„Végre jóban vagyok önmagammal, és ez mindennél fontosabb!”

Nem páciensként, hanem kísérőként érkezett először rendelőnkbe, de már akkor eldöntötte: ha valaha belevág a régóta tervezett mosolymegújításba, azt csakis a Profidentben teszi!
Hogy milyen élmény hatására szavazott nekünk bizalmat, hogy vajon megszolgáltuk-e a belénk vetett hitét, és hogy hogyan változtatta meg életét a nálunk kapott kezeléssorozat, arról a féléves kontrollon mesélt nekünk.

Fogadják szeretettel Mózes Ágnes beszámolóját!

Élet örökletesen rossz fogakkal

„Genetikai adottság a gyenge minőségű fogazatom. Tizenéves koromtól rendszeres fogorvosi kezelésekre volt szükségem. Több hátsó fogamat kihúzták, akkoriban más volt a mentalitás, könnyebben választották ezt a drasztikus megoldást. Az első fogpótlásra 30 éves koromban került sor, aztán jött a többi, koronák, hidak. Soha nem kaptam komplex kezelést; mindig az éppen érintett fogamat látták el, ráadásul alkalmanként más és más orvoshoz kerültem, akik mindig kicsit másképp oldották meg a problémát. Az SZTK korszakban a saját fog megmentése nem volt szempont, de az esztétika sem; nem igazán figyeltek arra, hogy a pótlásokat a saját fogakhoz igazítsák színben, formában. Így egy idő után meglehetősen szedett-vedett képet mutatott a fogsorom, nem volt egységes a látvány, harmonikus a hatás.”

A vágy tárgya: a rendezett mosoly

„Bár beszédkor, mosolygáskor nem látszanak igazán a fogaim, a tudat, hogy nincs rendben a fogazatom, kihatott az életemre, az önbizalmamra. Vágytam a változásra, arra, hogy jóban lehessek végre önmagammal, de sokáig nem tettem érte. Rengeteget dolgoztam, mindig rohantam valahova, és gátolt a kétség is, hogy ha egyszer belevágok egy restauráló kezelésbe, tudok-e majd emberek előtt mutatkozni, velük kommunikálni, például a munkám során. Ahogyan közeledett 2019 (a nyugdíjba vonulásom éve), elkezdtem összerakosgatni a pénzt, hogy amint búcsút intek a munkás napoknak, belevághassak a felső fogsorom rendbehozásába.”

Az a bizonyos meghatározó Profident-élmény

Azt is tudtam, hol vágok majd bele! Bár még sosem kezeltek ott, de már hosszú ideje a Profidentre gondoltam úgy, mint az én fogászatomra.
Történt ugyanis két évvel korábban, hogy a fiam bölcsességfoga megfájdult pont egy hosszú hétvége előtt. Péntek délután, munkaidő vége felé kezdtünk lázasan keresgélni az interneten fogorvost. Ekkor találtunk rá a Profidentre, ahol sürgősségi ellátást is kínáltak. Felhívtuk őket, azonnal fogadtak. Kiderült, hogy a nyitvatartási időben már nem érünk oda Kőbányáról. Semmi baj, hangzott a válasz, induljunk el nyugodtan, megvár az orvos; és így is lett. Bár már zárás után érkeztünk, de a szakember lelkiismeretesen ellátta a fiamat. A kezelés végén jött az újabb kellemes meglepetés: átnyújtott neki egy elsősegély csomagot, ami fájdalomcsillapítót, gézt, fogtisztításra alkalmas eszközöket tartalmazott. Ezzel levették a vállunkról azt a terhet is, hogy péntek este még patika után rohangáljunk. Ez a két dolog nagyon mély benyomást tett ránk, annyira nem a szokványos hozzáállás volt: ott és akkor a fiam is, én is megfogadtuk, hogy

mostantól máshova nem megyünk, ha fogászati kezelésre van szükségünk!”

Egy konzultáció, három terv

Dr. Hegyi Ferenc

„Így is lett: amint lehetőségem nyílt arra, hogy valóra váltsam az álmomat, nem keresgéltem, azonnal a Profidentet hívtam időpontért. A jó szerencsém dr. Hegyi Ferenchez vezetett.
A konzultáción alaposan megvizsgált, röntgent is készített. Nagy megkönnyebbülés volt számomra, hogy semmilyen negatív megjegyzést nem tett a fogaim állapotára. Rendkívül szimpatikus volt továbbá a lelkiismeretessége és az, hogy rögtön három kezelési tervet állított össze.

Abban valamennyi terv egyezett, hogy a még meglévő saját fogaimra is koronát szánt a doktor úr, hogy végre egységes legyen a kép. Mindegyik megoldási lehetőségnek részletesen elmondta az előnyeit, hátrányait, anyagi vonzatát. Nem kellett helyben döntenem, a következő alkalomig volt időm átgondolni a hallottakat.”

Fémkerámia: a költséghatékony, ám teljes értékű megoldás

„Bár felmerült a korszerű cirkónium, végül a hagyományos fémkerámia pótlás mellett döntöttem. Kedvezőbb az ára, és igazából egyetlen hátránya van, ahogy a doktor úr elmondta: az idő múlásával, az íny visszahúzódásával a fogkorona határán szürke csík jelenhet meg. Mivel a legszélesebb mosolynál sem látszik ki az ínyem, úgy éreztem, ezt be tudom vállalni. Így jelentős összeget megspóroltam az alsó fogsorom rendbehozatalát megcélzó későbbi procedúrára.”

dr. Hegyi Ferenc és páciense

A felső fogsor rehabilitációja

„A röntgenfelvétel alapján megállapításra került, hogy van egy menthetetlen fogam, amit el kell távolítani. Mivel ez látható helyen volt, tartottam attól, hogyan élek majd foghiánnyal addig, míg az ideiglenes korona elkészül. Feleslegesen aggódtam: a húzás után rögtön kaptam egy, a doktor úr által helyben készített műanyag pótlást, amivel harapni ugyan nem lehetett, de arra tökéletesen megfelelt, hogy elfedje a hiányt, védje a szájsebészeti eljárás után érzékeny ínyt.
A fogpótlás előkészítéséhez sok fogamat csiszolni kellett, és egy gyökérkezelésre is szorult. Ezek az eljárások hosszadalmasak voltak, de türelmesen és fegyelmezetten végigültem mindet; tudtam, hogy haladunk afelé, hogy megvalósuljon az, amire hosszú ideje vágytam. Az összes beavatkozást Hegyi doktor úr végezte, a legnagyobb gonddal.”

Már az ideiglenes pótlás jobb életet hozott

„Végre megkaphattam a hosszabb távra szóló ideiglenes körhidat. Ha tudom, hogy ez ilyen, talán nem várok a nyugdíjig! Nemcsak esztétikailag voltam vele elégedett, de – mivel a doktor úr addig-addig igazgatta, míg tökéletes nem lett –, érzetre is; így számomra már az ideiglenes pótlás jelentős életminőség-javulást hozott.”

A végleges pótlással új ember született

„Egy hónappal később, amint begyógyult a húzás helye, megkaptam a végleges fémkerámia pótlást. Ez nem egy, hanem négy tagból áll, hogy ha valami történik az egyik koronával, ne az egész ívet kelljen megbolygatni. Felemelő érzés volt, amikor először tükörbe néztem, mintha a sajátom lett volna: pontosan illeszkedett és gyönyörű volt a formája, színe is.

Aznap új emberként hagytam el a Profidentet.”

Alsófogsor-rehabilitáció némi kényszerszünet után

„Az alsó fogsorra a koronavírus megjelenése miatt később kerülhetett sor, de amint enyhült a járvány szorítása, belevágtunk!
A megfelelő rágóképesség visszaállítása érdekében egy hátsó foghiány implantátummal történő pótlását javasolta a doktor úr. Ehhez azonban, magyarázta, a már elvékonyodott állcsontot ki kell pótolnunk, hogy legyen, ami stabilan megtartja a csavart. Nem mondom, hogy jólesett ezt hallanom, de mivel teljes volt a doktor úrba vetett bizalmam, rábólintottam.
Hogy biztosan befogadja a szervezetem a pótlást, saját csontot alkalmazott, amit a bölcsességfogam helyéről nyert ki. A csontpótlással egyszerre az implantátum beültetése is megtörtént. A műtét teljesen sima és fájdalommentes volt, ahogy a gyógyulás is; a kezembe nyomott elsősegély pakkot – fájdalomcsillapító, jégzselé – sem kellett több napig használnom. Az arcom nem kékült be és nem dagadt fel a műtét után.
Egy hét után megtörtént a varratszedés, és már csak hagyni kellett, hogy a természet és a szervezetem tegye a dolgát, és beépüljön a csont.”

Van, ahol a cirkónium korona az előnyösebb

„A gyógyulási folyamat 4 hónap alatt lezajlott, és ezt követően a doktor úr javaslatára cirkónium koronát kaptam az implantátumra, mivel a cirkóniumhoz jobban hozzátapad az íny. Az előkészített, lecsiszolt saját fogaimra alul is a már jól bevált fémkerámia pótlás került.”

cirkónium korona

Középpontban az egyéni igények, lehetőségek

„Utólag visszagondolva is nagyon szimpatikus az, hogy a doktor úr nem próbálta meg >>rámsózni<< a költségesebb cirkóniumot ott, ahol szakmailag nem volt feltétlenül szükséges, hanem maximálisan figyelembe vette, hogy mik a lehetőségeim és igényeim, mi számomra az ideális, és ahhoz igazította a kezelési tervet.”

Gondos kivitelezés, tökéletes végeredmény

„Milyen érzés, hogy alul-felül minden rendben? Annyira jól illeszkedik a fogsorom, annyira természetes hatású az érzés, szép és harmonikus a látvány, hogy ennél jobbat nem is kívánhatnék! Meglátszik a sok befektetett munka, a doktor úr végtelenül precíz, körültekintő eljárása.”

Profident-élmény: a szerethető fogászat

„Bár véletlenül kerültem Hegyi Ferenchez, de nála tökéletesebb orvost nem kívánhattam volna magamnak! Már a konzultáción meggyőzött szakmai magabiztosságával, profizmusával, amihez roppant közvetlen, derűs természet társul. A második alkalomra elmúlt minden szorongásom, mert olyan nyugodtan, határozottan tette a dolgát, és annyira törődő volt, hogy teljes biztonságban éreztem magam mellette. Mindig elmondta, mi a következő lépés, mit érezhetek, mire számíthatok; semmi nem ért váratlanul.
Ugyanezt mondhatom el asszisztenséről, Kupa Tündéről. Figyelmes volt, leste minden rezdülésemet. Jó volt látni azt is, milyen összhangban dolgozik ez a két ember, félszavakból értették egymást, ami szintén komoly biztonságérzetet adott.

Minden alkalomra úgy érkeztem, mintha hazajöttem volna!”

dr. Hegyi Ferenc és páciense - mosoly helyreállítás

Magabiztosság, felszabadultság, megelégedettség – hát nem megérte?

„Naponta hálát adok, hogy belevágtam. És biztatom a még hezitáló sorstársaimat is: szánják rá magukat most, hogy mihamarabb új életet kezdhessenek! Átestem a legrettegettebb beavatkozásokon, gyökérkezelésen, csontpótláson, implantáción, így nekem elhihetik: egy ilyen jól felszerelt helyen, ilyen felkészült és elhivatott szakemberekkel nincs mitől félni.
A beavatkozássorozat eredményeként kapott új életem pedig egészen csodás. Végre jól érzem magam a bőrömben, jóban vagyok önmagammal! A szeretteim, ismerőseim is megjegyezték, hogy szembeötlő a változás, amin a személyiségem keresztülment. Azt mondják, mosolygósabb, vidámabb, felszabadultabb, magabiztosabb vagyok; és én is ezt érzem.

A Profidentnek hála, kinyílt számomra a világ; azóta már randevún is voltam az egyedül töltött évek után!”