visszahúzódónak, vagy éppen szégyenlősnek tűnünk. Szerencsére a modern fogászati implantátumoknak köszönhetően ma már helyreállíthatjuk mosolyunkat, és visszaszerezhetjük elveszett önbizalmunkat!

fogászati implantátum

 

Az implantátum a fogpótlás művészetének legkorszerűbb eszközei közé tartozik, lényege az állcsontba beültetett műgyökér. Az implantátum hatékony megoldást kínál a fogak pótlására, legyen szó akár egyetlen fogról, vagy akár a teljes foghiányról. Természetesen számtalan féle típusa létezik, melyek különbözőek lehetnek mind a beavatkozást, mind a kényelmet, mind pedig az fogimplantátum árát tekintve. De bármelyiket válasszuk is, íme néhány indok, amiért érdemes megfontolni ezt az eljárást!

Megőrzi az állkapocscsontok egészségét

A szájüregben a fogvesztés következtében kialakult üres területek számtalan egészségügyi problémát okozhatnak az idő előrehaladtával. A folyamat fogvándorlással, fogdőléssel, vagy állkapocs-csontvesztéssel járhat. Az fogimplantátumok segít megőrizni a csontok egészségét, serkentik a növekedésüket és megakadályozzák a csontvesztést!

alma

Gond nélkül fogyaszthatjuk kedvenceinket

Mivel a fogimplantátumok tartósan rögzítve vannak a szánkban, így nem kell attól tartanunk, hogy kiesnek, vagy elmozdulnak, ha keményebbe harapunk. Kényelmes megoldást kínálnak, és ellentétben a kivehető fogpótlásokkal, segítségükkel felhőtlenül élvezhetjük az ízeket! Gyakorlatilag visszakapjuk a fogainkat, mind harapás, mind pedig rágóképesség tekintetében.

Természetesnek hat és esztétikus

A fogimplantátumok természetesnek tűnnek, segítségükkel ismét bátran mosolyoghatunk, illetve beszélhetünk! Kezelésük egyszerű, hasonló a természetes fogakéhoz, esetükben azonban nem alakulhat ki szuvasodás.

Javítja az arc vonalát

A foghiány következtében az arc megereszkedhet és beesetté válhat. Ez a folyamat akár éveket is öregíthet megjelenésünkön. A fogimplantátumnak köszönhetően azonban megőrizhetjük arcvonalunk, illetve mosolyunk természetes formáját!

Nem teszi tönkre az egészséges fogakat

Az implantátumnak semmilyen negatív hatása nincsen az egészséges fogakra nézve, hiszen a hiányzó fogak helyére építik be, közvetlenül az állcsontba. Ellentétben más eljárásokkal, a fogimplantátum beültetés során, nem kell kihúzni, vagy lecsiszolni szomszédos fogainkat, így azok épek és egészségesek maradnak!