„A Profidentben elvégzett implantációs beavatkozásnak köszönhetően megváltozott az életem! Évek óta nem éreztem ilyen felszabadultságot! Elmondhatatlanul hálás vagyok kezelőorvosaimnak, az implantációt végző dr. Horváth Tibornak és a fogpótlást levezénylő dr. Horváth Dánielnek. Szeretném másokkal is megosztani az örömömet!”

Fogadják szeretettel Győriné Ughy Zsuzsanna (69) beszámolóját!

Így kezdődtek a fogászati problémák

„Mindig is fontos volt számomra a fogaim egészsége, ezért odafigyeltem a szájhigiéniára, és – bár tartottam a fogorvosoktól, mert rosszul tűröm a fájdalmakat – rendszeresen jártam fogászati ellenőrzésre. Sokáig nem is volt problémám, teljes, szép fogsorom volt. Ez azonban két várandósságot követően és a korom előrehaladtával megváltozott: több felső rágófogamat is elvesztettem, eredménytelen gyökérkezelések után. A mindkét oldalon kialakult foghiányt egy-egy híddal pótolták. Az implantáció akkor még nem merült fel, ódzkodtam a gondolattól, hogy idegen anyag kerül a szervezetembe.”

Profident, az SOS segítség

„A Profidenttel a 90-es években kezdődött a kapcsolatom. Egy este begyulladt a férjem egyik foga, elviselhetetlen volt a fájdalom. A Szentkirályi utcai egyetemi rendelőbe rohantunk, ahol hatalmas sor fogadott bennünket. A portás, látva, hogy mennyire szenved a férjem, odasúgta, hogy próbáljunk szerencsét az Astoriánál lévő magánrendelőben, a Profidentben, mert ott is biztosítanak sürgősségi ellátást. Amikor odaértünk, kedves személyzet, nyugodt légkör fogadott bennünket, és várnunk sem kellett.
Gyönyörűen ellátták a férjemet, azonnal elmúlt a kínzó fájdalom, megnyugodva értünk haza. Attól kezdve mindketten a Profidentbe jártunk.”

A szorongás- és fájdalommentes fogászat

„Bármilyen kezelésre is érkeztünk, minden esetben szorongásmentes élményként éltük meg a beavatkozást. A leggondosabb ellátást kaptuk, maximális figyelemmel és törődéssel illettek minket. Megegyeztünk abban, hogy valamennyi fogászat közül, melyben korábban megfordultunk, minden tekintetben kitűnik a Profident.
Néhány év után sajnos úgy alakultak a körülményeim, hogy messze kerültem a rendelőtől, így kényelmi okok miatt más fogászatokra jártam. De a Profidentre mindig is nosztalgiával gondoltam.”

Amikor cserben hagy a fogpótlás

„Idővel a jobb felső hidat tartó saját fogak meggyengültek, már nem tudták megfelelően ellátni funkciójukat, alapot adni a hídnak. Így a pótlásom meglazult, később már rendszeresen leesett, a legváratlanabb helyzetekben hagyott cserben. Gondolhatják, milyen kellemetlen szituációkat éltem át! Már havonta jártam fogorvoshoz, újra és újra vissza kellett ragasztani a hidat. Nem tudtam így normálisan élni, éreztem, ezen változtatni kell! Végleges és megnyugtató megoldásra vágytam; az utánaolvasások eredményeként addigra már tisztában voltam azzal, hogy ezt az implantátumbeültetés adhatja meg.”

Vissza a Profidentbe

„Ismerősök ajánlására felkerestem egy fogászatot, de a korábbi jó tapasztalatok miatt a Profidentbe is kértem egy időpontot.
Dr. Horváth Tibor szájsebész fogadott a konzultáción. Meggyőzött a szakmai magabiztossága, ami számomra a tudás jele; szinte azonnal teljes biztonságban éreztem magam.”

Mindenre kiterjedő kezelési terv

„Az állapotom felmérése után megbeszéltük, hogy két implantátumon nyugvó híd veszi át a korábbi pótlás helyét. A doktor úr rögtön meg is írta a kezelési tervet és az árajánlatot. A terv részletessége igazi meglepetés volt. Addigra már megjártam a másik, ismerős által javasolt fogászatot, ahol – nem tudom szebben mondani – egy hevenyészve összetákolt >>valamivel<< szúrták ki a szemem. Át is futott akkor a gondolat rajtam, hogy ahol ilyen az árajánlat, ott milyen lehet a munka? Amikor megláttam a dr. Horváth Tibor által összeállított ajánlatot, abban a pillanatban tudtam, hogy a Profidentet választom. Az már csak hab a tortán, hogy anyagilag is jobban jártam a Profidenttel, mert egy éppen futó akció miatt kedvezményre is jogosultam. Nagy volt az örömöm!”

Szájsebészeti műtét: 3 az 1-ben

„2022 januárjában volt a szájsebészeti műtétem. A doktor úr kihúzta a hidat tartó meggyengült fogakat, és mivel az érintett területen a csontom erősen elvékonyodott, a húzás helyére csontpótló anyagot helyezett (sinus lift, a szerk.). Ezt követően azonnal beültette a két implantátumot is. Egy műtét, másfél óra, három eljárás, nulla fájdalom.
Valahányszor kinyitottam a szemem, a maximális koncentrációt láttam a doktor úron és asszisztensén. Ott és akkor csak velem foglalkoztak, minden apró rezdülésemre figyeltek, és ez nagyon megnyugtató volt.”

Tükröm, tükröm, viszlát egy időre! – A műtétet követő pár nap

„A műtétet követően sem éreztem fájdalmat, talán, ha kétszer kellett fájdalomcsillapítót bevennem. A látvány… nos, az már egy más kérdés. Egy hétig nem néztem tükörbe, annyira feldagadt, belilult az arcom. Mindez nem ért váratlanul, felkészített rá a doktor úr, hogy esetleg ez lesz. Mint mondta, egyéni sajátosság, kinél mennyire jelentkeznek a szövődmények. Nyugdíjas vagyok, így szerencsére tudtam úgy rendezni az életemet, hogy ez idő alatt ne kelljen emberek közé mennem.”

Sima gyógyulás, komplikációmentes osseointegráció

„A gyógyulási idő, a csontpótló anyag és az implantátum beépülése mintegy fél év alatt zajlott le. Nagyon odafigyeltem, hogy ne terheljem az érintett oldalt, és folyamatosan szedtem különböző táplálékkiegészítőket, D-vitamint, kalciumot, kollagént. Szerencsére a szervezetem gond nélkül elfogadta a csavarokat.”

Élet az ideiglenes fogpótlással

„Az implantátumokra helyezett ideiglenes kivehető pótlással enni ugyan nem lehetett, de szép volt, így végre ismét felszabadultan beszéltem, nevettem. És mivel a bal oldalon tudtam rágni, így az étkezés terén sem kellett komoly kompromisszumokat kötnöm.
2022 júliusában volt a kontroll, az akkor készült röntgen is azt mutatta, hogy minden rendben van, jöhet a végleges pótlás! Ekkor jött a képbe dr. Horváth Dániel.
Először megijedtem, amikor dr. Horváth Tibor azt mondta, innentől más veszi át a kezelésemet, de megnyugtatott, hogy nagyon jó kezekben leszek. És igaza is lett, dr. Horváth Dániel személyében egy újabb kiváló fogorvost ismertem meg: nyugodt, megfontolt, alapos és maximalista.”

dr. Horváth Dániel és páciense, fogpótlás

Teljes összhang

„Számomra fontos volt, hogy a saját fogaimhoz igazodjon a pótlás, hogy harmonikus legyen az összkép. Ezért is kértem tőle az első találkozáskor, hogy a művi koronák között is legyen meg az a hézag, ami a természetes fogaimnál megvan. Megnyugtatott, hogy ő maga is így gondolta. Nemcsak ebben, de a színválasztásban is nagy volt köztünk az egyetértés. Az egyeztetést és próbákat követően a labor néhány napon belül elkészítette a fémkerámia hidat, amit a doktor úr a beültetett implantátumokra rögzített. Igazítani se kellett rajta, a gondos tervezésnek és kivitelezésnek hála kifogástalan volt a pótlás, tökéletesen illeszkedett. Gyakorlatilag egy óra múlva már teljesen a sajátoménak éreztem.”

Sorsfordító fogászati beavatkozás

dr. Horváth Dániel és páciense, fogpótlás

„Nehéz időszakot zárt le életemben a Profidentben kapott kezelés. Óriási lelki teher volt számomra a tudat, hogy bármikor cserben hagyhat a fogpótlásom. Kiszolgáltatott állapot volt, a teljes bizonytalanság érzése. Emlékszem, amikor egy vendégségből el kellett jönnöm a leesett híd miatt. Az az eset adta meg a végső lökést, akkor mondtam ki: én ilyen helyzetbe még egyszer nem keveredek, kerüljön bármibe a megoldás!
Említettem, hogy már az implantáció után kapott ideiglenes pótlás új minőséget hozott az életembe, de amikor megkaptam a végleges hidat, olyan boldogan mosolyogtam, olyan felszabadultságot éreztem, amire hosszú évek óta nem volt példa; ez a feldobott állapot azóta is tart. És ezt nemcsak magamnak, az elhatározásomnak, hanem a Profidentnek és ennek a két kiváló orvosnak köszönhetem.
Azt mondják, győztes csapaton ne változtass! Maradok a Profidentnél!”