„Mostantól dokumentálom a változásokat. Mindent, amin keresztülmegyek, ami történik velem, a számban, a lelkemben. Őszintén, leplezés nélkül, minden fontos részletet…  Nem mint fogtechnikus, hanem mint egy fiatal nő, aki végre elindult a felszabadult mosoly felé vezető úton.”

Rohan az idő, alakul a fogsorom!

Fogtechnikus kollégánk, páciensünk és egyben krónikásunk, Vésztői Szilvia továbbra is dokumentálja a fogszabályozása során szerzett tapasztalatait. A hatodik bejegyzésnél és a második aktiválásnál jár.

A második aktiválás – a látványos változás kezdete

A felső fogsorom szépen alakul, így arra kaptam egy új, az előzőnél vastagabb ívet. És bónuszként egy hosszabb segédrugót is. Ez utóbbi fájdalmasan érintett – szó szerint is. Persze, tudom én, hogy a további mozgatások érdekében rugócserére van szükség; ugyanakkor hosszabb rugó = újabb fájdalom.

 

fogszabalyozó kezelés

Az életem ugyanúgy zajlik, mint eddig, dolgozom, a barátaimmal lazítok vagy családozok, és amikor csak lehet, mosolygok; többet, mint azelőtt bármikor. A környezetem már észreveszi a változást, sokan megjegyzik, milyen szépen és látványosan alakul a fogsorom.

Mindenevő

fogszabalyozas

Ami nagy öröm, hogy mostanra szinte mindent meg tudok enni, bár a fogszabis fórumokon olvasott rémtörténetek hatására a spenótot, csöves kukoricát, leveles zöld salátát inkább kihagyom.
Olykor úgy érzem, simán menne a rágás, harapás is, de a józan ész visszatart. Szóval a kés és a villa továbbra is jó barátok.

 

Lényeg a lényeg, szalad az idő, mozdulnak a fogaim is, és ami a legfontosabb, továbbra is töretlen és letörhetetlen a mosolyom.

A mantrám: Minden egyes nappal közelebb kerülök ahhoz a mosolyhoz, amire vágytam!

 

Vésztői Szilvia

Követné Szilvia fogszabályozó kezelésének további történéseit? Olvassa el naplóbejegyzéseit!