Kedves e-mail érkezett a Profident Fogászati Centrum postafiókjába. Két páciensünk, Mária és Imre implantációs fogpótló eljáráson estek át klinikánkon. Levelükben a hat hónap alatt szerzett Profident-tapasztalatukat és -élményüket írták meg, összegezték.

Mindkettőjüknek köszönjük a számunkra szívmelengető, a hezitálók számára pedig motiváló beszámolót!

Hetvenes éveinkben járva a fogászati gondok visszatértek az életünkbe, hiszen a 15-20 éve kapott pótlások felett már eljárt az idő. Egyre kevésbé látták el funkciójukat és bizony esztétikájuk is hagyott kívánnivalót maga után.

Ezért a 2023-as év tervei közül első helyre jelöltük fogaink rendbetételét.

Végleges megoldást kerestünk, amivel a fogászati gondokat hosszú távra elfelejthetjük. A magas szakmai színvonalon, a korrektségen és az elfogadható árakon túl kiemelten fontos szempont volt számunkra, hogy a fogászaton minden – panorámaröntgen, CT, szájsebészet, implantációs szakember – egy helyen legyen: nem akartunk felesleges köröket tenni. 

A lakóhelyünkhöz közel nem találtunk széles körű ellátásra szakosodott, jól felszerelt rendelőt, ezért a fővárosban kezdtünk keresgélni. Így fedeztük fel a Profident Fogászati Centrumot.  

Online történt bejelentkezésünket követően már másnap csörgött a telefon: egy kedves hangú hölgy jelentkezett a Profidenttől, akinek vázoltuk az elképzeléseinket. Dr. Molnár Zsolthoz irányított bennünket.

A konzultáción Molnár doktor urat megismerve azonnal tudtuk, jó helyen vagyunk. Szimpatikus és meggyőző volt szakmai magabiztossága, nyugodtsága, egyenes, korrekt hozzáállása. 

Az alapos szájvizsgálat és a panorámaröntgen kiértékelése után Molnár doktor úr mindkettőnknek három kezelési tervet állított össze. Minden terv más megoldási lehetőséget kínált, különböző eljárásokkal, különböző árfekvésben.
Megtudtuk, hogy a Profidentnél éppen akkor hirdettek egy mindenre kiterjedő implantátum- és fogpótlás akciót, kedvezőbb árakkal, ami nekünk, nyugdíjasoknak nagyobb választási lehetőséget kínált. „Gondolják át, melyik az elképzelésüknek leginkább megfelelő ajánlat” – búcsúzott.

Mindketten rögzített és tartós megoldást kerestünk, olyat, ami 10-20 évig biztosan kitart.

Döntésünk gyorsan megszületett hát – az implantátumbeültetést választottuk. Doktor úr a kezelési napok és időpontok megjelölésekor figyelemmel volt arra is, hogy vonatunk mikor érkezik Budapestre, mikorra érünk be a klinikára.

A rendkívül kedvező első benyomásoknak köszönhetően gyakorlatilag szorongás és görcsölés nélkül tértünk vissza egy héttel később az első szájsebészeti beavatkozásra. 

Molnár doktor úr profizmusának és empatikus hozzáállásának, valamint Kakucsi Erzsébet asszisztens-dentálhigiénikus szakember megnyugtató kedvességének köszönhetően az implantáció alatt semmiféle fájdalmat nem éreztünk; minden úgy zajlott és úgy történt, ahogy Molnár doktor úr felvázolta. 

Az implatátumbeültetés után útravalóul egy komplett pakkot – fájdalomcsillapítót, steril gézt, jégzselét – kaptunk; valamint hasznos tanácsokkal is elláttak bennünket, hogy miként ápoljuk a fogsorunkat és gondozzuk-óvjuk az érintett területet. 

A három hónapos gyógyulási időszak rendben, fájdalommentesen zajlott.

Ez idő alatt ideiglenes fogpótlással éltünk, ami védte a frissen beültetett implantátumokat, illetve esztétikai és funkcionális szerepet is betöltött. Kiválóan tette a dolgát; ha nem tudtuk volna, hogy a végleges pótlás ennél is jobb lesz, azt mondtuk volna, hogy ez tökéletes, maradhat! 

A gyógyulási idő leteltével visszatértünk a rendelőbe lenyomatvételre, majd néhány napon belül behelyezésre kerültek a laborban elkészült végleges pótlások.

Mintha a saját fogainkat kaptuk volna vissza, annyira természetes érzést nyújtott.

Esztétikailag is kifogástalan volt; öröm volt a tükörbe nézni. Elégedettségünk azóta is töretlen és maximális: a fogpótlás hibátlanul működik, tökéletesen illeszkedik a szánkba és a vonásainkhoz, az étkezéseink újra élvezetesek, a hangulatunk ragyogó, a közérzetünk kiváló.

Implantációs fogpótláson átesett pácienseink

Összességében elmondhatjuk, hogy a fél éven át tartó kezelésünk minden pillanatában jól éreztük magunkat.

Minden pontosan úgy zajlott és annyiba került, ahogy a kezelési tervben állt. Nem értek kellemetlen meglepetések, nem voltak váratlan költségek – amivel más klinikákon sajnos már szembesültünk. 

A Profidentet csak ajánlani tudjuk – és ajánljuk is. Gyermekeink, unokáink, barátaink már tudják a címet. Az olvasókat is arra biztatjuk, hogy ha megbízható megoldást keresnek fogászati problémáikra, a nem csak nevében profi Profidentet keressék. 

Köszönünk mindent dr. Molnár Zsoltnak, Kakucsi Erzsébetnek, a fogtechnikusoknak, a recepción dolgozó hölgyeknek, és nem utolsósorban a klinikavezető-helyettes Szatmári Cintiának és Tolnai Zsolt igazgató úrnak. Igazi csapatmunka, aminek most mi voltunk a nyertesei! A végeredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk. Azt kaptuk, amit vártunk: emberi hangot, odafigyelést, magabiztos szakértelmet.

Profident, ahol mi vagyunk fontosak!

Mária és Imre

A házaspárnál alkalmazott implantátumtípus: Alpha-Bio MultiNeO™
Fogpótlás: 3D tervezésű, csavaros rögzítésű esztétikus kerámia koronák titán alappal