Dr. Csomó Krisztián

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

2017 óta tagja a Profident orvoscsapatának.

A Műszaki Egyetem vegyészmérnök szakára járt, de fél év alatt felismerte, hogy az ő útja a gyógyítás. A fogorvosi szakmában megtalálta, ami fontos számára: a manualitást, valamint a személyes, hosszú távra szóló orvos-páciens kapcsolat lehetőségét.

A PhD-képzés után a Semmelweis Egyetem Orális Diagnosztikai Tanszékén, konzerváló fogászat és fogpótlástan területen kötött ki. Szerinte ez az ország egyik legjobb képzőhelye, melynek attribútuma a Profidentet is jellemző maximalizmus és a támogató szakmai közeg.

Közel áll hozzá az esztétikai fogászat és jelentős rutinnal bír a gyökérkezelésekben. Mindig tökéletességre törekszik, legyen szó egy híd lecsiszolásáról vagy bonyolult fogmegtartó kezelésekről. Empatikus, átérzi a páciens szorongását; az emberi lélek olyannyira érdekli, hogy jelenleg levelező képzés keretein belül pszichológia szakra jár. Szakdolgozatát a fogászati félelem témakörből írja.

A szakma jövőjét a digitalizációban és a mikroszkopikus eljárásokban látja; ez utóbbi terület közel áll hozzá, több kutatásban vett részt neves professzorok oldalán, volt módja a mikroszkóp használatának elsajátítására.

Magánéletét féléves kislánya, a szintén fogorvos felesége, valamint egy hiperaktív Jack Russel terrier tölti ki. Sport és olvasás nélkül sem tudna meglenni; elképzelni sem tudja, hogy a tömegközlekedést hogyan máshogy lehet elviselni, mint egy jó könyvbe temetkezve.