„Mostantól dokumentálom a változásokat. Mindent, amin keresztülmegyek, ami történik velem, a számban, a lelkemben. Őszintén, leplezés nélkül, minden fontos részletet…  Nem mint fogtechnikus, hanem mint egy fiatal nő, aki végre elindult a felszabadult mosoly felé vezető úton.”

Látványos változások – ez tényleg működik!

Fogtechnikus kollégánk és egyben páciensünk, Vésztői Szilvia újabb bejegyzést küldött nekünk a fogszabályozás során tapasztaltakról. Higgyék el, érdemes belelapozni a naplójába!

Viszlát nassolás és bekapott falatok!

Előző beszámolómban már említettem, hogy minden étkezés után fogat kell mosnom. Éppen ezért sokkal megfontoltabban eszem, mint azelőtt, háromszor is meggondolom, mielőtt bekapok egy falatot, mert mindegyiknek ára van, egy újabb maratoni hosszúságú fogmosás.
Reggelente eltervezem, hogy mi lesz az aznapi menü. A chipset, ropit, sós mogyorót, mandulát tiltólistára tettem, ahogy – egy rosszul elsült próbálkozás után – a magvas pékárukat is, pedig azokért odavagyok. A salátalevél, friss spenót, sóska is csúnyán bele tud gabalyodni a fogszabiba, akárcsak a különböző húsok rostjai.

Viszont.

Többet mosolygok vele, mint nélküle 

Észrevettem, és mások is megjegyezték, hogy derűsebb vagyok, többet és szélesebben mosolygok, amióta fent van a készülék. Nem szégyellem, sőt! Hadd lássák az emberek, hogy teszek azért, hogy mutatósabb legyen a mosolyom!

Büszke vagyok a fogszabályzómra és büszke vagyok magamra!

Hogy mit szól a környezetem? Valahányszor mesélem, hogy a kezeléssorozat egyik lépéseként majd a szájpadlásomból lehozzuk a benőtt szemfogat, és ahhoz szájsebészeti műtét segítségével fel kell tárni a fogat, hogy egy tappancsot rá lehessen majd ragasztani, az első reakció kivétel nélkül mindig az: „Jézusom”.
De magára a készülékre mindenki nagyon jól reagál: támogatnak, büszkék rám, velem örülnek, sőt több barátom megjegyezte, hogy kifejezetten jól áll.

fogszabályozás

Megszokni és megszeretni….?

A folyamat egésze olyan másfél-két évet fog igénybe venni. Ennyi idő alatt mindent meg lehet szokni. Szerényi doktornő azt mondta, meglátom, még hiányozni is fog, miután levették. Ezt kétlem, de lesz ez a fogszabis lét még könnyebb! Most még új az érzés, nem vált természetes részemmé a készülék: furán csukom össze a számat és gyakran piszkálom a nyelvemmel a bracketteket.
Azt kérdezik, mennyire kiszámítható a fogak mozgása? Nyilván ez egyénenként változik, és függ attól, milyen stádiumban tart a kezelés. Én például – hiszik vagy sem, de – érzem, hogy éppen melyik fogam állása változik a rá ható erők alatt. Néhány napja este például a felső frontfogaim nagyon fájtak, erős feszítő érzés volt rajtuk; és másnap – legalábbis számomra – szinte látható volt az elmozdulás mértéke. Vagyis működik a dolog!
Nagyon izgatott vagyok a folytatást illetően. Remélem, Önök is kíváncsiak arra, hogyan alakul a még csak bimbózó kapcsolat köztem és a fogszabályzóm között.

Vésztői Szilvia

Követné Szilviát a felszabadult mosolyhoz vezető úton? Olvassa el naplóbejegyzéseit!