Bardócz Rita

Dentálhigiénikus

Jelenleg szülési szabadságát tölti.

Emlékeim szerint egészen kiskoromtól fogászati asszisztensnek készültem, a középiskolában egészségügyi pályán indultam el.  

Az asszisztensi képzést a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében kezdtem 2016-ban. A gyakorlatok során valamennyi osztályon megfordultam, (dento-alveoláris sebészet, fogpótlástan, gyermekfogászat, fogszabályzás stb.) Temérdek ismeretet sajátíthattam el, neves orvosoknak asszisztálhattam.
Fogászati asszisztensi vizsgámat 2017-ben szereztem meg, de ezután is folyamatosan képeztem magam, igyekeztem a fogászat minden területére rálátást szerezni.

A Profidentre 2018-ban találtam rá: jó hangulatú, meghitt, támogató közegbe csöppentem. Sokáig asszisztensként dolgoztam a rutinos fogorvosok mellett. Elmondhatom, hogy a Profident kezelőiben igazi csapatmunka folyik, ahol orvos és asszisztens emberi és szakmai összhangban, együttműködve, egy közös célért, a páciens jóllétéért dolgozik.

Szakmai kíváncsiságom, ambícióim nem hagytak nyugodni: rendkívül erős vágy élt bennem a további ismeretszerzésre, tanulásra, így belevágtam és el is végeztem a klinikai fogászati higiénikusi képzést; azóta dentálhigiénikusként ténykedek.

Munkám során kiemelten fontosnak tartom a nyugodt, szorongásmentes légkör kialakítását, azt, hogy a páciens félelmek, kétségek nélkül várja a beavatkozást és a székben töltött időt kellemes élményként élje meg. Gyors, precíz, kíméletes kezelésre törekszem, a pácienseim megelégedettsége a cél.
Nagy hangsúlyt fektetek a szájhigiénés tanácsadásra: gyermek- és felnőtt pácienseimet egyaránt lelkesen oktatom, átadom nekik az egyénre szabott fogmosási technikák és szájápolási praktikák titkait. Az üzenet célba éréséhez elengedhetetlen a hatékony segítői kommunikáció, a folyamatos megerősítés.

Munkámat – de nevezzük inkább hivatásnak – lelkesen, lelkiismeretesen, teljes odaadással végzem.