Dr. Hegyi Ferenc

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, dento-alveoláris sebész rezidens

Gyermekkorától orvosnak készült, a gimnázium alatt döntötte el, hogy a fogorvosi hivatást választja. Nyugodt jelleme és emberközpontú egyénisége arra ösztönözte, hogy segítője legyen másoknak, márpedig fogorvosként nagyon sokat tud tenni embertársaiért, rövid idő alatt pozitív változást hozva az életükbe. Otthonról hozott logikus gondolkodásmódja és empatikus készsége kiemelten hasznos tulajdonságok a hivatása gyakorlásához.

Diplomáját 2016-ban szerezte summa cum laude minősítéssel a Semmelweis Egyetemen, ahol már hallgatóként számottevő tapasztalatra tett szert az egyetem tehetséggondozó programjának keretében. A diploma megszerzését követően úgy döntött, hogy szakmai elképzeléseit a kiváló infrastruktúrával rendelkező és hatékony csapatmunkájáról híres Profidentben szeretné valóra váltani, ahol első pillanattól bizonyította rátermettségét és tehetségét; hamarosan az orvoscsapat teljes jogú tagjává vált.

2019-ben szakorvosi vizsgát tett konzerváló fogászat és fogpótlástanból. Véleménye szerint ezzel a szakterülettel kiválóan meg lehet alapozni egy olyan biztos szakmai tudást, amivel a kezében más irányokba is építkezhet. Kiemelten érdekli a szájsebészet, jó ideje foglalkozik implantációval is; jelenleg második szakorvosi vizsgájára készül dento-alveoláris sebész rezidensként. Így, sebészeti és fogpótlástani ismeretekkel egyaránt felvértezve teljes ívében átlátja a kezeléssorozatot. Rendkívül fontos számára a folyamatos szakmai fejlődés, gyakori résztvevője nívós kurzusoknak, melyek segítségével naprakészen tartja tudását.

Orvosként időt szán páciensei alapos tájékoztatására, nyíltan, őszintén kommunikál velük; az így megteremtett biztonságérzet és bizalom a sikeres együttműködés alapja. A nyugodt légkör kialakításában segíti őt a belőle áradó derű és harmónia, valamint elhivatottsága, szakmai magabiztossága. Tökéletességre törekszik, mindent úgy és azért tesz, hogy a páciens a lehető legjobbat kapja. Minden esetben tartós megoldást kínál, ami az esztétikai és funkcionális elvárásoknak egyaránt megfelel; a siker csak akkor teljes, ha mindkét szempont érvényesül.

Imádja a természetet, az erdőket, hegyeket, vizeket, de mióta 2020 nyarán megszületett a kislánya, ő tölti ki szabadideje minden pillanatát.