Dr. Horváth Dániel

Fogpótlástan szakorvos

Dr. Horváth 2019-ben érkezett a Profidentbe.

Nem érte volna be pusztán szellemi tevékenységgel, mert kézügyességét, manualitását is kamatoztatni akarta. Szintén nem érte volna be íróasztal mögött végzett munkával, mert emberekkel akart foglalkozni. Végül a fogorvoslásban talált meg mindent, ami szempont volt számára akkor, amikor élethivatását kereste. Elsőre fölvették a Semmelweis Egyetemre, de ha nem így történik, akkor sem tett volna le álmáról, kitartó és küzdő alkat.

Negyedévben egy pillanat alatt megnyerte őt a parodontológia holisztikus szemlélete, ami a fogakon túl a teljes szájüregre, sőt az egész emberre fókuszál. A komplexitáson túl hangsúlyt kap az edukáció, a prevenció – a parodontológusok nem az események után loholnak, hanem elébe mennek azoknak. Dr. Horváth élete ugyan vett egy kanyart, így először fogpótlástan (protetika) szakvizsgát tett 2022 tavaszán, de nem akar itt megállni: az endodoncia is vonzza, rendszeresen végez mikroszkópos gyökérkezeléseket, a parodontológia pedig örök szerelem marad.

Maximalistaként az optimális eredmény elérésig küzd. A legjobbra törekvés, a kitartás, az empátia mellé társul még valami, ami miatt sok páciens gondol rá hálával: a humor, ami a legrövidebb út a félelem és a felszabadultság között.
Szereti a tapasztalatokon alapuló, kipróbált dolgokat, de ha találkozik egy új eljárással, ami gyorsabb, precízebb, és jobb minőségű eredményt ad, akkor könnyedén vált.

Egy pápai fúvós zenekar oszlopos tagja, a klarinétot fújja. Ha nem a próbateremben vagy a színpadon muzsikál, akkor a bőrt rúgja a grundon vagy meccset néz a barátaival.