Bejelentkezem
a konzultációra!

El tudja képzelni...

...a mindennapjait úgy, mintha visszakapta volna eredeti fogait?

A felnőttkori foghiány sokakat érintő probléma, amely számos, akár igen súlyos egészségügyi és pszichés problémához vezethet. Gyakori hiba, hogy a fog elvesztése után éveket várunk, mielőtt felkeressük a fogorvost; pedig nem érdemes halogatni ezt a lépést, különösen napjainkban, amikor az implantátum beültetés rutin beavatkozásnak számít. Tisztában vagyunk azzal, hogy a döntés csak akkor könnyű, ha a sok lehetőség közül egy vitathatatlanul kiemelkedik. De mi megkönnyítjük az Ön dolgát, hiszen a Profident Fogászati Centrumban minden egy helyen van ahhoz, hogy a fogászati implantátum beültetés sikere garantált legyen! Adjon hát magának egy esélyt és jöjjön el hozzánk, hogy újra úgy élhesse az életét, mintha visszakapta volna eredeti fogait!
Hogy mit nyerhet, ha belevág? Olvasson tovább!

Nem teszi tönkre
az egészséges fogakat

A fogászati implantáció elvégzéséhez nincs szükség a szomszédos ép fogak lecsiszolására. Az eljárással megakadályozhatjuk, hogy a meglévő fogak elmozduljanak a hiány irányába, ami az esztétikai problémák mellett egészségügyi következményekkel is járhat: a fogak meglazulhatnak, a folyamat gyulladáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet.

Természetesnek hat,
bátran mosolyoghat

A fogászati implantátumok kényelmesek és észrevétlenek, a külső szemlélő számára fel sem fog tűnni, hogy fogpótlással rendelkezik. Stabilan rögzülnek a szájban, így nem kell attól tartania, hogy beszéd vagy evés közben esetleg elmozdulnak! A beavatkozásnak hála Ön visszanyerheti a foghiány következtében elvesztett önbizalmát és mosolyát!

Megőrzi az állkapocscsontok egészségét

A fogvesztés következtében üresen maradt területek számtalan egészségügyi probléma forrásává válhatnak, így például állkapocscsont-vesztést okozhatnak. A fogászati implantátumok nem csak megőrzik, de egyúttal stimulálják is a csontképződést.

Javítja az arc vonalát

Az elvesztett fogak megjelenésünkre is negatív hatással lehetnek, a foghiánytól idősebbnek nézünk ki, arcunk beesetté, ráncosabbá válhat. A fogászati implantátumok egyik legnagyobb előnye, hogy megállítják a csontvesztés folyamatát, ezáltal segítenek fenntartani arcunk, illetve mosolyunk természetes formáját.

Könnyen tisztítható

A fogimplantátumok nem csak megjelenésüket és funkcionalitásukat tekintve ugyanolyanok, mint az eredeti fogak, de ápolásuk sem különbözik a saját fogsor tisztításától. Élethosszig tartó viselésükhöz elengedhetetlen a napi legalább kétszeri alapos fogmosás és a fogköztisztító eszközök használata.

Tartós megoldás

Megfelelő ápolás mellett a fogimplantátum hosszú távú megoldást nyújt a foghiányra, jó eséllyel akár egész életen át kitart – ellentétben más technikákkal, melyek rendszeres cserét igényelnek. Ha összeadjuk az egyéb fogpótló eljárásoknál jelentkező utólagos karbantartási kiadásokat, láthatjuk, hogy a fogászati implantátum összességében igen költséghatékony megoldás!

Nehéz a döntés?

A Profident Fogászati Centrumban tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz eligazodni az ajánlatok labirintusában és a döntést nem egyszerű meghozni! Fogászatunk 25 éves múlttal bír, és folyamatosan magas esetszámmal dolgozik. Az ennek köszönhetően felhalmozott tapasztalatokat alapul véve, valamint pácienseink visszajelzéseit mérlegelve minden olyan szempontot összegyűjtöttünk, amelyeket egy ilyen komoly döntés esetén megfontolni szükséges. Ajánlatunkat ezen kritériumok figyelembevételével alakítottuk ki az Önök maximális megelégedésére!

 

 • ajánlatunk

 • KONZULTÁCIÓ ÉS KEZELÉSI TERV

  Az első konzultáció során alkalma nyílik szakorvosunkkal egyeztetni elképzeléseit, feltenni kérdéseit. Az állapotfelmérés alapján részletes kezelési tervben teszünk javaslatot Önnek a legoptimálisabb implantátum beültetési lehetőségekről.
  Elfogadott kezelési terv esetén a konzultáció díját jóváírjuk!

 • SZEMÉLYRE SZABOTT TANÁCSADÁS

  Nem hagyjuk, hogy kérdései maradjanak! Tapasztalataink szerint a konzultációt követően rengeteg kérdőjel marad az implantátum beültetést fontolgatók fejében. Ezért a Profidentben egyedülálló módon lehetőséget teremtettünk arra, hogy nyugodt körülmények között, egy privát beszélgetés kereteiben egészségügyi menedzserünk igazítsa el Önt az információk sokaságában.

 • 10 ÉV GARANCIA

  A titániumból készült Alpha-Bio implantátumokra 10 év garanciát vállal a gyártó. A csavar anyagában történt károsodás (pl.: csavartörés) esetén az implantátumot térítésmentesen kicseréljük. Annak bizonyítékául, hogy Ön valóban Alpha-Bio implantátumot kapott, egy hivatalosan kiállított tanúsítványt kap kezelése végén.

 • TARTÓSAN KEDVEZMÉNYES ÁR

  Nálunk nem kell az akcióra várni! Az Alpha-Bio kiemelt partnereként tartósan kedvezményes árakat nyújthatunk pácienseink számára, így ezt a kiváló minőségű, népszerű implantátumot nálunk a piaci ár alatt kaphatja meg. A kedvező ár nem mehet a minőség rovására! Az Alpha-Bio implantátumcsalád kiváló minősége és széleskörű alkalmazhatósága miatt egyaránt népszerű.

 • KIVÁLÓ SZAKMAI CSAPAT

  A kiváló végeredményhez elengedhetetlen a csapatmunka! Implantátum beültetésre specializálódott szájsebész szakorvosaink a műtét sikerességét, a kifogástalan esztétikai eredményt pedig konzerváló szakorvosainkból álló csapatunk garantálja!

 • MEGBÍZHATÓ FOGÁSZAT

  Bár a fogászati implantátumok elterjedésével ez a kezelés ma már rutineljárásnak számít, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy szájsebészeti műtét és – mint minden operáció – ez is kockázatokat rejthet magában! A jó ár mellett ezért érdemes megbízható rendelőben és tapasztalt specialistákkal belevágni a kezelésbe, hiszen a fogászati implantátumok, – az egyéb fogpótlási lehetőségekkel szemben – akár életre szóló megoldást is nyújthatnak!

TELE VAN KÉRDÉSEKKEL?

Természetes, hogy az implantációval kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel Önben. Mennyibe kerül? Hogyan zajlik és fájdalmas-e a beavatkozás? Bízhatok az orvosok szaktudásában és a klinikában? Szeretettel várjuk konzultációra, ahol minden kérdését megválaszoljuk.

 

Az egyértelmű választás könnyűsége

Mindent az implantátum beültetésről

Mi a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy kicsi, titániumból készült “pillér”, mely az állkapocs csontjába ültetve helyettesíti a foggyökeret. Erre a gyökérre helyezhető rá a kívánt fogpótlás, legyen szó koronáról, hídról vagy akár teljes fogsorról.

Milyen előnyei vannak a hídpótlásokkal szemben?

 • Nem kell a szomszédos fogat feláldozni.
 • Egyetlen fog pótlására is alkalmas.
 • Nem csupán a korona részt, de a fog gyökerét is pótolja, így segít a csontmennyiség megtartásában.
 • Fémkorona vagy cirkónium korona
 • Csavaros felépítmény
 • Implantátum (műgyökér)

Milyen esetekben érdemes az implantációt választani?

Megfelelő szájhigiénia és anatómiai adottságok, valamint kielégítő általános egészségi állapot mellett bárki alávetheti magát a beavatkozásnak. Az implantációval egy vagy több hiányzó fogat is pótolhatunk, sőt, az eljárás lehetővé teszi, hogy akár teljes foghiány esetén is visszaszerezhessük rágóképességünket és önbizalmunkat! Általánosságban tehát azt mondhatjuk, hogy ameddig az anatómiai környezet megfelelő, vagyis nincs extrém csonthiány, addig az implantáció elvégezhető – életkortól függetlenül.

Mit érdemes tudni az Alpha-Bio implantátumról?

A terméket a 30 éve a szakmában tevékenykedő Alpha-Bio Tec készíti – immár 11 éve a Nobel Biocare, a világ elsőszámú fogászati implantátum gyártójának szárnyai alatt. Az Alpha-Bio implantátumok egyik legnagyobb előnye a rendkívül nagyfokú stabilitás, amit az úgynevezett Nano Tec felszín kifejlesztésével ért el a gyártó. A cég az ehhez hasonló úttörő megoldásainak és a garantált minőségű eszközeinek köszönhetően nagy népszerűségre tett szert a fogorvosok és páciensek körében egyaránt.

Az implantátumos fogpótlások fajtái

Egy vagy több sorközi foghiány

 • Nincs szükség az ép szomszédos fogak lecsiszolására
 • Tökéletesen illeszkedik a többi foghoz
 • Természetes hatást és érzést kelt
 • Sima porcelán korona vagy cirkon korona is választható
 • Megőrzi a csont egészségét, megelőzi a csontvesztést

Összefüggő sorhiány

 • vagy több szomszédos fog pótlása 2 implantátummal
 • A fogak és a foggyökerek is helyettesíthetőek
 • Megőrzi a csont egészségét, megelőzi a csontvesztést
 • Sima porcelán korona vagy cirkon korona is választható
 • Kényelmes és stabil

Teljes foghiány

 • Felső és alsó fogsor hiánya esetén is
 • 14 hiányzó fog pótlása 8 implantátummal, vagy 12 fog pótlása 6 implantátummal
 • Stabil és kényelmes, nem mozdul el
 • Megelőzi a csontvesztést
 • Visszaadja rágóképességét, magabiztosan beszélhet és mosolyoghat

Mindent, amit a fogászati implantátumról tudni értemes - interjú Dr. Gucsi Végh Krisztiánnal

Első implantációs nyílt nap a Profident Fogászati Centrumban!

Árlista

KezelésÁr
Implantátum típusok
Alpha-Bio implantátum89 900 HUF
Nobel Replace implantátum169 000 HUF
Felépítmény típusok
Felépítmény (ragasztott) + felszabadítás48 000 + 8 000 HUF
Felépítmény (csavaros) + felszabadítás63 500 + 8000 HUF
Felépítmény (cirkónium) + felszabadítás99 000 + 8000 HUF
Korona típusok
Fémkerámia korona59 500 HUF
Fémkerámia korona (ragasztott)65 500 HUF
Cirkónium korona85 500 HUF

* Tájékoztatjuk VIP Aranykártyával rendelkező pácienseinket, hogy az Alpha-Bio implantátum beültetésre nem érvényesíthető kedvezményük!

Kezelőorvosaink
nálunk jó kezekben van a mosolya!

Bár az implantátum beültetés ma már rutineljárásnak számít, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy szájsebészeti műtét, amely – mint minden operáció – kockázatokat rejthet magában! A jó ár mellett érdemes megbízható rendelőben és tapasztalt specialistákkal belevágni a kezelésbe; ami még elengedhetetlen, az a szakemberek összehangolt és hatékony csapatmunkája.

A Profidentben a műtét sikerességét implantátum beültetésre specializálódott szájsebész szakorvosaink, a kifogástalan esztétikai eredményt pedig protetikus szakorvosainkból álló csapatunk garantálja! Ismerkedjenek meg velük!

DR. MOLNÁR ZSOLT

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológia

Dr. Molnár Zsolt 2004 óta rendelőnk szájsebészeti szakorvosa, aki az évek során hatalmas rutinra tett szert a fogászati implantológia területén, a kombinált fogpótlások, valamint a modern fémmentes esztétikus megoldások kivitelezésében.

Az implantológia a fogászat, szájsebészet rohamosan fejlődő tudományterülete, a folyamatos önképzés elengedhetetlen. Ennek megfelelően Dr. Molnár Zsolt rendszeres résztvevője a hazai és külföldi továbbképző kurzusoknak.

Kíméletes, fájdalommentes beavatkozásokra törekszik, és minden esetben szem előtt tartja páciensei igényeit. A fogászatban leginkább azt szereti, hogy a kezeléseken keresztül szó szerint látványos és minőségi javulás áll be a páciensek életében.

DR. VELICH NORBERT

Dentoalveolaris sebész szakorvos, maxillofaciális szájsebész

Dr. Velich Norbert maxillofaciális szájsebész, ami azt jelenti, hogy általános orvosi és fogorvosi diplomával is rendelkezik. Közel húsz éves szájsebészeti tapasztalattal bír: ez idő alatt mintegy 10 ezer fogászati implantátumot helyezett be. Rendkívül jártas a bonyolult csontpótló és sinus lift eljárásokban is. PhD fokozattal rendelkezik, rendszeresen publikál tudományos cikkeket neves nemzetközi szakmai lapokban. Jelenleg Anglia és Magyarország között osztja meg idejét; rendelőnkben kéthetente rendel és végez komplikáltabb szájsebészeti beavatkozásokat.

DR. HORVÁTH TIBOR

Dentoalveolaris sebész szakorvos

Dr. Horváth Tibor a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szerezte diplomáját 2015-ben. Egyetemi tanulmányai során lehetősége nyílt részt venni egy navigációs implantológiával kapcsolatos kutatásban. Ez egy olyan modern eljárás, amely lehetővé teszi, hogy az ínyt csupán egy apró területen nyissák fel: így a szájsebészeti műtétek gyorsabbak, a szövődmények kialakulása pedig minimális. Ez a kutatás kötelezte el az implantológia irányába, illetve hozzájárult szakmai szemléletének alakulásához is: meggyőződése, hogy a modern technológiai eszközök elengedhetetlenek a magas színvonalú szájsebészeti beavatkozásokhoz.

Elhivatott és – fiatal kora ellenére – magabiztos tudású szakember, aki gyorsasága és maximalizmusa miatt is kedvelt a páciensek körében.

DR. PAPP-SZKLENÁR KATALIN

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr. Papp-Szklenár Katalin a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán diplomázott 2007-ben.

Az egyetem elvégzését követően a Profident Fogászati Centrumban kezdte meg rezidensi munkáját, majd 2010-ben konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgát tett. Konzerváló fogszakorvosként célja a fogak megőrzése, a fog-és szájbetegségek korai felismerése, és azok további súlyosbodásának megakadályozása.

Munkája során nagy hangsúlyt helyez a nyitott, empatikus hozzáállásra és a nyugodt, barátságos légkör megteremtésére, valamint fontosnak tartja a részletes és érthető tájékoztatást a kezelési lehetőségekről és a beavatkozások menetéről.

DR. GUCSI VÉGH KRISZTIÁN

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, vezető főorvos

Dr. Gucsi Végh Krisztián tutorként évek óta terelgeti a Profidentbe érkező fiatal orvosokat; 2015 óta pedig rendelőnk főorvosaként is gondoskodik a kollégákról.

Fő szakterülete a protetika, a különböző implantátumokra készített felépítmények, fogpótlások kivitelezése. Munkáját kivételes precizitás jellemzi, kézügyessége kiváló. Szorgalmas, ambiciózus orvos, állandó résztvevője a szakmai továbbképzéseknek. Türelmének és higgadtságának, szakmai tudásának, segítőkész hozzáállásának köszönhetően kollégái és a pácienseink körében egyaránt népszerű.

DR. SZURA ANDRÁS

Műszakvezető szakorvos, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr. Szura András orvos családban nőtt fel, így már gyermekkorában ráérzett a gyógyítás szépségére. A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán diplomázott 2011-ben. Az egyetem elvégzését követően a Profident Fogászati Centrumban kezdte meg rezidensi munkáját, azóta pedig a szakmai csapat teljes jogú tagjává vált. Szakterülete a konzerváló fogászat és fogpótlástan, melyet szeretne parodontológia specializációval kiegészíteni. Nyugalmat, megbízhatóságot sugárzó egyéniségének, valamint türelmes, empatikus hozzáállásának köszönhetően rendkívül népszerű a betegek körében.

Hogyan zajlik a kezelés?

Járja velünk végig a beavatkozás lépéseit és tudjon meg minden részletet!

 1. Első lépés: Implantációs konzultáció

  A beavatkozást minden esetben részletes konzultáció és teljes körű állapotfelmérés előzi meg, melynek során az implantációt végző szakember panorámaröntgent és CT felvételt készít, és felméri, hogy fogai, fogínye és csontszerkezete megfelelő állapotban van-e az implantátum beültetéséhez. Elegendő csontállomány hiányában biokompatibilis csontpótló anyagok és speciális műtéti technika alkalmazásával lehetőség van a csontmennyiség növelésére. Az állapotfelmérés során az esetleges gyulladások, kóros gócok jelenlétére, meglévő fogágybetegségekre is fény derül. Ezekben az esetekben először kezelni kell a problémát, és csak ezután foghatunk hozzá az implantációhoz. Érdemes a beavatkozást megelőzően egy szájhigiénés kezelést is beiktatni, a fogkövet eltávolíttatni, hogy tiszta lappal induljunk neki az implantációnak.

 2. Második lépés: az implantátum beültetése

  Az implantátum beültetése egy apró műtét – de műtét. A helyi érzéstelenítés garantálja, hogy Ön semmilyen fájdalmat ne érezzen a beültetés során. Az előkészületek után a fogorvos egy ínymetszéssel szabaddá teszi az implantáció helyét. Ezután történik az előfúrás, azaz az implantátum csontba helyezése, majd az implantátum felett a fogíny néhány öltéssel bezárásra kerül. Mindez nem tart tovább fél óránál.

 3. Harmadik lépés: a gyógyulás időszaka

  A beültetés után 3–6 hónapos gyógyulási időre kell számítania. Erre azért van szükség, mert a csontnak körbe kell nőnie az implantátumot. Természetesen ezt az időszakot nem szükséges foghiánnyal megélnie. Az implantátum fölé átmenetileg ideiglenes fogpótlást készíthetünk, amelyet ugyan csak óvatosan lehet terhelni, de a kíméletes étkezés nem jelent problémát. Ez a megoldás esztétikailag is megfelelőnek számít.

 4. Negyedik lépés: feltárás és fogínyformálás

  Ha a beavatkozás területén a szövetek már teljes nyugalomban vannak, új találkozóra kerül sor a fogorvosával. Ekkor történik meg a gyógyulási csavar behelyezése, ami aztán lehetővé teszi, hogy az íny elnyerje ideális formáját. Ezt a fogorvos szintén helyi érzéstelenítés mellett végzi: egy kis vágás segítségével szabaddá teszi az implantátum fejét és a csavart “behajtja” az implantátumba; ennek gyógyulási ideje 7–14 nap lehet.

 5. Ötödik lépés: lenyomat készítés

  A gyógyulási idő lejárta utáni találkozón fogorvosa a gyógyulási csavart felépítményre cseréli és lenyomatot vesz, amely alapján a fogtechnikus néhány nap alatt elkészíti a fogpótlást.

 6. Hatodik lépés: a végleges fogpótlás behelyezése

  A kész fogpótlást kezelőorvosa bepróbálja a helyére, vagyis hozzáilleszti a felépítményhez, hogy kiderüljön, minden szempontból megfelel-e mind az Ön elképzeléseinek, mind pedig a szükséges anatómiai kritériumoknak. Ha az implantációs fogpótlás tökéletesen kényelmes, színében, formájában is elnyerte az Ön tetszését és kezelőorvosa is “rábólint”, megtörténhet a végleges rögzítés. Az elkészült új fog ekkor már azonnal terhelhető, felszabadultan viselhető.

 7. Hetedik lépés: Utógondozás

  Fontos, hogy az implantátum hosszú távú tartósságához folyamatos utógondozásra, illetve utókövetésre is szükség van, ezért a fogorvos dolga a beavatkozást követően sem ér véget. A rendszeres kontrollvizsgálatok során orvosa ellenőrzi az implantátum és a fogpótlás állapotát. Mindemellett az implantátum tartóssága Önön is múlik, hiszen a fogászati implantátum, akárcsak eredeti fogaink, megfelelő és alapos ápolást igényel!

Gyakori kérdések és hasznos információk

 • Milyen korosztálynak ajánlott az implantátum kezelés?

  Gyakori tévhit, hogy az implantátum kizárólag az idősebb korosztály számára jelent megoldást. Valójában a fogászati implantátum kizárólag azoknál a pácienseknél nem végezhető el, akiknél még nem fejeződött be állkapocs növekedése, ezután már bárki számára lehetőség nyílik a kezelésre, aki foghiányban szenved.

 • Mitől függ, hogy kaphatok-e implantátumot?

  Ha Ön elég egészséges ahhoz, hogy kihúzzák a fogát, akkor valószínúleg ahhoz is elég egészséges, hogy implantátumot kapjon. A jó általános egészségi állapot és a megfelelő állkapocs csontozat kulcsfontosságú a beavatkozás szempontjából. Ha mindez adott, általában nincs akadálya az implantációnak.

 • Mekkora fájdalommal jár az implantátum beültetése?

  Az implantátum beültetése helyi érzéstelenítés mellett történik, így maga a beavatkozás teljesen fájdalommentes. A műtétet követően, mint minden szájsebészeti beavatkozás esetében, az
  arc olykor felduzzadhat, akár enyhébb fájdalom is jelentkezhet, ám az esetleges kellemetlenségek jegeléssel és némi fájdalomcsillapító gyógyszerrel teljesen megszüntethetőek. A betegek
  többségének beszámolója szerint a procedúra semmivel sem rosszabb, mint
  egy gyökérkezelés vagy egy sima foghúzás.

 • Mennyi időbe telik az implantátum beültetése?

  Az implantáció időtartama attól függ, hány műgyökeret ültetünk be a szájba és ezek hol helyezkednek el. Egyszerű, komplikációmentes esetben a beavatkozás nem tart fél  óránál tovább.

 • Drága beavatkozás a fogászati implantáció?

  Igaz ugyan, hogy a fogimplantátumoknak általában magasabb az ára, mint más fogpótlási technikáknak, de a fogbeültetés tartósabb megoldást kínál, mint egy rögzített híd. Ez egy hosszú távú befektetés, melynek egy életen át élvezhetjük előnyeit.

 • Mások észre fogják venni, hogy implantátummal rendelkezem?

  A fogimplantátumok pontosan ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti fogai, természetes hatást keltenek, ezért a külső szemlélő számára a különbség észrevehetetlen.

 • Hatással lesz az implantátum a beszédkészségemre?

  A fogászati implantátumok pontosan ugyanolyan érzetűek, mint az igazi fogak, így nem kell attól tartania,
  hogy beültetés után beszédproblémái, hangképzési nehézségei támadnak. Ellenkezőleg! A foghiány komoly beszédtechnikai hibákat eredményezhet, a fogimplantátum azonban erre is megoldást nyújthat.

Tudjon meg többet!

TEKINTSE MEG RENDELŐNKET!

Bejelentkezem első
konzultációra!

Visszahívást
kérek!

Üdvözlöm!
Szatmári Cintia vagyok, a Profident Fogászati Centrum fogászati szakkonzulense. Örömmel megválaszolom minden felmerülő kérdését, adja meg elérhetőségeit és hamarosan visszahívom Önt!