Kakucsi Erzsébet

Dentálhigiénikus

A Profident az életem szerves része, immár 17 éve. Asszisztensként, illetve néhány éve heti kétszer dentálhigiénikusként tevékenykedem. Tizenöt éve dolgozom Molnár Zsolt doktor úr oldalán, ez idő alatt komoly szakmai és emberi összhang alakult ki köztünk, ami megnyugtató és harmonikus légkört teremt a rendelőben; ez nem csak nekem nagyon fontos, de pácienseinknek is.

Önálló munkám, a szájhigiénés beavatkozások során is törekszem a nyugalom és biztonság megteremtésére, mert látom, hogy a legtöbb ember szorongva, félelmekkel, de legalábbis aggodalmakkal érkezik még egy dentálhigiéniai kezelésre is. Sikerélmény, amikor valaki elégedetten távozik, és legközelebb már magabiztosan, mosolyogva ül be a székbe. Az, hogy rengeteg visszatérő páciensem van, illetve sokan mások ajánlására keresnek meg, azt jelzi számomra, hogy megfelelően végzem a munkámat.

A dentálhigiénés szakma igazi szépsége szerintem az, hogy nem pusztán azonnali látványos eredményt – ragyogóan tiszta fogsor, egészséges íny, üde száj – érek el a kezeléssel, de hosszú távon is kamatoztatható tudással vértezhetem fel a pácienst, ha meghallgatja és megfogadja a tanácsaimat. Márpedig a legtöbben megértik a megfelelő szájápolás jelentőségét. Csodálatos érzés, hogy én magam, önállóan teszek valamit valakiért, egy jó célért. Ebből merítek erőt nap mint nap.