Milyen egy vérbeli 25 éves?

Ereje teljében van. Már van múltja, amire büszke lehet, amiből építkezhet, de még előtte a lehetőségekkel teli jövő, amire izgalmas kalandként tekint; és amikor teheti, átadja magát a jelen pillanat varázsának.

Mi hisszük, hogy a Profident pont ilyen! Az induláskor megfogalmazott hitvallásunk szerint működünk ma is, ez adja stabilitásunkat, megbízhatóságunkat; hiszünk a jövőben, ezért törekszünk a folyamatos szakmai fejlődésre; és ha ünneplésre kerül a sor, egy emberként mozdulunk, a 25 évesekre jellemző energiával és önfeledtséggel.

Profident 25

Így történt a negyedszázados fennállásunk alkalmából rendezett jubileumi összejövetelen is, ahol azért nemcsak táncoltunk, hanem múltat is idéztünk, egymás szavába vágva elevenítettük fel a meghatározó emlékeket.

Beköltöztünk a város szívébe!

1994. március 7-én az Astoriával szemben lévő épület első emeletén hirtelen felpezsdült az élet: egyikünk a párkányon kihajolva ragasztotta fel a matricákat, miközben mi, többiek a nadrágövénél fogva tartottuk bentről. „PROFIDENT, AZ ÉJJEL-NAPPALI FOGÁSZAT” – harsogták a feliratok a magasból.

Aznap beköltöztünk a város, és egyúttal a pácienseink szívébe – és 25 éve ott is vagyunk. Ez utóbbihoz persze többet kellett nyújtanunk, mint a jó lokáció.

Fogászatot nyitottunk, de új utakat is

Ma már csak mosolygunk azon, hogy kétszékes fogászatként kezdtük. Kicsik voltunk, de annál lelkesebbek: összesen nyolc orvossal éjjel-nappal működtünk, ami forradalmi újdonságnak számított. És mivel akkoriban rengeteg páciens pártolt át az állami ellátásból a magánszektorba, hamarosan már hat széken húszan kezeltünk.

De nem csak a nonstop nyitvatartásban voltunk úttörők az indulás pillanatától. Az idő tájt egyre-másra nyíltak az olyan privát fogorvosi rendelők, amelyeket egyetlen orvosra, egyetlen, a szakmában ismert névre építettek. Első tulajdonosunk viszont felmérte, hogy ez a későbbi növekedés gátjává válhat. Ezért a kezdetektől tudatosan

CSAPATOT épített.

Csapatot és brandet – és ez igen progresszív elképzelés volt a 90-es években, amikor a marketingről sokan azt sem tudták, eszik-e vagy isszák.

Profident 25

Profident-csapat

Egy „ütős csapat” építése a színvonal megteremtéséhez és fenntartásához is elengedhetetlen. A fogorvoslás összetett diszciplína, egyetlen szakember nem érthet minden fogászati problémához, ám együttes tudásunk a szakma minden területét lefedte. Csakúgy, mint ma. A felelősség soha nem egy orvos kezében volt, hanem a Profident-csapatéban, és ez hatalmas biztonságot adott és ad úgy nekünk, mint a pácienseinknek.

Olyan ez, mint egy erős védőháló: a szék mellett álló orvos mögött sok rutinos szakember, egy komplett team sorakozik; évek, évtizedek alatt felhalmozott tudásra és tapasztalatra épül minden egyes beavatkozás.

Profident-család

Szerencsére ráadásul mindig olyan vezetőink voltak, akik fontosnak tartották, hogy ne csupán kiváló szakmai kollektívát, hanem összetartó közösséget is alkossunk. A Profident név számunkra nem egy munkahelyet takar, hanem egy családot, ahova szívesen tartozunk. Nemcsak a rendelőben, de azon kívül is megtaláljuk a hangot, keressük egymás társaságát, barátok vagyunk, számítunk egymásra – és ez egy olyan plusz minőség, amit pácienseink is éreznek, értékelnek.

Lehet szeretni egy fogászatot?

Egy nap kitaláltuk, hogy kell egy szlogen! Egy szó, egy mondat, ami nemcsak azt fejezi ki hűen, hogy milyenek vagyunk, hanem azt is, ami megkülönböztet bennünket a piac más szereplőitől; ami a Profident mint brand kvintesszenciája. Végül arra jutottunk, hogy általunk kiötlött klisék helyett hitelesebb, ha a pácienseinktől elhangzó véleményeket vesszük alapul, azokat összegezzük frappánsan.
Könnyű volt felismerni, miben értett és ért egyet szinte kivétel nélkül minden páciensünk – akik nem mellesleg összesen már több, mint 150 ezren vannak! Szerintük a mi fő előnyünk,

az, ami mássá tesz bennünket, a szerethetőség.

 

Csak néhány példa:
Bereczky Mihály páciensünk úgy fogalmazott a vele készült interjúban, hogy a Profidentben valódi tartalommal bír a „páciensközpontúság” és a „családias hangulat”.
Stohl András színművész mondandójának is valami ilyesmi a lényege: „Szeretek a Profidentbe járni, lenyűgöző a fogorvosok szakértelme és türelme, az asszisztensek empátiája, a recepciósok kedvessége, szolgálatkészsége. A Profident egy szerethető fogászat”.
És Sándor György humoralista szavai is újra meg újra megmelengetik szívünket: „Itt nem a pénz számít, nem a társadalmi helyzet, hanem az ember maga. Itt tudják, amit egyszer Yves Montand mondott: »Minden ember VALAKI!«. Sok jó fogászat van, de a Profidentben van valami plusz, amit máshol nem kapok meg. Tulajdonképpen az, hogy itt csináltatom a fogaimat, csak ürügy arra, hogy itt lehessek, ahol annyi szeretetet kapok, mint máshol nem”.

Rajtunk a világ szeme!

Bizony ám! Nyílt titok, hogy a Profidentet figyeli a szakma, igazodnak az árképzésünkhöz, akcióinkhoz, számontartják, mivel dolgozunk, milyen technológiákat és anyagokat használunk. A budapesti magánfogászati ellátás egyik meghatározó szereplője voltunk és vagyunk, negyedszázada őrizzük vezető pozíciónkat.

No de elég a múltidézésből, beszéljünk a jövőről!

Az, hogy a legkorszerűbb technológiákkal dolgozunk, hogy lépést tartunk a fejlődéssel, számunkra alap és természetes; mint ahogyan alap még jó néhány nagy fogászat számára. De akkor más klinikák miért nem élnek meg negyed évszázadot, sokszor egy évtizedet sem? Mi a Profident-titok?

Tessék, itt a titkunk. Nagyon egyszerű. Ami bennünket naggyá tett, ami segített a sok nehézséget – mert volt az is bőven! – átvészelni, és ami miatt hisszük, hogy még hosszú közös út áll előttünk, az a legerősebb „kötőanyag”: a szeretet.  A szeretet, amivel egymáshoz fordulunk; a szeretet, amit szakmai csapatként és külön-külön is – legyünk bár kezdő, ám tudásszomjas rezidensek vagy több évtizedes szakmai múlttal bíró szakorvosok – a hivatásunk iránt táplálunk. És nagyon nyomatékosan, a szeretet, amit a pácienseink felé érzünk. Egységet alkotunk velük, kölcsönös bizalmon alapul a kapcsolatunk, és kölcsönös az egymás iránti érdeklődésünk.

Mi látjuk az embert a fogászati székben ülő páciensen túl.

Az embert, akinek múltja, jelene, jövője van; bánata és öröme; kudarcai és sikerei; szerettei és haragosai; rosszabb és jobb napjai. Ez azért is fontos, mert a kezelés módját és kimenetelét mindez meghatározza.
A gyógyítás ott kezdődik, amikor a szája után a szemébe is belenézünk. És ott, amikor a „Mi a panasza?” helyett azt mondjuk neki: „Meséljen nekünk, hogy van?”

És ez működik! Rengetegen tartoznak a Profident-családba, sokan évtizedek óta. Visszatérnek, hozzák magukkal családtagjaikat is, mert tudják, hogy a kiemelkedő színvonalon túl a meghittség, az őszinte érdeklődés és törődés is állandó.

A Profident volt, van és lesz

Hatalmas ablakaink 25 éve tekintenek le Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésére. Ez idő alatt kormányok jöttek és mentek, autómárkák és divatstílusok változtak, cégérek cserélődtek, de mi itt vagyunk és – sziklaszilárd meggyőződésünk, hogy – itt leszünk.

Az állandóságot képviseljük egy napról napra változó világban, a biztonságot egy egyensúlyát vesztett korban. Immár 25 éve. És reméljük, legalább még 25 éven át.

 A Profident csapata