Mi van akkor, ha valaki egy korábban átélt negatív fogászati élmény miatt már nem tud hinni a szakembereknek és a reményét is feladja annak, hogy valaha rendeződik a problémája?
Csapatunk egy emberként vallja, hogy a lerombolt bizalom újraépíthető. Nem kell hozzá más, mint magabiztos szakmai tudás, törődés és odafigyelés, türelem, empátia, no meg egy kis vidámság.
Takácsné Egri Éva a Profidentben mindezt megtalálta, és ennek, valamint bátorságának hála, végre túljuthatott élete egyik legnehezebb periódusán.

Kijelenthetjük, hogy Éva megjárta a poklot, mielőtt rátalált a Profidentre. Egy sikertelen gyökérkezelés szövődményeként az érintett fog folyamatos gyulladásban tartotta az ínyét, a fogágyat. A fájdalomra és gyulladásra szedett gyógyszerek eleinte csak kellemetlen, később már súlyos mellékhatásokat okoztak nála. Több fogászaton is próbáltak javítani az állapotán, de hiába. Bár az orvosokba vetett bizalma ez időszak alatt alaposan megrendült, végül mégis úgy döntött, ad egy utolsó esélyt magának és a szakembereknek – a Profidentben.

De innentől meséljen nekünk ő!

Első találkozásom a Profidenttel

Fogászati Implantáció Nyílt Nap

„Már elvesztettem a reményt, hogy valaha megoldódik a problémám, amikor egy belső sugallatra úgy döntöttem, adok magamnak egy utolsó esélyt és időpontot kérek a Profidentbe. Ismertem a fogászatot, mert 2018 szeptemberében részt vettem a Fogászati Implantáció Nyílt Napjukon.

Ott lehetőséget kaptam arra, hogy dr. Horváth Tibornak megmutassam a gócos fogamat, amit betömetlenül hagytak a gyökérkezelés után. A doktor úr is értetlenül állt az eset felett. Elmagyarázta, hogy a gyökérkezelés sikerének záloga minden esetben a precíz, tökéletesen záró gyökértömés, amely arra hivatott, hogy meggátolja a kórokozók újbóli bejutását. Mivel nálam a gyökértömés elmaradt, a nyitva hagyott fogba gond nélkül behatolhattak a káros baktériumok, így alakult ki, majd vált krónikussá a gyulladás a számban.

Lenyűgözött a doktor úr alapossága, megérintett a munkatársakból áradó derű, megnyugtatónak találtam a rendelő légkörét.

implantációs beavatkozás

Végre a jó ajtón nyitottam be!

Sajnos első körben mégsem hozzájuk fordultam segítségért, de most már nem ezen kesergek, hanem annak örülök, hogy sok meddő próbálkozás után visszatértem ide!
A Nyílt Napon szerzett élményeimen túl sokat nyomott a latba, hogy az internetes kutakodásaim során újra meg újra belebotlottam a rendelő nevébe, és szinte csak dicsérő jelzőket találtam mellette. Több értékelést író vagy poszthoz hozzászóló embert privát üzenetben is megkerestem és kikértem a véleményüket: szuperlativuszokban beszéltek a fogászatról. Az egyikükkel rendszeres levelezésbe bonyolódtam, és elmondhatom, hogy mostanra igazi barátság alakult ki köztünk, napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Szóval én a fájdalommentes életen, a gondtalan étkezéseken túl őt is köszönhetem a Profidentnek. De ne szaladjunk ennyire előre.

A szájsebészeti beavatkozás

Amikor felhívtam a recepciót, kifejezetten Horváth Tiborhoz kértem időpontot. Az állapotfelméréskor kimondta, amit mások nem: a gócos jobb alsó hetes fogam menthetetlen, el kell távolítani és a helyére implantátumot ültetni. Kiderült az is, hogy a krónikus íny- és fogágygyulladás miatt kilazult az ötösöm, így végül két húzásra, két implantátumra és a rájuk épített hídra kaptam részletes kezelési tervet.
A szájsebészeti műtét simán zajlott, azt leszámítva, hogy lórugásnyi érzéstelenítőre volt szükség, mert sokáig nem zsibbadtam. De végül hatott az érzéstelenítő és Horváth doktor úr villámgyorsan elvégezte a beavatkozást. Néhány napon át duzzadt volt az arcom és enyhe fájdalmat is éreztem, de mi volt ez a korábban átélt kínokhoz képest! Éreztem, hogy megkönnyebbül, gyógyul az eltávolított gócos fog környezete.

A visszanyert bizalom

Azt gondolom, jogosan váltam teljesen bizalmatlanná a fogorvosokkal szemben. Nem magától a beavatkozástól féltem, sokkal inkább a bizonytalanság miatt szorongtam: mi van, ha megint úgy járok, mint korábban. Borzasztó, maró kétségek gyötörtek a Profidentbe érkezésemkor is, de ezek pillanatok alatt szertefoszlottak. Hogy ez minek volt köszönhető?

Horváth Tibor doktor úr minden cselekedete azt sugallta, hogy segíteni akar. Törődött velem, elhitte, komolyan vette a panaszaimat, nem intézte el annyival, hogy hiszti – korábban volt fogorvos, aki szó szerint így kommentálta az állapotomat. Valamennyi kérdésemet megválaszolta, az összes aggályomat eloszlatta és a beavatkozások során minden apró rezdülésemre figyelt. Párját ritkítóan empatikus lélek.

implantációs beavatkozás

Ugyanez elmondható dr. Csomó Krisztiánról, aki a kezeléssorozat egy pontján szintén bekapcsolódott. Tündéri ember, csodás humorral, rengeteget nevettünk és a nevetés köztudottan remek feszültségoldó, ahogyan az a türelem, kedvesség is, amivel Horváth doktor úr asszisztense, Rajkai Andrea fordult felém.
A szájsebészeti műtét előtt kötelező fogkő-eltávolítást végző Kakucsi Erzsébet is csodálatos. Amikor nekiállt a kezelésnek, jeleztem, hogy nem bírom: az ínyem rendkívül érzékeny volt a kiterjedt gyulladás miatt. Semmi baj, mondta és egy perc alatt kerített egy orvost, aki elérzéstelenített, így Erzsébet megtisztíthatta a fogaimat a fogkőtől, lepedéktől. Ha kicsit is összerezzentem, mert kellemetlen volt egy mozdulat, azonnal bocsánatot kért; ugyanazt az együttérző hozzáállást tapasztaltam nála, mint a kezelőorvosaimnál.

Jó helyen, jó kezekben

És ha már itt tartunk, a recepciósokat sem hagyhatom ki a sorból: derűjükkel, kedvességükkel otthonos, megnyugtató légkört teremtenek, így már a megérkezés is kellemes, a várakozás pillanatai, percei pedig stressztől mentesek.

Az egész csapat ilyen: végtelenül figyelmes és emberséges.

Nem tudom, hogyan sikerült nekik egy ennyire remek gárdát összehozni, de azt kívánom, tartsák is meg nagyon sokáig, mert szükségünk van az ilyen szakemberekre!

Élet az implantátumokkal

A két implantátum és a rájuk helyezett koronák tökéletesen funkcionálnak. Hosszú évek után végre tudok rágni, enni azon az oldalon. Azelőtt ez nem ment, ami az azonos oldali felső fogaimat is negatívan érintette. Külön öröm, hogy újra hódolhatok a régi szenvedélyemnek, a rágózásnak! Nem gondoltam volna, hogy ilyen apróságok is ekkora örömöt jelenthetnek!
Érzésre is olyan, annyira valós, élethű és természetes a pótlás, mintha visszakaptam volna a saját fogaimat, mintha azok egyik éjszakáról a másikra kinőttek volna!

A tuti hely!

Mit szól a családom? A férjem persze már tudja, de a gyerekeimnek csak ma fogom elmondani, hogy a Profidentnek hála, véget ért a rettentő kálváriám. Tudták, mennyit járok fogorvoshoz, vicceltek is, hogy ágyat kéne bérelnem ott, de persze leginkább aggódtak, hiszen látták, mennyi temérdek gyógyszert szedtem éveken át és azok milyen hatással voltak rám. Biztosan örülnek majd, hogy végre megszabadult a kínoktól az anyjuk!

Én már máshová nem megyek, ha fogászati beavatkozásra lesz szükségem, csakis ide. Ismerőseimnek, szeretteimnek is ajánlottam és a jövőben is ajánlom a rendelőt és szakembereit. És a kedves olvasóknak, ha még ezek után is hezitálna bárki közülük, azt üzenem: ne keresgéljenek tovább, mert megvan a tuti hely!”

 

Éva kameránk előtt is mesélt a rendelőnkben szerzett pozitív élményeiről. Az esetét összegző rövid videót ITT találják.